Κόσμος

Καταιγιστικές εξελίξεις: Ο Ρ. Τ. Ερντογάν περικυκλώνει την Ελλάδα και «χτίζει» την «Μεγάλη Αλβανία» - «Φωτιά» στα Βαλκάνια

Καταιγιστικές εξελίξεις από τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος  ομολογεί ευθαρσώς ότι θέλει να δημιουργήσει την αποκαλούμενη «Μεγάλη Αλβανία» αποστέλλοντας όπως είχε δηλώσει παλαιότερα και τουρκικές δυνάμεις θέλοντας να θέσει  υπό τον έλεγχο του ολόκληρα τα Βαλκάνια, τα οποία ορέγεται ενόψει του σχεδίου αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο .

Πρόκειται για σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας , το οποίο εφαρμόζει με τρομερή ακρίβεια η Άγκυρα  με τον συνεχή και αδιάλειπτο στρατιωτικό εξοπλισμό των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων , σε  συνδυασμό της δημιουργίας τουρκικής αεροπορικής βάσης στην Αλβανία και με την παρουσία τουρκικών υποβρυχίων και πλοίων στο αλβανικό  ναύσταθμο  πασά -λιμάνι ενώ τώρα η «δράση» των νέο-οθωμανών επεκτείνεται μετά την ΠΓΔΜ και στο Κοσσυφοπέδιο .

Ο Ερντογάν σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι  ανέφερε επί λέξη ότι «η Τουρκία θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τους Αλβανούς αδελφούς, και αν είναι απαραίτητο θα αποσταλούν και τουρκικές  στρατιωτικές δυνάμεις. Οι  Αλβανοί θα πρέπει πρώτα να ενοποιήσουν τα εδάφη τους και μετά να ενταχθούν στην Ε.Ε. Οι  Αλβανοί  και οι Βόσνιοι είναι σύμμαχοι της Τουρκίας και το τούρκικο κράτος θα τους στηρίξει σε κάθε επίπεδο. Μετά την αγορά όπλων από την Ρωσία, μέρος του οπλισμού της Τουρκίας, αξίας 3 εκατ. δολ., θα χορηγηθεί σε μορφή δωρεάς προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία. Μετά την ίδρυση του Στρατού του Κοσόβου, η Τουρκία θα του δωρίσει δυο αεροσκάφη».

Καταρχήν τα δύο πολεμικά αεροσκάφη στο Κοσσυφοπέδιο   θα είναι το.... «πεσκέσι » του Τούρκου προέδρου στην παράδοση Κούρδου ακτιβιστή από τις σερβικές αρχές πριν μερικές ημέρες , «ευχαριστώντας » έτσι με αυτόν τον τρόπο το  Βελιγράδι για την …στάση του.

Είπαμε ο Τούρκος δεν αλλάζει όσοι αιώνες και να περάσουν . Ας το έχει υπόψιν της αυτό η ελληνική κυβέρνηση που θέλει να παραδώσει τους Τούρκους πιλότους στην Άγκυρα.

Το σχέδιο όμως της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» έρχεται σε σαφή αντίθεση με τα ρωσικά σχέδια στα Βαλκάνια,  και συγχρωτίζεται με αυτό  των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Αυτό επίσης  θα αποτελέσει σίγουρα σημείο τριβής ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα όπως και το θέμα των Τάταρων της Κριμαίας , οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως « Τούρκοι».  

Αναμένουμε το επόμενο διάστημα την στάση της Μόσχα στο θέμα  αυτό με δεδομένη την σερβο-ρωσική αμυντική συμμαχία.   

Στην περιοχή μας τώρα, υπενθυμίζουμε επίσης την παράδοση στους Σκοπιανούς πριν μερικές ημέρες οκτώ  τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων Kobra με ειδική προστασία , με την  επίσημη δικαιολογία ότι προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», γενικώς και αορίστως, δεν πείθουν κανένα Έλληνα για τα αληθινά σχέδια των Τούρκων.

Με τις παραδόσεις αυτές αυξάνεται συνεχώς η μαχητική ικανότητα του στρατού των Σκοπίων  σε ειδικού τύπου  επιχειρήσεις .

Τώρα η Τουρκία εξοπλίζει Αλβανούς και Κοσοβάρους εναντίον των Ελλήνων και Σέρβων.

Ο Ερντογάν έχει τονίσει και παλαιότερα   ότι "ο αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός μεγάλου αλβανικού κράτους, και ότι ο UCK δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αντάρτες  Αλβανοί που υπερασπίζονται  την γη τους."

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πολλών χρόνων και όχι όπως νομίζουν μερικοί δηλώσεις της τελευταίας στιγμής , διότι η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα σχέδιο που υπήρχε στα συρτάρια του τουρκικού γενικού επιτελείου από την δεκαετία του 1950, και ξεκίνησε  με το πογκρόμ των Ελλήνων της  Κωνσταντινούπολης, και το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τότε από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις .

Μέσα σε αυτό αμφισβητείται ξεκάθαρα η κυριαρχία αριθμού ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, η δυτική Θράκη, η Νότια Βουλγαρία , περιοχές στα Βαλκάνια,  και γενικά αναφέρεται στην «επιστροφή» των Τούρκων στην περιοχή  μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας .

Η κατασκευή τόσων Τζαμιών και η αποστολή ιμάμηδων με την δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου πληροφοριών σε αυτό ακριβώς το σχέδιο  αποσκοπεί και λιγότερο στους υποστηρικτές του Τούρκου Ιμάμη Γκιουλέν.

Για αυτό τον λόγο υλοποιείται από την δεκαετία του 1980 ένα τρομερά φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με όλα αυτά τα σημερινά «εθνικά» προγράμματα (αντιτορπιλικά, άρματα μάχης, πυραύλους, τυφέκια, κά), τα οποία θα καταστήσουν την χώρα περιφερειακή δύναμη η οποία θα απλώσει την επιρροή της σε όλα τα πρώην Οθωμανική εδάφη.   

 

https://youtu.be/AhjdV3J_x6k

https://youtu.be/2gKfeG5gFQ4?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...