Βόρεια Ήπειρος

Με…λεξοτανίλ οι Αλβανοί! «Mας απειλούν οι Ελληνες» - Οργανώνονται οι Τσάμηδες - Υπουλό σχέδιο Σόρος για σύγκρουση στα Βαλκάνια

Πρώτο θέμα έχουν γίνει οι δηλώσεις του προέδρου κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του στο ΑΤΑ στην Λάρισα προς την Αλβανία , ειδικά για το θέμα της μειονότητας στον αλβανικό τύπο.

Οι Αλβανοί αναφέρουν μάλιστα ότι η Ελλάδα απειλεί την Αλβανία .

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά την ονομασία της πΓΔΜ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να βρεθεί λύση θα πρέπει η κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει το Σύνταγμα της.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση και στην αλβανική κυβέρνηση τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο το να θέτουν ζήτημα Τσαμουριάς.

«Τα ίδια ισχύουν και για την γείτονα Αλβανία, τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο προϋποθέτει όμως εφαρμογή και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και κυρίως σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είτε αυτό λέγεται δικαίωμα στην ιδιοκτησία είτε αυτό λέγεται δικαίωμα των μειονοτήτων.

Όπως επίσης προϋποθέτει και σεβασμό της ίδιας της Ιστορίας και αποφυγή παραχάραξης της. Διαμηνύουμε και το έχουμε πει σε όλους του τόνους όσο υπάρχουν όχι μόνο ανιστόρητες αλλά προκλητικές τάσεις της Αλβανίας σχετικά με το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς, από εκεί και πέρα δεν είναι νοητό να συζητάμε. Γιατί και μόνο η ανακίνηση αυτού του θέματος, φανερώνει έλλειψη οποιασδήποτε καλής θέλησης από την πλευρά της Αλβανίας για είσοδο και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αδιανόητο για την ηγεσία της Αλβανίας, αυτή την στιγμή, να θέτει θέμα Τσαμουριάς.

Πέραν του ότι το ζήτημα αυτό είναι ανύπαρκτο, καλύτερα να μην θυμίζει η Αλβανία, τι σημαίνει η ιστορία των επονομαζόμενων Τσάμηδων κατά την διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας και στην Ελλάδα. Αν θέλει να έχει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική. Λυπάμαι που είμαι τόσο οξύς, αλλά τέτοιες μέρες, που γιορτάζουμε και το θέμα του Ολοκαυτώματος, να τολμάει να μιλάει για Τσάμηδες. Καλύτερα να μην θυμόμαστε την Ιστορία εκείνων, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως Τσάμηδες στον Ελληνικό Χώρο. Λυπάμαι για την φόρτιση, αλλά ο σεβασμός της Ιστορίας είναι η βάση -η διεθνής βάση- της Φιλίας και της καλής Γειτονίας».

 

Φαίνεται όμως πλέον ότι οδεύουμε προς το σημείο μηδέν με  δύση και ΜΚΟ  να «σφυρίζουν» έναρξη για την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» με τις  προκλήσεις να είναι  πλέον  απανωτές.

Το νέο θέμα αφορά την εμφάνιση απαιτήσεων από Αλβανούς Τσάμηδες , οι οποίοι φέρονται να διεκδικούν την δημιουργία  «Τσάμικου κράτους» το οποίο συμπεριλαμβάνει εδάφη από Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ , βάζει ‘φωτιά» στην περιοχή των Βαλκανίων.   

 

Την ίδια ακριβώς στιγμή με νέες κινήσεις του ο ηγέτης της  οργάνωσης των Τσάμηδων «εξωτερικού» ( υπάρχουν και στην Αλβανία)  Φεστίμ Λατώ ζει και εργάζεται στην Ολλανδία από την οποία στέλνει συνεχώς υπομνήματα στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες , προσπαθώντας να επηρεάσει Ευρωβουλευτές και αξιωματούχους.

Ο ίδιος μάλιστα  απείλησε  ότι αλβανικός εθνικός παράγοντας, ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος στους εθνικισμούς, θα έχει σημαντική υποστήριξη στην δημιουργία του νέου στρατού που μπορεί να φτάσει το 1.000.000 Αλβανούς στρατιώτες από όλες τις χώρες μέσα σε έξι μήνες.

Ο Λατώ «τρέχει» καθημερινά λαμβάνοντας  πρωτοβουλίες  που κυμαίνονται από τη δημιουργία μιας κατάστασης «αμφισβήτησης » των συνόρων στα βόρεια σύνορα μας , μέχρι τον άμεσο επηρεασμό θεσμικών  οργάνων στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο και «σπόνσορες του» ( πιθανόν ο Τ.Σόρος) ολόκληρη κρατική δομή από στελέχη που παρουσιάζονται ως υπουργοί  με χαρτοφυλάκια  , ψευδο-πρωθυπουργός, και φυσικά στρατός.

Η δημιουργία του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς είναι ένα  γεγονός που δείχνει ότι οι Τσάμηδες     αποτελούν πολύ σοβαρή απειλή για το ελληνικό κράτος, όπως και τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής.

Πρόκειται για ένα «βρώμικο» σχέδιο πρόκλησης αναταραχών στην βαλκανική χερσόνησο  υπό την ηγεσία του ψευδο-Προέδρου Φεστίμ Λατώ , ο οποίος μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις λόγω του ονείρου των Αλβανών για την «Μεγάλη Αλβανία».

Ο ίδιος δηλώνει «δεξιά και αριστερά»  ότι έχει την υποστήριξη του Βατικανού, των ΗΠΑ, και μέρους της ΕΕ , στον  αγώνα του  για την αυτοδιάθεση των εθνών, ενώ  φέρεται να έχει διασυνδέσεις παντού . Όλα αυτά όμως "ερευνώνται".

Στόχος των Τσάμηδων και των Αλβανών εθνικιστών είναι η περιοχή της Ηπείρου από την Ελλάδα, αλλά και άλλων περιοχών που θα θέσει σε κίνδυνο και άλλες περιοχές, όπως τα ελληνικά νησιά , τα  οποία βρίσκονται υπό την συνεχή απειλή της Τουρκίας, αλλά και της βουλγαρικής απειλής για την ΠΓΔΜ .

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα των Τσάμηδων και η  στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα αυτό,  πρέπει να διερευνηθεί πολύ βαθιά από όλους , διότι υπάρχει όσφρηση για …θέμα παρόμοιο με τα Σκόπια .

Πρόκειται για σχέδιο που ξεπερνά τις δυνατότητες των Αλβανών Τσάμηδων και αφορά την σύγκρουση και Ρωσίας και ΗΠΑ στα Βαλκάνια με την συνδρομή της Τουρκίας , για να ανακοπεί ο άξονας των ορθόδοξων χωρών που αντιτίθεται στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ για πλήρη άλωση της περιοχής.

Για αυτό και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη ενεργοποιήσεως του αποκαλούμενου ορθόδοξου άξονα με Βουλγαρία , Σερβία, ακόμη και Μαυροβούνιο σε μια αναβίωση της συμμαχίας του 1912-13 μπροστά στο κοινό κίνδυνο που αποτελούν οι εθνικιστές Αλβανοί. 

 

https://youtu.be/qOXrus1X6Ao

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ