Κοινωνία

Τι γίνεται με το «Jesus Christ Superstar»; Προβοκάτσια, διαφήμιση ή φανατικοί Ιεροεξεταστές; Κόντρες Μητροπολιτών και Αμβρόσιος κατά ΕΡΤ

Πολύς ντόρος γίνεται πλέον για το μιούζικαλ “Jesus Christ Superstar” και η υπόθεση λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μοιάζει πολυεπίπεδη!

Από τη μια έχουμε τις μηνύσεις Μητροπολιτών κατά της παράστασης, από την άλλη τις καταγγελίες των συντελεστών για “τρομοκρατία” και παράλληλα κόντρες μεταξύ Ιεραρχών.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν μεγάλη διαφήμιση για την παράσταση!

Σύμφωνα με καταγγελίες, λοιπόν, μετά τις κινητοποιήσεις χριστιανικών ομάδων έξω από το θέατρο στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε η Αντιγόνη Ψυχράμη, η οποία υποδύεται τη Μαρία Μαγδαληνή στην παράσταση. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι άγνωστοι που αντιδρούν στο ανέβασμά του έργου δεν ενόχλησαν την ίδια, αλλά τη μητέρα της. «Πριν από μερικές μέρες πέταξαν φυλλάδια έξω από το σπίτι της μητέρας μου και χθες έγραψαν τη λέξη ‘‘βλάσφημοι” στην αυλή της!» λέει η ηθοποιός στην «Espresso», παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες που πιστοποιούν τα λεγόμενά της.

Παράλληλα ανακοίνωση-διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο Θέατρο Ακροπόλ και αναφέρουν:

«Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.

Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.

Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη».”

Αμβρόσιος: Χριστιανοί κλείστε την ΈΡΤ-Σας πληρώνουμε για την αλήθεια όχι για να τυφλώνετε τους τηλεθεατές

Από την άλλη πλευρά την έντονη αντίδρασή του για την συμπεριφορά προς τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ των παρουσιαστών της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπή της ΕΡΤ “Πρώτη Γραμμή” εκφράζει με νέα παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος καλώντας μάλιστα τους πιστούς να κλείσουν την κρατική τηλεόραση!

Διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά των παρουσιαστών Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μαίρης Πολλάλη στην χθεσινή εκπομπή όπου είχαν προσκαλέσει τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ με θέμα το θεατρικό έργο «Jesus Christ Superstar» μετά την υποβληθείσα μήνυση από τον Ιεράρχη κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί τους παρουσιαστές πως διέκοπταν τον Μητροπολίτη Σεραφείμ όποτε δεν τους βόλευε η απάντησή του και πως προσπαθούσαν –εμμέσως πλην σαφώς- να επιβάλλουν στους θεατές τους τις θέσεις τους και τις απόψεις τους, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει “θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας”.

“Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου” τονίζει ο κ.Αμβρόσιος.

Συνεχίζει χαρακτηρίζοντάς τους “απαράδεκτους υποκριτές” όταν από τη μια έθεσαν στον Ιεράρχη το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: «αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε;».

“Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: «Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;» Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!” σχολιάζει ο κ. Αμβρόσιος.

Και συνεχίζει:

“ Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. «Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;» Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε «πλύση εγκεφάλου» στους θεατές σας!

Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ;

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!”

Υπενθυμίζεται πως το θέμα της παράστασης έχει διχάσει την Ιεραρχία αφού όπως και χθες ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ένας άλλος Μητροπολιτης ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος εξέφρασε διαφορετική άποψη.

Σε ανοικτή κόντρα μεταξύ δύο εκ διαμέτρου αντίθετων Ιεραρχών εξελίσσεται το θέμα της θεατρικής παράστασης “Jesus Christ Superstar”, αλλά και αυτό της Χρυσής Αυγής. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στα “Νεα” του Σαββάτου εξέφρασε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων(στο 2:38:00).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...