Κόσμος

«Παγώνει» η αναβάθμιση των τουρκικών Leopard - Έξαλλοι οι Γερμανοί – Η Τουρκία ξεφτιλίζει την αξιοπιστία των αρμάτων

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες της τουρκικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η επίθεση γίνεται με γερμανικά Leopard, η Γερμανία φαίνεται πως παγώνει τον εκσυγχρονισμό των Leopard του τουρκικού στρατού. Αυτό επιβεβαιώνει ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του Reuters.

Η Γερμανία δεν θα λάβει καμία απόφαση σχετικά με τις «μεταβιβάσεις όπλων» στη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης αναβάθμισης των αρμάτων Leopard, που κατασκευάστηκαν από τη Γερμανία, λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης κατά των Κούρδων της Συρίας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο περιοδικό Spiegel.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι Γερμανοί είχαν αρχικά συμφωνήσει να εκσυγχρονίσουν τα ηλικιωμένα Leopard του τουρκικού στρατού, μια αναβάθμιση που η Άγκυρα είχε ζητήσει από την Rheinmetall -τον κορυφαίο κατασκευαστή βαρέων όπλων της Γερμανίας- από την άνοιξη του 2017. Τα συγκεκριμένα Leopard 2 τα έλαβε η Τουρκία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Εντούτοις, καθώς οι Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να εισβάλλουν στο συριακό έδαφος, ενάντια στους Κούρδους στο πλαίσιο της επιχείρησης«Κλάδος Ελαίας», η γερμανική κυβέρνηση αντιμετώπισε επικρίσεις εντός των δικών της τάξεων ότι μια τέτοια κίνηση θα στείλει λάθος μήνυμα, ανέφερε το Spiegel.

Βέβαια, τους Γερμανούς τους πειράζει και η εικόνα με τα λαμπαδιασμένα Leopard. Η αξιοπιστία τον αρμάτων μάχης λόγω της ασχετοσύνης των Τούρκων, πλήττει όπως είναι φυσικό το γόητρο των Γερμανών. 

Μόλις χθες, οι κουρδικές δυνάμεις ένα ακόμη τουρκικό Leopard 2 A4. Η Τουρκία μάλιστα πριν λίγα 24ωρα ζήτησε εσπευσμένα από την Γερμανία την αναβάθμιση των γερμανικής κατασκευής αρμάτων με συστήματα αυτοπροστασίας από αντιαρματικούς πυραύλους. Τετέλεσται όμως. Ο εφιάλτης τώρα ξεκινάει για την Άγκυρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ