Ένοπλες Συρράξεις

Τουρκικά πυροβόλα βάλουν κατά Κουρδικών στόχων στη Β. Συρία - Δαμασκός σε Άγκυρα: Τα αεροπορικά μας συστήματα θα σας διαλύσουν!

Νέες  καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στο συριακό μέτωπο με την εκτόξευση βολών πυροβολικού εκατέρωθεν και την εμπλοκή του Άσαντ κατά του Ερντογάν και των τουρκικών δυνάμεων που θέλουν να  εισβάλουν σε ...συριακό έδαφος χωρίς ...άδεια .  

Πριν λίγο ο τουρκικός τύπος ανέφερε ότι  ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) απάντησαν με βολές πυροβόλων σε βλήματα όλμων που ήρθαν από την άλλη πλευρά όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πάνοπλοι Κούρδοι  του  PYD / PKK στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αντλήθηκαν από πηγές  ασφαλείας στην περιοχή,  τουρκικά πυροβόλα  απάντησαν στις βολές που έγιναν από τους Κούρδους που έριξαν βολές  πυροβολικού κατά τις πρωινές ώρες.

Την ίδια στιγμή ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Meqdad, προειδοποίησε την Τουρκία να μην ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική περιοχή της Αφριν, τονίζοντας ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας είναι ήδη ενεργοποιημένα  για να αποκρούσουν μια τέτοια επίθεση.

Συριακή αεράμυνα : Πρόκειται για δύναμη του συριακού στρατού  36.000 ατόμων  που αποτελεί ανεξάρτητο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων, και είναι οργανωμένη σε δύο αντιαεροπορικές μεραρχίες που διαθέτουν ως υποδιοίκηση 25 ταξιαρχίες με περισσότερες από 150 πυροβολαρχίες και δύο ανεξάρτητα συντάγματα.

Οι δυνάμεις αυτές είναι εξοπλισμένες με τα ακόλουθα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, στην πλειοψηφία τους μέσου και μακρού βεληνεκούς (τα MANPADS χρησιμοποιούνται για την αυτοάμυνα των κύριων συστημάτων στις θέσεις επιχειρησιακής ανάπτυξης):

350 ρυμουλκούμενοι εκτοξευτές του συστήματος S-75 Dvina (κατά ΝΑΤΟ SA-2 Guideline)

148 ρυμουλκούμενοι εκτοξευτές του συστήματος S-125 Pechora (κατά ΝΑΤΟ SA-3 Goa)

195 αυτοκινούμενοι εκτοξευτές του συστήματος 2K12 Kub (κατά ΝΑΤΟ SA-6 Gainful)

44 στατικοί εκτοξευτές του συστήματος S-200 Angara (κατά ΝΑΤΟ SA-5 Gammon), που επιχειρούν δύο ανεξάρτητα συντάγματα που το καθένα διαθέτει δύο μοίρες με δύο πυροβολαρχίες η καθεμία).

Άνω των 4.000 εκτοξευτών κατευθυνόμενων βλημάτων εκτοξευόμενων από τον ώμο (MANPADS) τύπων 9K32 Strela-2/2M (SA-7A Grail/SA-7B Grail).

Αριθμό αυτοκινούμενων μονάδων πυρός του υβριδικού (βλήματα / πυροβόλα) συστήματος 9K22 Tunguska (κατά ΝΑΤΟ SA-19 Grison)

Μεγάλο αριθμό MANPADS των τύπων 9K32 Strela-2 (κατά ΝΑΤΟ SA-7 Grail), 9K38 Igla (κατά ΝΑΤΟ SA-18 Grouse), 9K36 Strela-3 (κατά ΝΑΤΟ SA-14 Gremlin), 9K338 Igla-S (κατά ΝΑΤΟ SA-24 Grinch)

Αριθμό συστημάτων αντιαεροπορικού πυροβολικού (αυτοκινούμενα συστήματα ZSU-23-4, ρυμουλκούμενα ZU-23 διαμετρήματος των 23 χλστ. (περί τις 600 μονάδες), M-1939 διαμετρήματος των 37 χλστ., S-60 διαμετρήματος των 57 χλστ. και KS-19 διαμετρήματος των 100 χλστ.(περί τις 25 μονάδες).

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας προειδοποίησε την Τουρκία ενάντια στην εισβολή της στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, δηλώνοντας ότι η Δαμασκός θα θεωρήσει την τουρκική επιχείριση «εχθρική πράξη που υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

«Προειδοποιούμε την τουρκική ηγεσία ότι εάν προχωρήσουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Εφρίν, αυτές θα θεωρηθούν επιθετική ενέργεια από τον τουρκικό στρατό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊσάλ Μεκντάντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η δήλωση του Σύρου ΥΦΕΞ ήταν η  απάντηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία θα επέμβει στις περιοχές της Εφρίν και της Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επικαλούμενος την απειλή που αποτελούν οι Κούρδοι για την ακεραιότητα της Τουρκίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε επίσης ότι η προέλαση των συριακών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ πρέπει να σταματήσει. Στην Ιντλίμπ ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του επιτίθενται στις θέσεις της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ. Δεν είναι μυστικό ότι οι Τούρκοι υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η Άγκυρα δεν αναβάλλει την επιχείρηση στο Άφριν, παρά τις νέες δηλώσεις των ΗΠΑ ότι δεν θα συγκροτήσουν συνοριακή δύναμη στα σύνορα της Τουρκίας.

«Εμείς, παρ’ όλες τις δηλώσεις, δεν ικανοποιηθήκαμε», δήλωσε πριν λίγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα .

Ο Άσαντ με τους Αμερικανούς μέσα στην χώρα του και τους λοιπούς να του ετοιμάζουν νέο "στρατό" εναντίον του δεν πρόκειται να αφήσει τον Ερντογάν να οριοθετεί τα νέα σύνορα της "οθωμανικής αυτοκρατορίας του"..."αντουφέκιστος". 

Η όλη κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει και η παρουσία του Τούρκου ΑΓΕΕΔ και επικεφαλή της ΜΙΤ στην Μόσχα, έχει στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την μη παρέμβαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ