Κόσμος

Ατύχημα-σοκ με T-50 των Black Eagles, απογειωνόταν για επίδειξη και… (βίντεο)


Ένα αεροσκάφος της KAI (Korea Aerospace Industries) T-50B ακροβατικού σμήνους Black Eagles συνετρίβη, καθώς ξέφυγε από το διάδρομο 1 του αεροδρομίου Changi στη Σιγκαπούρη, ενώ τροχοδρομούσε για πτητική επίδειξη στο πλαίσιο του αεροπορικού σόου της Σιγκαπούρης.

Η συντριβή καταγράφτηκε στις 13:24 τοπική ώρα, όταν το αεροσκάφος έφυγε από τον διάδρομο συνετρίβη στην άκρη του χλοοτάπητα στο πλάι του «διαδρόμου 1» παίρνοντας φωτιά, σύμφωνα με όσα φαίνονται στο βίντεο και ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης σε δήλωση.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου επενέβη άμεσα και κατάφερε να ελέγξει εγκαίρως τη φωτιά. Ο πιλότος του αεροσκάφους, ευτυχώς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο με ελαφρά εγκαύματα. Το περιστατικό προκάλεσε το κλείσιμο του «διαδρόμου 1».

Το ακροβατικό σμήνος πετά με οκτώ αεροσκάφη. Η κατασκευάστρια KAI υποστηρίζει ότι το T-50B είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να αυξάνει την ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών. Εκτός από την T-50B και το βασικό μοντέλο T-50A, η KAI παράγει επίσης και το ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος FA-50.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...