Ελληνοτουρκικά

EKTAKTO: Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα για την κατάργηση της Σαρίας - Θέλει τους μουφτήδες «κυρίαρχους» στη Δυτική Θράκη

Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος έκανε η Άγκυρα πριν λίγο απαιτώντας με "οθωμανικό ύφος"  μέσω του υπουργείου Εξωτερικών «να μην σφετερίζεται» η Ελλάδα τα προνόμια των εκλεγμένων μουφτήδων στην Θράκη μέσω νόμου.

Πρόκειται για κατάπτυστη παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας μας από μια Τουρκία που κινείται πλέον με την λογική της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Ελλάδα να μην σφετερίζεται τα προνόμια των εκλεγμένων μουφτήδων στη Δυτική Θράκη, λίγο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του τρόπου εφαρμογής του ισλαμικού νόμου στην Δυτική Θράκη,… μια « περιοχή που κυριαρχείται από την τουρκική μειονότητα», αναφέρει η εφημερίδα Sabah .

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απείλησε την Ελλάδα ότι δεν έγιναν διαβουλεύσεις με τους εκλεγμένους μουφτήδες, όπως και στα  προηγούμενα νομοσχέδια που τροποποίησαν τα προνόμιά τους.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΚΤΔ) χωρίς να κάνει διακρίσεις και να αναγνωρίσει τους μουφτήδες.

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αυξημένη πίεση της Ελλάδας στους μουφτήδες με ανησυχία», ανέφερε το τουρκικό  υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν τη νομική καταπίεση των μουφτήδων.

"Το ζήτημα της  εκλογής μουφτή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας από το 1991", τονίζουν τουρκικοί κύκλοι.

«Η εκλογή των μουσουλμάνων στην Ελλάδα ρυθμίστηκε στη Συνθήκη της Αθήνας μεταξύ της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1913 και αργότερα συμπεριλήφθηκε στην Πράξη 2345/1920 της χώρας. Ωστόσο, η Ελλάδα ακύρωσε το νόμο αυτό το 1991 και άρχισε να διορίζει τον ίδιο τον μουφτή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Τον χαβά τους οι νέο-οθωμανοί δείχνουν πλέον ότι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως χώρα υποτελή και για αυτό πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε. Τονίζουμε ότι η στάση της Τουρκίας μας θυμίζει την στάση του Μουσολίνι παραμονές του ελληνοτουρκικού πολέμου.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ