Κόσμος

«Χαστούκι» ΕΕ στην Τουρκία και κίνδυνος για τον Ελληνισμό! Ώρα μηδέν: Θα στραφεί κατά της χώρας μας η Άγκυρα; Ας είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο

Αλυσιδωτές εξελίξεις έχουμε από τις Βρυξέλλες για την πορεία της Άγκυρας στην Ευρώπη, η οποία μπαίνει στο « πάγο» επίσημα πλέον, αφήνοντας Ελλάδα και Κύπρο να βγάλουν το « φίδι από την τρύπα», τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στο θέμα των υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Κύπρο.

Συνηθισμένα "τα βουνά στα χιόνια ", θα σκεφτεί κάποιος , διότι αυτό έκαναν πάντα οι "φίλοι" μας  Ευρωπαίοι, αφού πρώτα έκαναν την "δουλειά τους¨με τους Τούρκους.  

Τα 28 κράτη-μέλη συμφώνησαν ότι με βάση τα υπάρχοντα  δεδομένα που επικρατούν στην τουρκική επικράτεια , με την κατάλυση του κράτους δικαίου και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορεί να τεθεί  θέμα ανοίγματος νέων τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

https://youtu.be/Xgha21zqNWI?t=7

Το «καυτό» έγγραφο της Ε.Ε., εγκρίθηκε από όλα τα κράτη-μέλη, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα φιλελευθέρος και  αναφέρει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν, δεν εξετάζεται το άνοιγμα κανενός νέου (σ.σ. διαπραγματευτικού) κεφαλαίου». Σημειώνεται ότι η θέση αυτή είχε διατυπωθεί μονομερώς από τη Σλοβακική Προεδρία, τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά τότε δεν είχε εξασφαλίσει την ομόφωνη θέση των «28», κάτι που συμβαίνει τώρα, για πρώτη φορά, μέσα από το έγγραφο που ετοίμασε η Κομισιόν και ενέκριναν όλα τα κράτη-μέλη, στο πλαίσιο της Επιτροπής Σύνδεσης Ε.Ε. – Τουρκίας, στις 28 Νοεμβρίου 2017".

Οι Ευρωπαίοι καλούν την  Άγκυρα να περάσει από τα λόγια στις πράξεις και επισημαίνει ότι «θα μπορούσε να επιδείξει δέσμευση επί της διαδικασίας με την προώθηση της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων/οροδεικτών, με την υλοποίηση των απαιτήσεων των Διαπραγματευτικού Πλαισίου και με τον σεβασμό των συμβατικών της δεσμεύσεων προς την Ε.Ε., περιλαμβανομένης της πλήρους και χωρίς διακρίσεις εφαρμογής του Συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Σύνδεσης έναντι όλων των κρατών-μελών (σ.σ. κάτι που αφορά αποκλειστικά τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Άγκυρας προς την Κυπριακή Δημοκρατία)».

Το έγγραφο της Ε.Ε. εκφράζει στεναχώρια ...λέει  διότι δεν έχουν εκπληρωθεί από την 'Άγκυρα   αρκετά ζητήματα τα οποία «κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Συνεπώς, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. καταλήγουν στη διαπίστωση ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν εξετάζεται το άνοιγμα κανενός νέου τουρκικού διαπραγματευτικού κεφαλαίου, υιοθετώντας ομόφωνα τη δήλωση που είχε κάνει επί του προκειμένου η Σλοβακική Προεδρία, πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2016.

Το κοινοτικό έγγραφο αναφέρεται στους ισχυρισμούς για τη χρήση βίας, την κακομεταχείριση και τις απαγωγές προσώπων ( από όργανα του συντεταγμένου τουρκικού κράτους) καθώς και τις νομοθετικές τροποποιήσεις που παρέχουν δικαστικά προνόμια στο στρατιωτικό προσωπικό και διευρύνουν τις νομικές εξουσίες των ενόπλων δυνάμεων, υποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό τη δικαστική εξουσία.

https://youtu.be/5RbUdJcxhhg?t=3

Υπογραμμίζει την ανάγκη διασφάλισης αμερόληπτης και αποτελεσματικής διερεύνησης όλων των ισχυριζόμενων περιπτώσεων χρήσης υπερβολικών μέτρων στις τουρκικές φυλακές.

Επίσης «παροτρύνει την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου επί των χωρικών της υδάτων και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Αυτό το τελευταίο βέβαια για την Τουρκία όσον αφορά την Κύπρο είναι αυτό που λέμε « όλα τα λεφτά» μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Τούρκοι να φοβηθούν τίποτα και κανέναν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εκτιμήσεις αναλυτών θεωρούν ότι το έγγραφο της ΕΕ αποτελεί προοίμιο εξελίξεων , μετά από παρότρυνση των ΗΠΑ, ως αντιστάθμισμα της αγοράς ρωσικών πυραύλων  από την Άγκυρα και λόγω της ηγεμονικής στάσης του Ερντογάν στην περιοχή.

Έτσι η Ελλάδα και η Κύπρος θα μείνουν μόνες τους , όπως πάντα ήταν, για  να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας και το μόνο που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας θα είναι να τους …εγκαλούν…να συμμορφωθούν.

Για αυτό οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για πάν ενδεχόμενο ακόμα και πιθανής πολεμικής σύγκρουσης διότι από εδώ και στο εξής οι νέο-οθωμανοί θα αποθρασυνθούν εντελώς .      

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...