Βαλκάνια

Η Ρωσία ενεργοποιεί το "μακρύ χέρι" : Κρουζ Kalibr θα "τρυπήσουν" τον βουλγαρικό εναέριο χώρο λόγω Σερβίας

Πλήρης αιφνιδιασμός από τον «άρχοντα» της κατασκοπίας τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πουτιν ο οποίος «ελέγχει» ολόκληρη την Μαύρη θάλασσα. Επτά ρωσικά υποβρύχια είναι έτοιμα να προσφέρουν "ασπίδα προστασίας" στην Σερβία εν όψει έναρξης επιχειρήσεων κατά των Αλβανών σε Κόσοβο και όπου αλλού χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι πύραυλοι Κρουζ Kalibr θα "τρυπήσουν" τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας!

Αμερικανικό ινστιτούτο ανακάλυψε μέσω πληροφοριών της CIA μια τρομερή ρωσική απειλή για τον «ελεύθερο κόσμο», όπως αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ .

Πρόκειται για την επιβεβαιωμένη ύπαρξη ρωσικών υποβρυχίων ... στη Μαύρη Θάλασσα .

Aμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο με μεγάλες διασυνδέσεις στην κοινότητα των αμερικανικών πληροφοριών θεωρεί άκρως ανησυχητικό ότι υπάρχουν τουλάχιστον 7 ρωσικά υποβρύχια που «βολτάρουν» κοντά στα Βαλκάνια και ελέγχουν τα πάντα στην Μαύρη Θάλασσα την οποία αποκαλούν και «ρωσική» θάλασσα.

Η ικανότητά τους να εκτοξεύουν πυραύλους Kalibr τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα, έχοντας τη δυνατότητα να επιτύχουν στόχους σε απόσταση 2.000 χλμ εντός της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Ως εκ τούτου, τα υποβρύχια Kilo δημιουργούν μια κατάσταση Α2 / AD καθώς αποτελούν μια πυραυλική πλατφόρμα προβολής ισχύος, ικανή να "χτυπήσει" εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ή να απειλήσει τη βάση αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή Deveselu στη Ρουμανία.

Στα τέσσερα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που η Ρωσία έχει ενωθεί με την Κριμαία, ο αριθμός των ρωσικών υποβρυχίων που δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί από ένα….σε επτά.

Αυτά τα υποβρύχια αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της ανατολικής πλευράς του Οργανισμού Βορειοατλαντικού συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Ηδη όπως αναφέραμε χτες, Αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες UCKάδων και συγκεκριμένα του AKSH περιπολούν ήδη στα σύνορα με την Σερβία προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του Β’ σώματος του σερβικού στρατού που είναι στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Η αλβανική οργάνωση Armata Kombëtare Shqiptare ανακοίνωσε κάνοντας την εμφάνιση της ξανά στο Κοσσυφοπέδιο, ότι απαγορεύει οποιαδήποτε κίνηση της αλβανικής κυβέρνησης στην οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο ενώ μετακίνησε αδιευκρίνιστο αριθμό παραστρατιωτικών ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων στα βόρεια της πρώην γιουγκοσλαβικής επαρχίας προετοιμαζόμενες για νέο πογκρόμ κατά των Σέρβων παρόμοιο με του 2004.

«Ο AKSH, είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Αλβανών παντού και θα κινηθεί εφόσον απειληθεί αλβανικό έδαφος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ακριβώς στιγμή το 2ο σώμα στρατού με περιοχή ευθύνης το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο τέθηκε σε ύψιστη ετοιμότητα ενώ το Βελιγράδι προειδοποίησε την KFOR ότι δεν θα είναι απλώς ένας «παρατηρητής» εφόσον απειλείται η ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια .

Σύμφωνα με πληροφορίες , η στρατιωτική ηγεσία της Σερβίας ενημέρωνε τακτικά όλους τους προηγούμενους διοικητές της KFOR για την αποφασιστικότητά της να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της.

«Κάναμε ξεκάθαρο σε αρκετές περιπτώσεις στη διοίκηση των διεθνών δυνάμεων στην Πρίστινα ότι είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν την τάξη και την ειρήνη και να φροντίζουν για την κατάσταση ασφαλείας του σερβικού λαού.

Το μήνυμά μας ήταν ότι κάθε βία εναντίον των Σέρβων, όπως το πογκρόμ του 2004, δεν πρόκειται να επιτραπεί ξανά» , ανέφερε πηγή του Σερβικού στρατού .

Ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι «οι  παλιές καλές μέρες για το ΝΑΤΟ, στην  Μαύρη Θάλασσα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί , ειδικά μετά την ανακατασκευή του ρωσικού στόλου από  το 2014, με την Ρωσία να κάνει σιγά-σιγά πολύ εμφανή την παρουσία της στην περιοχή".

Σύμφωνα με το αμερικανικό ίδρυμα που διαθέτει  μια αξιοπρεπή εικόνα της ανάπτυξης της ρωσικής υποβρύχιας δύναμης στην Μαύρη Θάλασσα οι δυνατότητες της Μόσχας να «κτυπήσει» εκτός των Βαλκανίων και την ΕΕ είναι πλέον πολύ μεγάλες, ενώ  μετά την «συμμαχία» με τον Ερντογάν έχει μετατρέψει την συγκεκριμένη θάλασσα σε Ρωσοτουρκική λίμνη, κάτι που δεν ανέχεται το ΝΑΤΟ.

Οι τρεις υπάρχουσες φρεγάτες και τα επτά υποβρύχια στην Μαύρη Θάλασσα είναι ικανά να εκτοξεύσουν βλήματα Cruise  Kalibr σε απόσταση άνω των 2.000 χιλιομέτρων .

Επιπλέον, τέσσερα από αυτά τα υποβρύχια συμμετείχαν με εκτοξεύσεις πυραύλων cruise στη Συρία ( Ροστόφ-ον-Ντόν, το Κρασνοντάρ, το Veliki Novgorod και το Kolpino) κατά των Τζιχαντιστών.

Από επιχειρησιακής άποψης , αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα τους έχουν εκπαιδευτεί σε μάχη και έχουν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στα συστήματα των πλοίων και των όπλων τους .

Η ουσία όμως είναι ότι ο Βλαδίμηρος άλλαξε  το "παιχνίδι" στην περιοχή μας και προσπαθεί να αντιδράσει στην αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ .

Όλα όμως δείχνουν ότι προετοιμαζόμαστε για έναν μεγάλο και επικίνδυνο παγκόσμιο πόλεμο.

https://www.youtube.com/watch?v=wnMbozN3JzM

https://www.youtube.com/watch?v=xTn94lhVulY

https://youtu.be/fJEAdR1orqU?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ