Ελληνοτουρκικά

To σκηνικό στήθηκε, τα προεόρτια άρχισαν: Θα "πυροβολήσει" από την Ακρόπολη ο Ρ.Τ.Ερντογάν; 200 Τούρκοι "Κοκκινομπερέδες" κατέφθασαν.. Κραυγή απόγνωσης από Θράκη

Κόλπο γκρόσο ετοιμάζει ο Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς τελευταίες πληροφορίες τον φέρουν να σκέφτεται να επισκεφτεί την Ακρόπολη μαζί με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που θα τον πλαισιώσουν! Ταυτόχρονα και η φιέστα στη Θράκη έχει ήδη στηθεί. Θα προβεί σε πρόκληση; Καθώς το "βήμα" του έχει ήδη δοθεί και τα προεόρτια άρχισαν με 34 παραβιάσεις...

Οι πρώτοι Τούρκοι Κομάντος οι γνωστοί "Κοκκινομπερέδες" ,έφτασαν ήδη στην Αθήνα. Οι Τούρκοι Κομάντος θα έχουν συσκέψεις με Αξιωματικούς της Ασφάλειας Υψηλών προσώπων και της ΕΥΠ ενώ άγνωστος παραμένει ο συνολικός αριθμός τους. Δεν μιλάμε για απλούς σωματοφύλακες...

Ηδη, 10 Τεθωρακισμένα Οχήματα και δυνάμεις της Gendarmerie Special Public Sercurity Command (JÖAK) «Ειδική Διοίκηση Δημόσιας Ασφάλειας της ΣτρατοΧωροφυλακής (JOAK) πάτησαν Αθήνα.

Αναλυτές εκτιμούν οτι ο Ερντογάν φοβάται τυχόν επίθεση ειδικά στη Θράκη από Τούρκους των Ειδικών Δυνάμεων που αυτομόλησαν μετά το πραξικόπημα και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται...

Ηδη τουρκικά ΜΜΕ έχουν στήσει πανηγυρικό κλίμα για την υποδοχή του Ερντογάν στην Ελλάδα

Με τίτλο : «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει τους "φετουλαχτσήδες" στην Τουρκία» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ αναφέρει -επικαλούμενη ελληνικές διπλωματικές πηγές- πως η Αθήνα προτίθεται να εκδώσει στην Τουρκία τους έξι από τους οκτώ στρατιωτικούς που απέδρασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ως θετική κίνηση από πλευράς Ελλάδας τις αστυνομικές επιχειρήσεις το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα κατά μελών του κουρδικού PKK και του ακροαριστερού DHKP-C. «Η Ελλάδα προ της επίσκεψης, επιτάχυνε τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK και DHKP-C» σημειώνει η εφημερίδα, τονίζοντας τη σύλληψη εννέα Τούρκων υπηκόων που χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

Η Ακσάμ γράφει επίσης πως ο Ερντογάν θα προτείνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα «που εδώ και 7 χρόνια συνεχώς αναβάλλεται λόγω της οικονομικής κρίσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τουρκιγιε, η Άγκυρα θα εκφράσει τη δυσφορία της για το γεγονός ότι οι οπαδοί του Γκιουλέν, «φετουλαχτσήδες» τους αποκαλούν στην Τουρκία, χρησιμοποιούν το Αιγαίο για τη διαφυγή τους στην Ευρώπη, επικρίνοντας τη στάση «θεατή» που τηρεί η Αθήνα, βλέποντας ολόκληρες οικογένειες γκιουλενιστών να προσπαθούν να διαφύγουν προς τα ελληνικά νησιά.

Ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας Τσααγρί Ερχάν, φαίνεται πως βρήκε λύση και στις διαφορές των δύο χωρών στο Αιγαίο, προτείνοντας συμφωνία για τις ενεργειακές πηγές τις οποίες θα μπορούν να εκμεταλλεύονται από κοινοί οι δύο χώρες.

«Θα μπορούν να εξορύσσουν μαζί τους ενεργειακούς πόρους στο Αιγαίο και στη συνέχεια να τους εκμεταλλεύονται» γράφει, ενώ για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη αναφέρει πως θα είναι «μεγάλη πηγή ανύψωσης του ηθικού των εκεί «Τούρκων» που μάχονται με προβλήματα όπως το θέμα της εκλογής μουφτή ή της εκπαίδευσης στα τουρκικά κλπ».

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Τουρκιγιέ στη συνάντηση η πλέον έντονη αντίδραση της Τουρκίας θα είναι για το ότι επετράπη σε μέλη της FETÖ να φύγουν προς Ευρώπη χρησιμοποιώντας το Αιγαίο. Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, 10.681 ύποπτοι μέσω Αιγαίου διέφυγαν προς Ευρώπη. Στις συναντήσεις θα τεθεί το θέμα πως η Ελλάδα παρέμεινε θεατής στην διαφυγή όλων αυτών προς τα ελληνικά νησιά.

"Οχι σε επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στη Θράκη!

Η είδηση της επίσημης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη, την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου έφερε κύμα αντιδράσεων. Σε ψήφισμά τους, 22 σύλλογοι της Θράκης τον χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο» στην περιοχή, συμπληρώνοντας ότι στόχος του Τούρκου Προέδρου είναι να φανατίσει και να «γκριζάρει την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 22 συλλόγων Θράκης:

«Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη!

Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία – επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
B’ ΕΛΜΕ Έβρου
Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
«Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης».

130 κομάντος, ο προσωπικός του σεφ και τα 6 θωρακισμένα

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να έχει μαζί του πάνω από 130 Τούρκους «κομάντος». Οι μισοί θα παραφυλάνε κάθε του βήμα στην Αθήνα και οι άλλοι μισοί θα είναι δίπλα του στην Κομοτηνή.

Επίσης μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 6 θωρακισμένα αυτοκίνητα (3 για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα και 3 για την Κομοτηνή) που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Εκλεισε... 200 δωμάτια σε ξενοδοχείο του Συντάγματος

Ο Τούρκος πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικό και ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος και έχει κάνει κράτηση για... 200 δωμάτια. Μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα έρθει και ο προσωπικός του σεφ ο οποίος θα φροντίσει για τα γεύματά του Ερντογάν κατά την διήμερη παραμονή του στην Αθήνα και στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ερντογάν στην Ελλάδα

Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη μία το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου o κ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

Σημειώνεται πως… πέπλο μυστηρίου καλύπτει το «επίσημο» πρόγραμμα της επίσκεψης. Ανεπιβεβαίωτες -ακόμη- πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερντογάν ενδέχεται να επισκεφθεί και την Ακρόπολη. Ερντογάν

Η ατζέντα

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυρίως «μενού» των συζητήσεων θα κινείται σε τέσσερις άξονες:

– Την βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

– Το μεταναστευτικό.

– Το Αιγαίο.

– Τις περιφερειακές εξελίξεις.

"Προεόρτια" της άφιξης Ερντογάν με 34 παραβιάσεις

Τα "προεόρτια" της άφιξης Ερντογάν στην Ελλάδα, άρχισαν, με τα "γεράκια" της Άγκυρας να στέλνουν δυο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 4η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : -

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 34

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & NOTIOANATOΛIKO ΑΙΓΑΙΟ

Τα τουρκικά CN-235 αναγνωρίστηκαν και αναχαίτιστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

https://www.youtube.com/watch?v=-1WDbWoKdpw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ