Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Αναμένεται τουρκικό «μακελειό» - Συριακά άρματα μάχης εναντίον Τουρκικών στην Αφρίν - Χιλιάδες Κούρδοι εισρέουν στην πόλη από παντού

Τρομερές «εξελίξεις» λαμβάνουν χώρα αυτήν την στιγμή στην Βόρεια Συρία από την κίνηση επίλεκτων συριακών "μπαρουτοκαπνισμένων"   τεθωρακισμένων μονάδων προς την Αφρίν,   με τις «ευλογίες» Ουάσιγκτον και Μόσχας, φέρνοντας τον Ερντογάν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Την ίδια στιγμή  ανακοίνωση  των «Συριακών κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων»,  δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο, με χιλιάδες εμπειροπόλεμους Κούρδους να εισέρχονται  στον  θύλακα του Αφρίν για να ενισχύσουν την άμυνα της περιοχής και να πολεμήσουν τους Τούρκους.

https://youtu.be/ZzrcDbEwK1M?t=21

Στην Μόσχα, ο  ανταποκριτής της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet ανέφερε ότι οι Κούρδοι του YPG συμφώνησαν σε όλα για να παραδώσουν  τον έλεγχο της Αφρίν στις συριακές δυνάμεις.

Ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, το  RIA Novosti, ανέφερε ότι ο συριακός στρατός έχει αποφασισθεί  να εισέλθει στην Αφρίν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, η Δαμασκός όμως έχει ήδη ξεκινήσει  να αναπτύσσει τις δυνάμεις της στην Αφρίν.

Ο τηλεοπτικός ανταποκριτής της ιρανικής τηλεόρασης  Al-Alem Hussein Murtaza ανέφερε ότι οι μονάδες αναγνώρισης του στρατού της Συρίας εισήλθαν στην Αφρίν  στις 16 Φεβρουαρίου.

Μια αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων  Sendika.org, ( τουρκική οργάνωση μέσων μαζικής ενημέρωσης), έκανε παρόμοια αναφορά…περί παρουσία επίλεκτων Σύρων στην κουρδική πόλη.

Σύμφωνα με δυτικό ΜΜΕ που επικαλείται  μια σειρά πηγών υποδηλώνεται σαφώς ότι το αμέσως επόμενο διάστημα,  οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Άσαντ και έχουν σύμμαχο την Μόσχα  θα βρεθούν σίγουρα «απέναντι» από τις τουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν ….κάτι που «βολεύει» βέβαια και τις ΗΠΑ.

https://youtu.be/iRdXtHd2mZk?t=3

Αυτό όμως που έχει ήδη ξεκινήσει όπως αναφέρουν  πηγές στο συριακό έδαφος  έχοντας και τις «ευλογίες» των ΗΠΑ, ειδικά μετά την πλήρη αποτυχία των συνομιλιών Τίλερσον-Ερντογάν , έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Τούρκου προέδρου κατά πάντων και όλα πλέον τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά .

Τα συριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Άσαντ  τα βάζει με τους Τούρκους, αλλά  και τον σουλτάνο Ερντογάν, ενώ επισημαίνουν ότι έχουν ..μετακινηθεί συριακές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες  με άρματα μάχης Τ-90 προς την πλευρά των Τούρκων, τα οποία βέβαια δεν «λαμπαδιάζουν» όπως τα τουρκικά Leopard-2  .

Η  συριακή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει την στρατιωτική  επιχείρηση της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν ως προκλητικότατη και μη νόμιμη  « πολεμική επιθετική ενέργεια», την οποία  θα αναλάβει να «απαντήσει» αναλόγως με τα ίδια μέσα.

https://youtu.be/CXNxKAotKSw?t=34

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απέστειλε επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο καλεί να εκδώσει ψήφισμα για απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων  στην Αφρίν .

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η Συρία απορρίπτει όλες τις προσπάθειες του τουρκικού καθεστώτος να στηριχθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (1373, 1624, 1170 και 1178) δεδομένου ότι κανένα ψήφισμα δεν δίνει στα κράτη μέλη το δικαίωμα να βλάψουν την κυριαρχία άλλων κρατών και να ξεκινούν  στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός  επικράτειά τους με το πρόσχημα την αντιτρομοκρατία.

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας υπογραμμίζει ότι η παρουσία οποιωνδήποτε ξένων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην επικράτειά της χωρίς την αυστηρή έγκρισή της είναι επίθεση και κατοχή, και η οποία ως έτσι θα αντιμετωπιστεί «, συνέχισε η ανακοίνωση  , προσθέτοντας ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η περιοχή της Αφρίν  είναι ακόμη  υπό τον έλεγχο των  Λαϊκών  Μονάδων Προστασίας (YPG), δεδομένου ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εγκατέλειψαν την περιοχή το 2012.

Προς το παρόν, οι Κούρδοι του YPG αντιστέκονται στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων  και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού FSA που ξεκίνησε την  20η  Ιανουαρίου 2018.

https://youtu.be/AJXGRzPORi8?t=4

Μιλώντας στο κανάλι  Al-Meyadin που έχει έδρα  στο Λίβανο, ο σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης του YPG, Rezan Hiddo, ανέφερε ότι το σχέδιο της προέλασης των συριακών δυνάμεων έχει παρθεί και είναι οριστικό .

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι συριακές μονάδες αεράμυνας, που  πρόσφατα κατέρριψαν ισραηλινό F-16 , θα έχουν  τώρα ως στόχο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που δραστηριοποιούνται στον ουρανό της πόλης Αφρίν.

Έτσι το σκηνικό στο συριακό έδαφος θα θυμίζει πραγματικά σε  λίγες ημέρες  "τουρκικό βιετνάμ" στο οποίο θα χαθούν ολοκληρωτικά τα όνειρα της Άγκυρας για το "κόκκινο μήλο".

Μήπως όμως ο Τούρκος σουλτάνος...κατάλαβε τι τον αναμένει στην Συρία ...και κινείται προκλητικά  πλέον  στο  Αιγαίο για να ρεφάρει την επερχόμενη ξευτίλα από τον 'Άσαντ και τις ΗΠΑ ;    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ