Ελληνοτουρκικά

Προεόρτια «τουρκικών ελιγμών» πριν το τελικό χτύπημα: Στοχοποιούν τη Δ. Θράκη φωνασκώντας για «τουρκική» μειονότητα - Αποκλειστικό βίντεο

Βίντεο από το γνωστό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δυτική Θράκη , ενώ μέμφεται και την συνθήκη της Λωζάνης.

https://youtu.be/ARQvR8HLSLg?t=104

Πρόκειται σαφώς για τα προεόρτια «τουρκικών ελιγμών» πριν το τελικό κτύπημα, ενώ στο Αιγαίο οι «ροές» των μεταναστών…αυξάνονται και πάλι, και η ΕΕ αδιαφορεί επιδεικτικά.   

Η Ελλάδα εδώ και ένα μήνα όπως καταδεικνύουν όλα τα δεδομένα σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές, δέχεται έναν « ασύμμετρο πόλεμο»  από την πλευρά της Άγκυρας στον οποίο πρωτοστατεί ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο τύπος, η τουρκική αντιπολίτευση και γενικά όλος ο κρατικός μηχανισμός της "γείτονος".

Κύρια προσπάθεια του η δημιουργία « κατάλληλου κλίματος» στην διεθνή κοινή γνώμη …για τα επόμενα πιθανόν « ηχηρά» βήματα του κατά της Ελλάδος και της Κύπρου σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Στόχος του όμως είναι και η «τουρκική» όπως αρέσκεται να την ονομάζει ο νέο-σουλτάνος κατά παράβαση της συνθήκη της Λωζάνης ,  «μουσουλμανική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης.

Με λίγα λόγια η Τουρκία δοκιμάζει τις ανύπαρκτες , αν κρίνουμε από άλλα θέματα  «γραμμές» της νυν ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , για να υλοποιήσει στην συνέχεια τα μακροχρόνια σχέδια της , το τονίζουμε αυτό, όπου εκείνη ότι πρέπει να «κτυπήσει».

Η Τουρκία , σύμφωνα με τον ίδιο τον τύπο της χώρας,  επιστρέφει σταδιακά στα οθωμανικά εδάφη που χάθηκαν πριν από 100 χρόνια, τονίζουν Τούρκοι ειδικοί .

Τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον οικονομικό τομέα, η Τουρκία άρχισε να υλοποιεί τις κατάλληλες  στρατηγικές κινήσεις για να έχει  μια ισχυρή θέση στον κόσμο με στρατιωτικές βάσεις  σε 12 χώρες.

Επίσης από χθες "φορτώθηκαν"  και οι πρώτοι τουρκικής κατασκευής πύραυλοι SOM-Β1 , οι οποίοι θα  εξοπλίζουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-4 PHANTOM F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, προσδίδοντας μεγάλη ισχύ στην Άγκυρα , ειδικά αυτό το διάστημα που «παίζονται πολλά» σε Αιγαίο και Κύπρο .

Στόχος τα Βαλκάνια.  Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο,  Αλβανία , Ελλάδα, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ , χώρες οι οποίες αποτελούν βασικούς στρατηγικούς στόχους για την Άγκυρα , στα εδάφη που απωλέσθηκαν …και τα οποία δεν ξεχάστηκαν και τώρα θέλουν να ξαναγυρίσουν πίσω.

Κύριο εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια η Ελλάδα , λόγω του Αιγαίου και κυρίως λόγω του ισχυρού ελληνικού στρατού, του ισχυρότερου από όλες τις βαλκανικές χώρες.

Αν ….. «πέσει» ( που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει) η Ελλάδα ..οι υπόλοιποι θα «συνθηκολογήσουν» αμαχητί.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, όλως τυχαίως ο Τούρκος πρόεδρος  ομολογεί ευθαρσώς ότι θέλει να δημιουργήσει την αποκαλούμενη «Μεγάλη Αλβανία»,  αποστέλλοντας όπως είχε δηλώσει παλαιότερα και τουρκικές δυνάμεις , όπλα... θέλοντας να θέσει  υπό τον έλεγχο του ολόκληρα τα Βαλκάνια, τα οποία ορέγεται ενόψει του σχεδίου αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο .

Αυτά είναι τα σχέδια του Ερντογάν , ειδικά σε αυτούς που ονειρεύονται , ειρήνη , ευημερία και καλές σχέσεις με τους νέο-οθωμανούς που θέλουν να επιστρέψουν ως «Οθωμανοί κατακτητές» , στα εδάφη που έχασαν πριν 100 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.    

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ