Κόσμος

Συμβούλιο πολέμου στην Νορβηγία: Αμερικανός στρατηγός τους ανέλυσε τον επικείμενο πόλεμο με τη Ρωσία - Γιατί όμως εκεί;

Ο Αμερικανός στρατηγός Robert Neller, διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νορβηγία, συγκέντρωσε τις δυνάμεις και σε ένα συμβούλιο πολέμου μίλησε προς τους υφισταμένους για τον κίνδυνο πολέμου ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει από αυτή την περιοχή.

Άκρως απίθανα πράγματα συμβαίνουν στις ΗΠΑ τα οποία δείχνουν ότι είτε  ο πρόεδρος Τραμπ έχει "παραγκωνιστεί" είτε μπορεί και να μην «συμμετέχει» στα δρώμενα του Πενταγώνου ή τουλάχιστον να  τα «αγνοεί». 

Σύμφωνα με τον Neller, θα ξεκινήσει ένας «τεράστιος πόλεμος»  στην περιοχή…προφανώς το επόμενο διάστημα .

«Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά θα υπάρξει πόλεμος, λόγω της παρουσίας σας εδώ συμμετέχετε ήδη στον ενημερωτική και πολιτική προετοιμασία », είπε ο ίδιος προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί υπενθύμισαν ότι παρακολουθούνται από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συνεχώς.

«Μας παρακολουθούν, όπως βλέπετε, και είναι πίσω μας συνεχώς», συμφώνησε και ο Αμερικανός διοικητής.

Ο επικεφαλής  περίπου 300 Αμερικανών μελών του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ  στη Νορβηγία τόνισε αυτή την εβδομάδα ότι όλοι τους πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μάχη οποιαδήποτε στιγμή.

Ο Νέλ επισκέφθηκε μια ναυτική ή δύναμη κοντά στο Τρόντχαϊμ, περίπου 300 μίλια βόρεια του Όσλο. Οι Αμερικανοί  έχουν σταθμεύσει εκεί από τον Ιανουάριο.

Η παρουσία τους στη Νορβηγία αποσκοπεί στη στήριξη επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, έναντι των ρωσικών «προκλήσεων» όπως αναφέρουν οι ίδιοι .

Ο Αμερικανός ναύαρχος προέβλεψε ότι η περιοχή «βράζει» , υπονοώντας ότι θα έχουμε εξελίξεις αρκετά σύντομα με την Μόσχα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πριν δύο μήνες η  Ουάσιγκτον απέστειλε ειδική δύναμη Αμερικανών ρωσομαθών κομάντος στην Βαλτική και Σκανδιναβία με σκοπό την διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», την οποία θα αντιμετωπίσουν  αντίστοιχα  Ρώσοι αγγλομαθείς Spetsnaz .

Η αμερικανική δύναμη ακολουθεί τα πρότυπα της περιβόητης επίλεκτης δύναμης του Γερμανού συνταγματάρχη των ες ες Ότο Σκορτσένυ,  στην επιχείρηση «πρωινός άνεμος»  για την ανακατάληψη των Αρδενών το 1944, όταν οι ίδιοι διέσπειραν για κάποιο διάστημα τον πανικό και τον τρόμο στις αμερικανο-αγγλικές δυνάμεις με την τρομερή δράση τους μέχρι να εξουδετερωθούν από ανώτερες αριθμητικά αμερικανικές στρατιές.

Αυτό ακριβώς το σκεπτικό ακολούθησε και η  επίλεκτη Ταξιαρχία των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με έδρα το Μπέρμιγχαμ, της Αλαμπάμα, εδώ και έξι μήνες, η οποία ήταν επιφορτισμένη εκτός όλων των άλλων με την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων της στρατιωτικής ορολογίας, της ιστορίας, του πολιτισμού  και τις παραδόσεις της ρωσικής επικράτειας».

Η δράση τους εντάσσεται σαφώς στα πλαίσια των επιχειρήσεων «ειδικού σκοπού» του αποκαλούμενου «υβριδικού πολέμου»,  τον οποίο οι δύο υπερδυνάμεις τον έχουν αναγάγει σε πρωταγωνιστή των στρατιωτικών εξελίξεων σε  Βαλτική , Καλίνινγκραντ , Σκανδιναβία, και γενικά στην Α.Ευρώπη.

«Η ανάπτυξη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στις χώρες της Ευρώπης  αυξάνεται πραγματικά ραγδαία. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος σκοπός για αυτές τις κινήσεις από την  απόκτηση ικανότητας μελλοντικών πολεμικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Ρωσίας», τονίζουν Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές.

Όπως αναφέρθηκε, από τον  πρόεδρο της πρόσφατης διάσκεψης του Μονάχου για θέματα ασφάλειας, Wolfgang Ishinger, η πεποίθησή του είναι ότι «πλήρεις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν συμβαίνουν μόνο χάρη στην.....τύχη».

Τονίζουμε ότι το Βόρειο πέρασμα και η Αρκτική αποτελούν την κύρια αιτία μελλοντικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας καθώς είναι εξακριβωμένα τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Ο Ρώσος αρχηγός του στρατού ξηράς Β.Γερασίμωφ αναφέρθηκε στην Ενοποιημένη Στρατηγική Διοίκηση του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, που συγκροτήθηκε το 2014, στην δικαιοδοσία της οποίας εντάχθηκε, όπως είπε, τμήμα της πολεμικής αεροπορίας και αντιαεροπορικής άμυνας, όπως επίσης και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία ειδικά εκπαιδευμένη να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ιδιαίτερα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε διάστημα πέντε ετών στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας εντάχθηκαν 23 πολεμικά σκάφη, δύο στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια, το θωρηκτό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» το οποίο εκσυγχρονίστηκε, ενώ εκσυγχρονίζεται για τον ίδιο σκοπό το πυρηνοκίνητο θωρηκτό «Νάυαρχος Ναχίμοφ».

Ο Γκεράσιμοφ, υπενθύμισε ότι στα παράλια τοποθετήθηκαν τρεις μεραρχίες πυραυλικών συστημάτων τύπου Bal και Bastion, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται και ανακατασκευάζονται στρατιωτικά αεροδρόμια, που βρίσκονται στην Γη του Φραγκλίνου Ιωσήφ, στις νήσους Νοβοσιμπίρσκ, στο ακρωτήρι Σμίθ και στα περίχωρα της πόλης Αναντίρ.

Όλα αυτά σίγουρα "μυρίζουν" πόλεμο από χιλιάδες χλμ ...μακριά. 

https://youtu.be/waXhHRQgrqk

https://youtu.be/P5qCisI0nu4

https://youtu.be/048Xqgjsvjk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...