Ελληνοτουρκικά

Τι κατέθεσε ο Τούρκος αξιωματικός που πήρε άσυλο για τις δραματικές στιγμές του πραξικοπήματος

Τη δική του εκδοχή για όλα όσα συνέβησαν τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία μέχρι και την προσγείωση του τουρκικού ελικοπτέρου στη χώρα μας δίνει στην κατάθεση του ο Τούρκος αξιωματικός στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο.

Ο 35χρονος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τίποτα για πραξικόπημααλλά αντίθετα εκτελούσε εντολές για παραλαβή και μεταφορά νεκρών και τραυματιών εν μέσω καταιγισμού πυρών.

Ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι κατέθεσε σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής«Άφησα το παιδί στη μάνα μου και σε 20-25 λεπτά έφτασα στον προορισμό μου, ήταν περίπου 9.30. Έπρεπε να παραλάβουμε τραυματίες αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας ήταν πολύ απασχολημένος για να δώσει πληροφορίες».

«Το πρώτο ελικόπτερο κατέβηκε πολύ χαμηλά, γύρω στα 25μέτρα από το έδαφος και ήταν ορατό από πεζούς, γι’ αυτό το πυροβόλησαν πάνω από 10 φορες, είχε πολλές οπές και σφαίρες πέρασαν κοντά από τα κορμιά του πληρώματος. Το δεύτερο πετούσε γύρω στα 30 μέτρα όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί και το χτύπησαν μόνο δύο σφαίρες. Το δικό μου ήταν γύρω στα 80 – 100 μέτρα όταν ξεκίνησαν να πυροβολούν», συνέχισε.

Στη συνέχεια κατεύθυναν το ελικόπτερο στο Τοπ Κουλέ όπου όπως κατέθεσε κανείς από τους στρατιώτες που μίλησε δεν γνώριζε ότι γίνεται πραξικόπημα.

Ήδη η σύζυγος του Οζκαϊνακτσι έχει απολυθεί από την εργασία της γιατί θεωρούν πως ο άνδρας της είναι πραξικοπηματίας.

Ο 35χρονος αναμένει με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης του καθώς η κυβέρνηση έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης ασύλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ