Ελληνοτουρκικά

EKTAKTO - Αναζητούν Ελληνες εθνικιστές που σχεδίαζαν απόβαση στα Ίμια και σύγκρουση με Τουρκία - Πως εμπλέκουν το συλλαλητήριο

Μια πολύ περίεργη υπόθεση-εξέλιξη που ξεκινά από τα κεντρικά του Υπουργείου Εξωτερικών, φτάνει μέχρι τα Ιμια και ξεδιπλώνει σενάριο σύγκρουσης με την Τουρκία αποκαλύφτηκε πριν λίγο. Στο σενάριο αυτό εμπλέκουν ακόμη και το συλλαλητήριο. Παραδόξως είναι το σενάριο που αποκάλυψαν χτες τουρκικά ΜΜΕ  (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).

Βέβαια με όσα διαρρέουν και μπορείτε να διαβάσετε, ομολογούν πως Ελληνες δεν μπορούν να ανέβουν στα Ίμια...

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας αλλά και τα υπουργεία εξωτερικών, άμυνας και εμπορικής ναυτιλίας για την αποτροπή προβοκάτσιας «εθνικιστικού αρώματος» στις βραχονησίδες Ίμια, την παραμονή του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εθνικιστικοί κύκλοι που δηλώνουν ότι έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή, τις τελευταίες ημέρες μετέβησαν στην Κάλυμνο αναζητώντας πλωτό μέσο για να μεταβούν πιθανότατα στο χώρο των βραχονησίδων Ίμια στην επέτειο της κρίσης κατά το έτος 1996.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της υπόθεσης αλλά και των αρχών βρίσκεται ο Β.Π, χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠ.ΕΞ και επικεφαλής γνωστής εθνικιστικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr καθόλη την διάρκεια της παρουσίας στο νησί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οι οποίες και φέρεται να εμπόδισαν την μετάβαση του στα Ιμια.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει προκαλέσει συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς είναι δεδομένο ότι εθνικιστικό παραλήρημα στα Ιμια θα προκαλούσε αντίδραση της Τουρκίας, σε ένα κρίσιμο 48ωρο, όπου στην Αθήνα θα βρισκόταν σε εξέλιξη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Τελος, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, εθνικιστικοί κύκλοι, να επιδιώξουν να προκαλέσουν επεισόδια στο συλλαλητήριο, με κάθε τρόπο, χωρίς να διστάσουν να προκαλέσουν με την δραστηριότητά τους και τυχόν τετελεσμένα στο Αιγαίο με εμπλοκή της Τουρκίας.

Τι αποκάλυψαν χτες οι Τούρκοι - Πως το γνώριζαν;

Τουρκικές πηγές ανέφεραν χτες ότι ο τουρκικός στρατός και το Ναυτικό στο Αιγαίο τέθηκαν σε επιφυλακή, καθώς έχουν λάβει πληροφορίες ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την επιχείρηση στη Συρία ‘Κλάδος Ελαίας’ και θα στείλει ναυτικές δυνάμεις στις «τουρκικές» βραχονησίδες Ίμια όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο τουρκικός τύπος τονίζει ότι μία τέτοια προσπάθεια έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απέτρεψε μία ‘προβοκατόρικη’ ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, ενώ μία ημέρα πριν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ήθελε επίσης να προσεγγίσει τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας DailySabah, τις οποίες δεν κατονομάζει, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’, στέλνοντας δυνάμεις προς τις ‘τουρκικές’, όπως τις αποκαλεί, βραχονησίδες.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν εις γνώση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής όταν ξεκίνησε η επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ και βάσει αυτών των πληροφοριών η Ελλάδα ενδέχεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ