Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ελληνικά αντίποινα: Ποινική δίωξη στον ψευδομουφτή της Κομοτηνής!

Αλλάζει στάση η χώρα μας και ο κρατικός μηχανισμός μετά το "χοντρό" περιστατικό με την σύλληψη κάτω από 'αδιευκρίνιστες συνθήκες"  του Ανθυπολοχαγού και του ΕΠΟΠ Λοχία στις Καστανιές; 

Το γραφείο του εισαγγελέα στην Κομοτηνή άσκησε ποινική δίωξη κατά του ψευδομουφτή της Κομοτηνής με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας για την συμμετοχή σε θρησκευτική εκδήλωση το 2016, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou , με το θέμα να αποκτά διαστάσεις στον τουρκικό τύπο.

Οι Τούρκοι ήδη το παρουσιάζουν λόγω του τεταμένου κλίματος ως "αντίποινα" σε σχέση με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Ο Ibrahim Serif, ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής, ευρίσκεται κάτω από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, η οποία κρίνεται αρκετά σοβαρή σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Πηγές του «τουρκικού πρακτορείου» (δηλαδή πιθανότατα μέλη του τουρκικού προξενείου)  που  φέρονται να μίλησαν υπό τον όρο της "ανωνυμίας", ανέφεραν ότι το γραφείο του εισαγγελέα Ροδόπης κατέθεσε μήνυση την Τρίτη ενάντια στον Sheriff, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας από την παρουσία του σε ισλαμική θρησκευτική τελετή το 2016.

Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 8 Μαΐου, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Ο Σερίφ, ο οποίος δεν είναι  εκλεγμένος μουφτής της Κομοτηνής (μία από τις τρεις μεγάλες πόλεις της περιοχής της Θράκης) είναι σε με μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση που είναι  πολύ διαφορετική από τις αξιώσεις της εισαγγελικής αρχής», αναφέρει με οργή το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Παρακολούθησα εκδήλωση κατόπιν αιτήματος των μουσουλμάνων συναδέλφων μου», δήλωσε ο Σερίφ.

«Είμαι επιφορτισμένος με την οργάνωση ενός θρησκευτικού γεγονότος, αλλά πρέπει να παρέχουμε θρησκευτικές υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη», είπε.

Ο ίδιος  δήλωσε ότι είχε ήδη κερδίσει μια υπόθεση το 1999 και έκανε έκκληση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι από τότε δεν υπήρξαν ποινικές κατηγορίες εναντίον του πριν από ένα χρόνο.

«Αλλά και κατά το παρελθόν έτος, έχω καλέσει το γραφείο του εισαγγελέα επτά φορές», είπε ο ίδιος. Ο Σερίφ εξελέγη μουσουλμάνος της Κομοτηνής το 1990 από μουσουλμανική τουρκική κοινότητα.

Οι ψευδομουφτήδες της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγά και Αχμέτ Μετέ έχουν καταδικαστεί επίσης από τα ελληνικά δικαστήρια για την κατάχρηση εξουσίας.

Η περιοχή της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα φιλοξενεί μια μουσουλμανική μειονότητα περίπου 100.000 ατόμων, όπου οι μουφτήδες έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για θέματα οικογενειακής και κληρονομιάς των τοπικών μουσουλμάνων, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα  .

Το ζήτημα της εκλογής του μουφτή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας από το 1991, αναφέρουν πηγές στο τουρκικό πρακτορείο.

Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων στις πόλεις της Κομοτηνής  και της Ξάνθης  δεν αναγνωρίζουν τους διορισμένους  μουφτήδες και εκλέγουν τους δικούς τους αντ 'αυτού, που δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος.

Νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να πράξουμε τα αυτονόητα και να κινηθούμε όπως ακριβώς αρμόζει σύμφωνα με τους νόμους μας και την μακραίωνη ιστορία μας.  

https://twitter.com/trtworld/status/970991759680462848?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Ftourkikanea.gr%2F2018%2F03%2Fsozdemuftu-20%2F

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ