Κόσμος

Πάμε για πολεμικό επεισόδιο: Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις στο Αιγαίο - Στην 71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ» ο Α/ΓΕΣ


Τουρκικές πηγές ανέφεραν πριν λίγο ότι ο τουρκικός στρατός και το Ναυτικό στο Αιγαίο τέθηκαν σε επιφυλακή, καθώς έχουν λάβει πληροφορίες ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την επιχείρηση στη Συρία ‘Κλάδος Ελαίας’ και θα στείλει ναυτικές δυνάμεις στις "τουρκικές" βραχονησίδες Ίμια όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει κλίμα...

Δεν είναι τυχαίο ότι την Δευτέρα 29 έως Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 διεξήχθη η Εθνική Τεχνική και Τακτική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 01/18», στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου, του Μυρτώου και του κεντρικού Αιγαίου Πελάγους. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων, πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων και ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κατάσταση φαίνεται ότι ανεβαίνει επικίνδυνα και θα έχουμε εξελίξεις ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο.  

Χθες ο Έλληνας Α/ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), όπου παρακολούθησε άσκηση αεροκίνητης ενέργειας, στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης της Ταξιαρχίας, στο οποίο ολοκληρώθηκαν πρόσφατα εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών του.

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού, καθώς επίσης το γεγονός ότι το Πρότυπο Κέντρο της Ταξιαρχίας, ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα διεθνή σύγχρονα πρότυπα.

Επίσης κινητικότητα αναφέρεται και στο ελληνικό γενικό επιτελείο διότι διαγράφεται μια τεράστια τουρκική προσπάθεια να πάρει «φωτιά» το Αιγαίο λόγω της επικείμενης ελληνικής ανακήρυξης ΑΟΖ  με προτροπή των ΗΠΑ-Ισραήλ.

Ο τουρκικός τύπος  τονίζει ότι μία τέτοια προσπάθεια έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απέτρεψε μία ‘προβοκατόρικη’ ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, ενώ μία ημέρα πριν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ήθελε επίσης να προσεγγίσει τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Sabah» τονίζεται ότι την Δευτέρα (29.01.2018) το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απέτρεψε μία «προβοκατόρικη» ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, ενώ μία ημέρα πριν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ήθελε επίσης να προσεγγίσει τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας DailySabah, τις οποίες δεν κατονομάζει, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’, στέλνοντας δυνάμεις προς τις ‘τουρκικές’, όπως τις αποκαλεί, βραχονησίδες.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν εις γνώση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής όταν ξεκίνησε η επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ και βάσει αυτών των πληροφοριών η Ελλάδα ενδέχεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο.

Τα περιστατικά αυτά ερμηνεύονται από τις πηγές της εφημερίδας όπως «οι Έλληνες πέφτουν πάνω σε πέτρινο τοίχο».

«Πρόκληση η επίσκεψη Καμένου»

Και η πρόβλεψη αποδείχθηκε σωστή, όπως αναφέρει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, την περασμένη Κυριακή όταν προσπάθησε να πάει στα Ίμια ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις ήταν καλά προετοιμασμένες και τον απέτρεψαν να πλησιάσει.

«Αυτό όμως δεν έκανε την Αθήνα να τα παρατήσει», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, έστειλε ένα άλλο πλοίο, το οποίο επίσης δεν κατάφερε να πλησιάσει τα Ίμια και απετράπη άλλο ένα επεισόδιο.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν μάλιστα ότι ο Καμμένος πήρε μαζί του Έλληνες δημοσιογράφους σε μία προσπάθεια να διασπείρει ψεύτικες εντυπώσεις στον κόσμο.

Σύμβουλος του Ερντογάν: Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια

Απίστευτες απειλές εκστόμισε νωρίτερα ο επικεφαλής των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα. Ο Yigit Bulut, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο θέμα των Ιμίων.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Με αυτές τις δηλώσεις ο σύμβουλος του Ερντογάν δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφερόμενος και σε υπουργό είναι βέβαιο ότι φωτογραφίζει τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/958983298159710209?ref_src=twsrc%5Etfw

«Οι Έλληνες σουβλίζουν αρνιά στα νησιά κάτω από τη μύτη μας»

Ο ηγέτης ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το ‘Κόμμα της Ευημερίας’ (το κόμμα του αποθανόντος ισλαμιστή ηγέτη, Νετζμετίν Ερμπακάν), Τεμέλ Καραμολάογλου, ανέφερε ότι η Τουρκία βάλλεται από 4 μεριές και είναι υπό έναν ασφυκτικό κλοιό.

Και μάλιστα ανέφερε ως πρόσφατο παράδειγμα το Αιγαίο, όπου «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προσπαθεί να ανέβει στα Ίμια για να κάνει πικνίκ. Στα νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας, οι Έλληνες στρατιώτες σουβλίζουν αρνί, κάνουν πάρτι, χτίζουν εκκλησίες και αστυνομικά τμήματα και μετακινούν στρατό. Και από το νότο και από τη δύση βρισκόμαστε περικυκλωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.
O Τεμέλ Καραμολάογλου τόνισε ότι σε μία τέτοια κατάσταση η Τουρκία πρέπει να προσέχει και να είναι σε εγρήγορση. «Διότι –όπως τόνισε- η ειρήνη στο εξωτερικό διασφαλίζεται πρώτον και κύριον όταν υπάρχει ειρήνη μέσα στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το minytor.blogspot.gr :

“Από τις 27 Ιανουαρίου η Τουρκική Ακτοφυλακή έχει κινητοποιήσει πάνω από 7 σκάφη της μεταξύ αυτών και ένα σκάφος ανοικτής θαλάσσης.

Τα σκάφη αυτά βρίσκονται στη περιοχή γύρω από τα Ιμια μπαίνοντας μόνιμα εντός των Ελληνικών υδάτων επί 24ωρου βάσεως και έχοντα ανοιχτούς τους πομπούς που δείχνουν τα ίχνη τους.

Έτσι η θέση τους βρίσκεται σε κοινή θέα αλλά καταγράφεται και από τους Διεθνείς Οργανισμούς για να τους δείξουν ότι επιτηρούν δική τους περιοχή.

Η ενέργεια αυτή των Τούρκων που διαθέτουν τους ανάλογους πόρους έχει έναν βαρύ συμβολισμό και ένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος μόνο στα χαρτιά.

Δείτε πιο κάτω τα ίχνη των σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής που πλέουν για πέμπτη ημέρα στα Ίμια και βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...