Σκοπιανό

Ποιον δουλεύουν; Ο Τσίπρας βαπτίζει τα Σκόπια «Μακεδονία» με νονά τη Μέρκελ και ο Καμμένος διαφωνεί με την κυβέρνηση και κάνει ότι μπορεί να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία...

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία» και βάζει μεσάζων ή νονά την Άνγκελα Μέρκελ και ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πώς διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και θα κάνει ότι μπορεί για να μην δοθεί το όνομα «Μακεδονία».

Ποιους δουλεύουν αν όχι τους εαυτούς τους; Πιστεύουν πώς ο ελληνικός λαός θα φάει το... κουτόχορτο της Novartis και θα αφήσει να περάσει έτσι η προδοσία του ονόματος των Σκοπίων; Οι εκλογές απ' ότι φαίνεται πλησιάζουν και ο κ. Τσίπρας θα καταλάβει τι σημαίνει να παίζει κανείς με τον πατριωτισμό και την ιστορία της Ελλάδας.

Χθες, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και η Γερμανίδα καγκελάριος αφού αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» δήλωσε πώς υποδέχεται τον «Μακεδόνα πρωθυπουργό». Είναι αυτή με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την προηγούμενη ημέρα τηλεφωνική επικοινωνία και αύριο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ξέρει κάτι η κυρία Μέρκελ που ο κ. Τσίπρας δεν έχει πει στον ελληνικό λαό; Μπορεί και ναι, αφού οι Γερμανοί κρατούν την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της οικονομίας, το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιεί για να προσφύγει στις κάλπες πιθανότατα το φθινόπωρο (όπως και το σκάνδαλο της Novartis), ενώ έχει αποδειχθεί πως το Βερολίνο παίζει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι στο θέμα των Σκοπίων αναζητώντας δρόμους να μπει στα Βαλκάνια.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πρόσφατα είπε να μην τρέφουμε αυταπάτες για το όνομα των Σκοπίων και πώς ο όρος «Μακεδονία» υπάρχει και θα υπάρχει στο όνομα. Η «ωραία κυρία» λοιπόν κατά τον Νίκο Κοτζιά έχει όνομα και τώρα αναζητείται αν θα προστεθεί στο δικό της και το όνομα του συζύγου της. Φαίνεται λοιπόν πως και αυτό έχει αποφασιστεί και «νονά» θα είναι η κυρία Μέρκελ.

Ο μόνος που δεν το... γνωρίζει είναι ο Πάνος Καμμένος. «Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία» είπε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκτίμησε πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται 10 χρόνια», ενώ στη συνέχεια έριξε τη μπάλα στην εξέδρα με επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η ΝΔ να δω τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού», είπε και συμπλήρωσε : «Η σχέση μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά».

Πέραν αυτού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να δώσει διαβεβαιώσεις για την προάσπιση των εθνικών συνόρων και την αποκάλυψη των σκανδάλων.

«Ζητώ ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να μένουν εκτός των εθνικά θέματα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό. Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά όλο αυτό το διάστημα που οι Τούρκοι προκαλούν, ο κ. Καμμένος παραμένει... άφαντος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...