Κόσμος

Τουρκική «παγίδα» στα Ίμια από τους Τούρκους - Εχουν «γκριζάρει» εντελώς την περιοχή και αναμένουν - Βίντεο

"Βρώμικο" τουρκικό σχέδιο στο ελληνικό Αρχιπέλαγος έθεσε η Τουρκία εδώ και κάμποσο διάστημα το οποίο όπως όλα δείχνουν θα εφαρμόσει πιθανότατα και σε άλλες ...περιοχές του Αιγαίου μετά από εντολή του Ερντογάν που ελέγχει και πλήρως και διατάζει τον τουρκικό στρατό.

Από την τουρκική μικρόνησο Cavus ( Λοχίας)  η Τουρκία δημιουργεί μόνιμη και ισχυρή στρατιωτική εγκατάσταση με πλήρως επανδρωμένο φυλάκιο-παρατηρητήριο για να ελέγχει εξονυχιστικά όλες τις κινήσεις της Ελλάδος  στη θαλάσσια περιοχή .

Την ίδια στιγμή υπάρχει μόνιμη παρουσία τουρκικής ακταιωρού που «σαρώνει» την περιοχή για να μην πλησιάσει το ελληνικό λιμενικό και οι ψαράδες μας.

Επίσης εδώ και δύο μήνες έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός). Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

https://youtu.be/szFCf5Arads

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Τουρκία το νέο στρατωτικό φυλάκιο-παρατηρητήριο θα διαθέτει και θερμικές κάμερες και έτσι θα καταγράφει κάθε κίνηση στα Ιμια 24 ώρες το 24ωρο.

Πρόκειται σαφέστατα για επιθετική κίνηση από πλευρά της Άγκυρας για δύο τρομερά σημαντικούς λόγους :

Α. Δεσμεύουν με αυτόν τον τρόπο μια ολόκληρη θαλάσσια περιοχή απαγορεύοντας την είσοδο και κίνηση ελληνικών πλοίων πάσης φύσεως για ..μελλοντική χρήση ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Β. Παρουσιάζουν ένα τρόπο τακτικής άκρως επικίνδυνο για ολόκληρο το σύμπλεγμα των άνομων διεκδικήσεων τους οπουδήποτε , από το Αιγαίο μέχρι τον Έβρο στον οποίο σύμφωνα με ομολογία πρώην Έλληνα ανώτατου αξιωματικού στην ελληνική τηλεόραση ....διεκδικούν και νησίδα.

Με λίγα λόγια με «οδηγό» την τουρκική συμπεριφορά στα Ίμια και την κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι στην ουσία ….θα «καταλαμβάνουν» με την παρουσία των πολεμικών τους πλοίων τις περιοχές που τους αφορούν απαγορεύοντας την διέλευση ελληνικών πολεμικών, εμπορικών και άλλων μικρότερων πλοιαρίων.

Η Άγκυρα αμφισβητεί επίσημα 18 νησιά τα οποία κατά την είσοδο μας ξανά στο ΝΑΤΟ το 1980 δεν αναγνωρίζει την κυριότητα  τους όπως το Αγαθονήσι κά.

Σκοπός τους η διχοτόμηση του Αιγαίου με κάθε τρόπο , καθημερινά σε τομείς όπως η έρευνα και η διάσωση , η έκδοση NAVTEX  , NOTAM κά.

Έτσι η χώρα μας καθίσταται όμηρος  των τουρκικών κινήσεων που σε καιρό ειρήνης προβαίνουν σε «πολεμικής κινήσεις» κατά ελληνικής επικράτειας .

Όσο η ελληνική πλευρά δεν αντιδρά με δυναμικό τρόπο …τόσο θα αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα…μέχρι το τέλος να επιτεθεί πιθανόν λέμε ... η Τουρκία σε κάποιο νησί στο Αιγαίο με «κατασκευασμένο επεισόδιο».

Η μόνη απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις είναι μια ισόποση ή και μεγαλύτερη στρατιωτική «απάντηση» κατά των τουρκικών δυνάμεων που θεωρούν ότι κινούνται ανενόχλητοι από την Ελλάδα.

"Τα ξύλινα τείχη" θα μας σώσουν και πάλι  όπως είχε αναφέρει  και ο χρησμός της Πυθίας στους  Αθηναίους εναντίον του ανατολικού κινδύνου και τότε ...τον οποίο αντιπροσώπευαν οι Πέρσες.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ