Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ηθελαν νεκρούς οι Τούρκοι - Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το σκάφος του Λιμενικού - Mπαράζ προκλήσεων από τουρκικά CN-235 και S-70

Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που χτύπησαν από πίσω οι Τούρκοι στα Ιμια, δείχνει πως οι Τούρκοι ήθελαν νεκρούς!

Οπως φαίνεται από τη φωτογραφία, το σκάφος έχει μεγάλη ζημιά: 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, ούτε από το Λιμενικό, ούτε από το Υπουργείο Άμυνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το σκάφος Umut με τον αριθμό 703 το οποίο θεωρητικά είναι σκάφος έρευνας διάσωσης, ωστόσο πρόκειται για ένα μεγάλο πλοίο που φέρει οπλισμό.

Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στο σημείο για περιπολία και είχε 27 άτομα πλήρωμα. Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Το τουρκικό σκάφος ήταν στην περιοχή μαζί με τουλάχιστον άλλα τρία τουρκικά σκάφη. Ήταν νύχτα όταν το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος” (ΛΣ090)βρέθηκε απέναντι στα τουρκικά. Το ελληνικό σκάφος ήταν σχεδόν σε ακινησία όταν το πλήρωμά του (24 άνδρες και 3 γυναίκες) αντιλήφθηκε την επιθετική κίνηση του τουρκικού.

Ο Τούρκος καπετάνιος με μεγάλη ταχύτητα κινήθηκε έχοντας βάλει πλώρη στοχεύοντας στο κέντρο το ελληνικού σκάφους το οποίο είναι μικρότερα (58 μέτρα μήκος) και κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.

Την τελευταία στιγμή ο Έλληνας καπετάνιος δίνοντας εντολή για πρόσω ολοταχώς και με κατάλληλο ελιγμό απέφυγε εν μέρει την κίνηση του Τούρκου.

Η ομιλία του Ερντογάν:

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε: «Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Παράλληλα προειδοποίησε και τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο. «Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας».

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. κάλεσε τη Δευτέρα την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές και να απέχει από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=KKLqens-a_Q

Mπαράζ προκλήσεων από τουρκικά CN-235 και S-70 μετά την εμβόλιση του "ΓΑΥΔΟΣ"

Να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα το θερμόμετρο της έντασης στα Ίμια μετά την εμβόλιση του ΠΑΘ "ΓΑΥΔΟΣ" από την TCSG UMUT, επιχείρησε η Άγκυρα.

Για αρκετή ώρα μετά το επεισόδιο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα S-70 πραγματοποίησαν μπαράζ παράνομων εισόδων στο FIR Αθηνών χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο ανατολικά της Ρόδου που πραγματοποίησαν διαδοχικές πτήσεις κατόπτευσης της ευρύτερης περιοχής των Ιμίων. Υπενθυμίζεται ότι διατηρήθηκε καθόλη της διάρκειας της η παρουσία στην περιοχή πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής.

Επιπλέον στοχεύοντας στην ίδια περιοχή αλλά και ευρύτερα στο νοτιανατολικό Αιγαίο, ένα τουρκικό μαχητικό, ακόμη δυο τουρκικά CN-235 και τέσσερα ελικόπτερα S-70 παραβίασαν τα διεθνή νόμιμα συνολικά επτά φορές.

Εως και τα μεσάνυχτα η εικόνα της παράνομης τουρκικής πτητικής δραστηριότητας ήταν η ακόλουθη:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (2 CN-235 & 4 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 10

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 7 (5 από το CN-235 και 2 από τα Ε/Π)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Εκκωφαντική σιωπή : Καμιά «ανακοίνωση» του ΥΕΝ και του Λ/Σ

Αν και έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες απο τον εμβολισμό του Σκάφους Ανοιχτής Θάλασσας που σύμφωνα με πληροφορίες είναι το Σκάφος ((ο90) Γαυδος που πρόκειται ένα απο πλέον σύγχρονα Σκάφη του Λιμενικού Σκάφους ,στο ΥΕΝ επικρατεί παγωμάρα και κουφαμάρα!

Αναρωτιόμαστε το Υπουργείο δεν γνωρίζει το θέμα ,ή και μέχρι αυτήν την ώρα έχουν την «ανακοίνωση και την μαγειρεύουν στο φούρνο ;» Αλλά ότι και να πούνε η αλήθεια είναι μια και δυστυχώς είναι η βάρος μας !

Το Σκάφος του Λιμενικού σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έχει ήδη μεταφερθεί στο νησί της Λέρου για επισκευές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ