Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα ο Νίκος Δένδιας: Ο Στρατός μας είναι εργαλείο αποτροπής - Θα δείτε σύντομα τα 35 νέα Black Hawk στους ελληνικούς ουρανούς

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, στην έδρα της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια. 

Στην τελετή χοροστατάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του Νομού, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, η δήμαρχος Χαλκιδέων και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

"Στην τελετή επίσημου εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς και του Πεζικού μας, στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα" έγραψε σε ανάρτησή του στο “Χ” ο Νίκος Δένδιας

 

Τα 35 νέα ελικόπτερα, τα Black Hawk, που απέκτησε ο ελληνικός στρατός θα τα δείτε σύντομα στους ελληνικούς ουρανούς

Ο Στρατός μας είναι εργαλείο αποτροπής, αλλά επίσης κυρίαρχος  παράγοντας προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Αποτελεί εγγύηση για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας εναντίον της Πατρίδας μας, κάθε αναθεωρητισμού, αλλά επίσης είναι δίπλα στην Ελληνίδα και στον Έλληνα την ώρα της ανάγκης ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στον χαιρετισμό του στην χθεσινή τελετή για τον εορτασμό  του Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την «Ατζέντα 2030», προχωράμε σε μια νέα αντίληψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Εστιάζουμε στον εκσυγχρονισμό, με την απόκτηση όσων είναι κατάλληλα ως συστήματα για τον 21ο αιώνα.

Τα 35 νέα ελικόπτερα, τα Black Hawk, που απέκτησε ο ελληνικός στρατός θα τα δείτε σύντομα στους ελληνικούς ουρανούς. Αυξάνουν την κινητικότητα, διευρύνουν τις δυνατότητες, διασφαλίζουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αλλά επίσης προχωράμε και θα προχωρήσουμε και σε επιλογές ευφυών συστημάτων, μικρού κόστους και πολλαπλασιαστών ισχύος, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον προκλήσεων που ο 21ος αιώνας δημιουργεί.

Αλλά βεβαίως η αμυντική μας ισχύς δεν περιορίζεται με κανέναν τρόπο στα συστήματα, όσο λαμπρά και προηγμένα και αν είναι. Και θέλω με την ευκαιρία της εορτής του Άη Γιώργη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, για την άριστη ανταπόκριση στα καθήκοντά του. Θα ήθελα να εκφράσω προς τα στελέχη του την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη και την ευγνωμοσύνη του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας  για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας, αλλά και την στήριξη της κοινωνίας μας. Ο Άγιος Γεώργιος, σκέποι τη Πατρίδα και τον Στρατό μας.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ