Κόσμος

AC-130, F-15, F-22, Apache σφυροκόπησαν ρωσικές δυνάμεις: Η Τουρκία πήρε το μέρος της Ρωσίας - Πολύνεκρη μάχη με 200 νεκρούς αλλάζει τα πάντα σε Συρία-Αιγαίο-Μεσόγειο - Διαψεύδει η Μόσχα


Του Βασίλη Καπούλα

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για εκατοντάδες Ρώσους που φέρεται να έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στη Συρία είναι «τυπική παραπληροφόρηση», όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει πως υπήρχαν Ρώσοι άμαχοι στη Συρία, αλλά ότι δεν είχαν καμία σχέση με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και επανέλαβε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για απώλειες μισθοφόρων.

--------------------------------------------------------------------------------

Την πιο πολύνεκρη μάχη μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων, Ρωσίας και ΗΠΑ, από εποχή Ψυχρού Πολέμου έχουμε στη Συρία γεγονός που αλλάζει, για να ακριβολογούμε ήδη άλλαξε, τους συσχετισμούς ισχύος τόσο στη Συρία, σε Αφρίν, Ινλίμπ, Ντέιρ Εζορ, όσο και σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο. Η Τουρκία ήδη τάχθηκε υπέρ της Ρωσίας.

Η πρώτη μεγάλη σφαγή έγινε στις 7 του μήνα, όταν οι ΗΠΑ επιτέθηκαν και κυριολεκτικά ξεκλήρισαν στρατιωτική φάλλαγγα του συριακού Στρατού και της Ρωσίας στην Deir Ezzor. Οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με AC-130 gunships, F-15, F-22, Apache και πυροβολικό Πεζοναυτών σκοτώνοντας 200 Ρώσους και Σύρους στρατιώτες.

Μάλιστα η ανακοίνωση για την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων έγινε από το ίδιο το Πεντάγωνο.

Η μάχη διήρκεσε τρεις ώρες και κυριολεκτικά γέμισαν τα νοσοκομεία όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην Ρωσία με πολλούς βαριά τραυματίες να μεταφέρονται εκεί.

Ο τελικός αριθμός των θυμάτων λέγεται ότι ξεπέρασε τους 150 αγγίζοντας τους 200.

Αυτός ήταν και ο λόγος που Συρία και Ρωσία αντέδρασαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και "κατέβασαν" το F-16I SUFA.

Οι Ρώσοι ανήκαν στην ιδιωτική εταιρεία PMC Wagner και είχαν ενταχθεί στην ειδική μονάδα "ISIS Hunters" η οποία είχε λάβει ειδική εκπαίδευση και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές μάχες στην Συρία.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στα 8 χλμ. ανατολικά της γραμμής του Ευφράτη στις 7 Φλεβάρη.

Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν ξανά σήμερα όπως θα δείτε και σε βίντεο που έδωσε το CNN στη δημοσιότητα θέλοντας να κάνει επίδειξη ισχύος.

Συγκεκριμένα ένα MQ-9 Reaper κατέστρεψε ένα ρωσικό άρμα μάχης T-72 και στοιχεία πυροβολικού πάλι στην ανατολική Συρία.

Οι φήμες αναφέρουν πως η ισραηλινή επίθεση στην βάση Τ4 και η αμερικανική στην Deir Ezzor ήταν συντονισμένες.

Η Ρωσία αμέσως έδωσε εντολή στην Τουρκία να βομβαρδίσει στην Αφρίν ανακαλώντας την Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή ενώ από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, η Αγκυρα και συγκεκριμένα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, έχει απασφαλίσει κατά των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας άγριες εκφράσεις.

Πιθανότατα η Ρωσία θα του επιτρέψει να φτάσει μέχρι τον Ευφράτη κατά των αμερικανικών δυνάμεων.

Το πως μένει να το δούμε.

Δείτε την αμερικανική επίθεση σε ρωσικές δυνάμεις
https://twitter.com/Ruswariors/status/963522164560457728?ref_src=twsrc%5Etfw

 
https://twitter.com/taylieli/status/963458373059534852?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Syria_scope_En/status/963091364111179776?ref_src=twsrc%5Etfw

Εδώ οι κηδείες...

Ετσι, η Τουρκία και ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν σκλήρυνε τη στάση του κατά των ΗΠΑ και τόνισε:

«Θα καταστρέψουμε κάθε τρομοκράτη στο διάβα μας, αρχίζοντας με εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό τους. Τότε μόνο θα καταλάβουν ότι είναι καλύτερο γι' αυτούς να μην είναι εκεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

H απάντηση των ΗΠΑ ήταν αυτή που θα δείτε παρακάτω:

Οι Αμερικανικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στην Ιεράπολη και κατασκεύασαν φυλάκια και οχυρά περιμένοντας με το δάχτυλο στη σκανδάλη τους Τούρκους.

Αμερικανός Στρατηγός προειδοποίησε τον Ερντογάν λέγοντας:

"Αν μας επιτεθείς θα σου επιτεθούμε με ότι έχουμε".

Αυτά για να δούμε σε ποιους υπακούει ο Ερντογάν.

Πάντως όχι στις ΗΠΑ...

Μπαχτσελί: Οδεύουμε σε μάχη σώμα με σώμα με τις ΗΠΑ

«Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις που στέκονται με τους τρομοκράτες του YPG στον Μανμπίτζ είναι απιστία και ντροπή. Η προέλευση των όπλων που χρησιμοποιούνται ενάντια σε τούρκους στρατιώτες είναι ξεκάθαρη» δήλωσε ο Μπαχτσελί.

«Οι ΗΠΑ πιάστηκαν με αιματοβαμμένα χέρια να συνεργάζονται με τρομοκράτες. Αυτό το μίσος, άχτι και αγριότητα…Οδεύουν προς μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση μάχης σώμα με σώμα» δήλωσε ο Μπαχτσελί στην νότια επαρχία της Αττάλειας.

«Οι ΗΠΑ έθεσαν τον εαυτό τους ενάντια στον τουρκικό λαό με το να στέκονται στο πλευρό του YPG. Ο στρατηγικός μας εταίρος, η χώρα με την οποία στεκόμαστε πλάι-πλάι στο ΝΑΤΟ, συνεργάζεται με τρομοκράτες. Το έλεος στον εχθρό είναι ανικανότητα και αδυναμία. Αν οι ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω από αυτό το λάθος, αν η πρόκληση, παρενόχληση και ο τρόμος συνεχίσουν η στάση των ΗΠΑ θα θεωρηθεί αγριότητα» πρόσθεσε.

Τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN και το France24 πήγαν στην πρώτη γραμμή πυρός στην Ιεράπολη και μίλησαν με τις αμερικανικές δυνάμεις στέλνοντας μήνυμα ισχύος. 

"Ειμαστε εδώ και σας περιμένουμε..."

Δείτε παρακάτω Βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή.
https://twitter.com/EndiZentarmi/status/961617474646106112?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/EndiZentarmi/status/961944358978244608?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/nighttides/status/961417695836205056?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=cbX2E7vZ6A0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές