Κόσμος

Προσοχή σκληρές εικόνες: Η Αμερικανική επίθεση - σφαγή σε ρωσικό κονβόι - "Τα έκανε πάνω της" η Τουρκία - Tρομαχτική επίδειξη ισχύος λένε οι ΗΠΑ - Γελάνε στη Μόσχα...


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τρία βίντεο από την σφαγή της στρατιωτικής φάλαγγας του συριακού Στρατού και της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων PMC Wagner που λησίαζαν βάση των ΗΠΑ-SDF στη γραμμή διαχωρισμού και κοντά σε πετρελαιοπηγές στον Ευφράτη. Πρόκειται για την είδηση που είχαμε αναφέρει κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα στις 14/2/2018 (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) .

Αν τα τρία βίντεο που κυκλοφορούν είναι πραγματικά -όλα δείχνουν πως είναι από την περιοχή σύμφωνα με Αμερικανούς- τότε πρόκειται για τεράστια σφαγή και πολλά ερωτηματικά. Η Τουρκία που ήθελε επίθεση στην Ιεράπολη άρχισε μέσω διπλωματικών καναλιών "να τα μαζεύει".

Προσοχή οι εικόνες που θα δείτε είναι πολύ σκληρές. Πρόκειται για ένα μήνυμα συντριπτικής ισχύος των ΗΠΑ λένε αμερικανοί στην περιοχή.

Η σκληρότητα της επίθεσης και οι εικόνες σοκάρουν, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται με πυρά κατά των διασωθέντων στρατιωτών που προσπαθούν να γλυτώσουν.

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχει κατάλογος 74 μισθοφόρων που ακόμη αγνοούνται (εικόνα παρακάτω)

Δείτε καρέ καρέ τα Βίντεο
https://twitter.com/ZaidZamanHamid/status/965310270380937222?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ZaidZamanHamid/status/965349686344286209?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ZaidZamanHamid/status/965311003545296898?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ZaidZamanHamid/status/965310270380937222?ref_src=twsrc%5Etfw

Reuters, CNN και γενικά τα αμερικανικά ΜΜΕ "σήκωσαν" με ανταπόκριση από το Πεντάγωνο την είδηση την οποία μεταφέραμε και εμείς αναφέροντας το πακέτο COMAO που χτύπησε την στρατιωτική φάλαγγα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς οίκτο επίθεση.

Η μεγάλη σφαγή έγινε στις 7 του μήνα, όταν οι ΗΠΑ επιτέθηκαν και κυριολεκτικά ξεκλήρισαν στρατιωτική φάλλαγγα του συριακού Στρατού και των Ρώσων μισθοφόρων στην Deir Ezzor.

Οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με AC-130 gunships, F-15, F-22, Apache και πυροβολικό Πεζοναυτών σκοτώνοντας 200 Ρώσους και Σύρους στρατιώτες.

Μάλιστα η ανακοίνωση για την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων έγινε από το ίδιο το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Η μάχη διήρκεσε τρεις ώρες και κυριολεκτικά γέμισαν τα νοσοκομεία όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην Ρωσία με πολλούς βαριά τραυματίες να μεταφέρονται εκεί.

Ο τελικός αριθμός των θυμάτων λέγεται ότι ξεπέρασε τους 150 αγγίζοντας τους 200.

Το Reuters αναφέρει σε εικόνα που βάζουμε παρακάτω 300 νεκρούς σε μια μάχη για την οποία κανείς δεν θέλει να μιλήσει!

Οι Ρώσοι ανήκαν στην ιδιωτική εταιρεία PMC Wagner και είχαν ενταχθεί στην ειδική μονάδα «ISIS Hunters» η οποία είχε λάβει ειδική εκπαίδευση και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές μάχες στην Συρία.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στα 8 χλμ. ανατολικά της γραμμής του Ευφράτη στις 7 Φλεβάρη.

Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν ξανά αργότερα με ένα MQ-9 Reaper να καταστρέφει ένα ρωσικό άρμα μάχης T-72 και στοιχεία πυροβολικού πάλι στην ανατολική Συρία.

Αυτό βέβαια θα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα καθώς ακόμη και αν πρόκειται για μισθοφόρους ή 5 πολίτες όπως λέει η Μόσχα, θα υπάρξουν συνέπειες σε βάθος χρόνου.

Η εξέλιξη συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση στην κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επισήμως αντίδραση από τη Μόσχα.

Τι λέει η Ρωσία

Τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για εκατοντάδες Ρώσους που φέρεται να έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στη Συρία είναι «τυπική παραπληροφόρηση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει πως υπήρχαν Ρώσοι άμαχοι στη Συρία, αλλά ότι δεν είχαν καμία σχέση με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και επανέλαβε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για απώλειες μισθοφόρων.

Μυστήριο με τα ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν τραυματίες από τη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι στον εν λόγω βομβαρδισμό σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν στρατιωτικοί και πως τα δημοσιεύματα περί δεκάδων ή εκατοντάδων νεκρών ανήκουν στο «κλασικό είδος παραπληροφόρησης».

Παράλληλα η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα , τόνισε ότι «υπάρχουν τραυματίες, αλλά όλα αυτά απαιτούν επαλήθευση και πρωτίστως της υπηκοότητας τους, αν είναι δηλαδή όλοι πολίτες της Ρωσίας ή άλλων χωρών».

Το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, μεταδίδει ότι στις 7 του μήνα στη Συρία σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι, που εργάζονταν στην ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία που έχει σχέση με το Κρεμλίνο.

Ρώσος στρατιωτικός γιατρός δήλωσε στο πρακτορείο ότι περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ πηγή προσκείμενη στους μαχητές δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 80.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν άλλες πέντε πηγές, που γνωρίζουν επίσης το ζήτημα, τις τελευταίες μέρες τραυματίες μεταφέρθηκαν από τη Συρία σε τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά νοσοκομεία.

Μεταξύ των νοσοκομείων αυτών είναι το Τρίτο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Βισνέφσκι στο Κραναγκόρσκ, το νοσοκομείο Μπουρντένκο στην Μόσχα και το νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας στην Αγία Πετρούπολη.

Στρατιωτικός γιατρός που εργάζεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας, ο οποίος συμμετείχε στην θεραπεία των τραυματιών που ήρθαν από την Συρία, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι το Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται υπήρχαν περισσότεροι από 50 τέτοιοι τραυματίες από τους οποίους περίπου το 30% ήταν βαριά τραυματίες.

Γιατρός που τήρησε την ανωνυμία του, επειδή του απαγορεύεται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τα θύματα, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρία αεροπλάνα με τραυματίες έφθασαν στην Μόσχα την περασμένη Παρασκευή και το πρωί της Δευτέρας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τους μετέφεραν σε ειδικά εξοπλισμένα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία μπορεί να φιλοξενήσει δύο ή τρεις μονάδες εντατικής θεραπείας για να εξυπηρετήσουν βαριά τραυματίες και μερικές δεκάδες ελαφριά τραυματίες.

Το πρακτορείο Ρόιτερς, μεταδίδει ότι ασθενείς του νοσοκομείου Μπουρντένκο της Μόσχας, ανέφεραν σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ο οποίος επιχείρησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο την Τετάρτη, ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τραυματίες από την Συρία.

Στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο Κρανσαγκόρσκ και στην Μπαλασίχα δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δημοσιογράφο του πρακτορείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ