Κοινωνία

Τροχαία Αττικής: 18 συλλήψεις οδηγών στο τετραήμερο

Νέα ειδική εξόρμηση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο με απολογισμό 18 συλλήψεις πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης έως τα ξημερώματα σήμερα, Δευτέρα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής/ΓΑΔΑ.

Συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των Τμημάτων Τροχαίας.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν 26.740 έλεγχοι αλκοολομέτρησης, βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0.60 mgr/l.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν άλλες 4.687 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κ.α.

Ακόμα, ακινητοποιήθηκαν 597 οχήματα, εκ των οποίων 117 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 778 άδειες ικανότητας οδήγησης και 204 άδειες κυκλοφορίας.

Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων ανέρχονται σε μόλις 0,85% επί του συνόλου, επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., που τονίζει εκ νέου πως οι έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ