Βαλκάνια

Oι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου εντόπισαν σερβική ένοπλη πολιτοφυλακή στα Βόρεια - Το επιβεβαίωσε η KFOR

ΟΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΝΟΠΛΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ 

Σε δύσκολη θέση είναι οι Αλβανοί που δείχνουν ότι έχασαν την ψυχραιμία τους με την επίθεση στην Ενωση Σερβικής μειονότητας. Ολα δείχνουν πως έχουν δραστηριοποιηθεί ένοπλοι σχηματισμοί του σερβικού Στρατού στην σερβική έκδοση του υβριδικού πολέμου. H Σερβία έστειλε δυνάμεις κάτι που δείχνει πως η ένοπλη αντιπαράθεση είναι πολύ κοντά.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης Σέρβοι άνδρες με στολές και εμβλήματα του σερβικού στρατού, οπλισμένοι με βαριά όπλα, έκαναν την εμφάνιση τους στα Βόρεια του Κοσσυφοπεδίου στα βουνά της Λεποσάβιτς.

Στην ουσία ομιλούμε για σερβικές στρατιωτικές πολιτοφυλακές έτοιμες να υπερασπιστούν τους Σέρβους που κατοικούν στην Βόρεια Μιτρόβιτσα. Κάτι που σημαίνει πως οι Σέρβοι αναμένουν κλιμάκωση και επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού.

Άλλωστε τα παραδείγματα του παρελθόντος στην Σερβία επιτάσσουν τέτοιες οργανώσεις κάτω από τον μανδύα των ΜΚΟ .

Η παρουσία τους στον τομέα αυτό επιβεβαιώθηκε από την δύναμη της KFOR, η οποία ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα τους είναι υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών ασφαλείας .

Για το σκοπό αυτό αντέδρασε η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και συγκεκριμένα οι ειδικές δυνάμεις με έδρα την Μιτρόβιτσα .

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι πρόκειται για σερβική πολιτοφυλακή , η οποία φέρεται να έχει την κάλυψη μιας μη κυβερνητικής ανεξάρτητης, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Βέβαια ομιλούμε για Σέρβους, ΜΚΟ είναι είναι σίγουρα, αλλά στην ουσία πρόκειται για πολιτοφυλακή που απαρτίζεται από πρώην ή νυν κομάντος των σερβικών ειδικών δυνάμεων που «συνασπίζονται» στα πρότυπα των ρωσικών αντίστοιχων οργανώσεων σε μελλοντική περίπτωση πολέμου.

«Από τους αξιωματικούς της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στην Μιτρόβιτσα βόρεια, στις 12.01.2018 , αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες από το διαδίκτυο που αναφέρουν την ύπαρξη Σέρβων με οπλισμό και οι οποίοι αναφέρονται ως «αθλητικός όμιλος "Air Soft Vukovi» στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου .

Aνακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας:

«Για λόγους σαφήνειας και για το δικαίωμα της ενημέρωσης και των μέσων ενημέρωσης, αναφέρουμε ότι πιστοποιήσαμε πληροφορίες στην ιστοσελίδα Indeksonline υπό τον τίτλο «Η KFOR επιβεβαιώνει την παρουσία των σερβικών οπλισμένων μονάδων στο Βορρά», και  διευκρινίζουμε  ότι πρόκειται για: « την λέσχη Airsoft vukovi» μια μη κυβερνητική, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία, σύμφωνα με το καταστατικό της, ανήκει στην αθλητική κοινωνία.

Δημιουργήθηκε βάσει του νόμου περί ελευθερίας συνεργασίας μεταξύ ΜΚΟ, στο πλαίσιο του νόμου 04 / L-57.

Η εν λόγω οργάνωση, «λέσχη AirSoft vukovi» Μιτρόβιτσα , η οποία έχει  επικεφαλής τον Μομτσίλο Αρλόφ δεν έχει καταχωρηθεί σε κανέναν από τους Βόρειους δήμους της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει αναλάβει ευρύ φάσμα ερευνών για να βρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία αυτής της ΜΚΟ και την ανεύρεση εξοπλισμού της .

Επιπλέον, αστυνομικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Μιτρόβιτσα, διενεργούν συνεχείς περιπολίες σε καθημερινή βάση για την πρόληψη διαφόρων εγκληματικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και αγροτικών περιοχών.

Δεδομένου ότι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες αυτές, και έτσι μπορεί να επηρεαστεί το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, θα συνεχίσει να ασκεί τις δραστηριότητές της στο πλαίσιο της αρχής για να αποφευχθεί κάθε μορφή εγκληματικής δραστηριότητας οποιασδήποτε μορφής.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι από την άποψη της διασφάλισης της ασφάλειας για όλους τους πολίτες της χώρας, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει εξαιρετική συνεργασία με άλλους σχετικούς μηχανισμούς, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση την KFOR.

Με σεβασμό η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Μιτρόβιτσας"  καταλήγει η ανακοίνωση

Όποιος νομίζει τώρα σχετικός με το αντικείμενο ή όχι ότι οι Σέρβοι "φέροντες» βαριά αυτόματα όπλα βγήκαν στα βουνά σε ομάδες για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα ή να "αθληθούν" σίγουρα είναι  παράφρων .

Πρόκειται για τις σερβικές πολιτοφυλακές που έχει ετοιμάσει ο σερβικός στρατός από πρώην στρατιώτες οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενεργοποιούνται με «στρατιωτικές ασκήσεις» στους χώρους όπου πρόκειται να πολεμήσουν δηλαδή βόρεια του Κοσσυφοπεδίου.   

 

https://www.youtube.com/watch?v=zWMrf-J1CSY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ