Εκκλησία της Ελλάδος

Το ποτήρι ξεχείλισε: Γιατί δειλιάζει ο Αρχιεπίσκοπος για το μάθημα των Θρησκευτικών;

Του Άγγελου Ρούσσου

«Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν την συνεργασία τους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Με μια μάλλον συγκαταβατική δήλωση που δίνει τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τα ύπουλα σχέδιά της για το μάθημα των Θρησκευτικών ο Αρχιεπίσκοπος για ακόμη μια φορά τάσσεται με την εξουσία αγνοώντας την βούληση του πιστού λαού.

Χθες γράφαμε πως πλέον είναι μονόδρομος η σύγκρουση με την άθεη κυβέρνηση για την Εκκλησία μετά και την απόφαση του Στε.

Πλην όμως υπολογίζαμε χωρίς τον ξενοδόχο....

Ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει να αγνοεί το μομέντουμ που προκύπτει από την απόφαση της δικαιοσύνης και αβαντάρει την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μία συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν την συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

Μια δήλωση ήττας ενώ η Εκκλησία έχει νικήσει! Μια δήλωση που ούτε καν αυτό που ίδιος ονόμασε “ήπιο θάρρος” δεν αντικατοπτρίζει.

Μια δήλωση παθητικότητας σε συνδυασμό με επιδεικτική απόρριψη του κοινού αισθήματος των πιστών, αλλά και των κοινών δράσεων Μητροπόλεων, συλλόγων, χριστιανικών ενώσεων, γονέων κλπ κατά του νέου μαθήματος.

Και ειλικρινά δεν υπάρχει λογική στην στάση του αυτή. Η δικαιοσύνη έχει δικαιώσει την Εκκλησία και η φράση “Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων” μοιάζει λες και έχει χάσει την μάχη!

Μια μάχη που ποτέ δεν ήταν διατεθειμένη η διοικούσα Εκκλησία να δώσει. Μια μάχη που έχασε από τα αποδυτήρια με την στάση της, με τα κολλητιλίκια του Μητροπολίτη Ύδρας με τον υπουργό Παιδειας και τις αστείες ψηφοφορίες στην Ιεραρχία.

Η διοικούσα Εκκλησία ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα με όλες τις εξελίξεις υπερ της δείχνει “κουφή” για τα Θρησκευτικά, ενώ το καζάνι βράζει, η κοινωνία είναι στα κάγκελα με κινητοποιήσεις παντός είδους, από ημερίδες και ενημερώσεις μέχρι λαοσυνάξεις και επιστροφές των βιβλίων. Και φτάσαμε στο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος να παίζει τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.

Το παιχνίδι πλέον μοιάζει στημένο....

Το ποτήρι ξεχείλισε. Κοινή πεποίθηση είναι πως πρέπει να υπάρξει έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά και με ονομαστική ψηφοφορία-έστω και αν αυτό δεν προβλέπεται-να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του.

https://youtu.be/xd-wIM8fxXA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...