Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - "Με εμβόλισαν οι Τούρκοι" λέει ο Ελληνας ψαράς - Εκτάκτως σε Κάλυμνο-Ίμια(;) ο Π.Καμμένος - Δεν θα δώσουμε τους 8 Τούρκους λέει τώρα η Κυβέρνηση

"Mε εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός "Γιουβενλίνκ 64" λέει ο Ελληνας ψαράς! Οι Τούρκοι επιζητούν με κάθε τρόπο κλιμάκωση και το δείχνουν. Η ελληνική Κυβέρνηση βλέποντας την ενδοτικότητα να την έχει φέρει σε μειονεκτική θέση απέναντι σε μια Τουρκία που έχει απασφαλίσει και μας απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή αποφάσισε(;) να αλλάξει ρότα.

«Το ζήτημα της έκδοσης έχει λήξει. Οι οκτώ Τούρκοι δεν θα εκδοθούν ανεξάρτητα από την έκβαση των αιτήσεων ασύλου τους», λέει τώρα η Κυβέρνηση ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος , προετοιμάζει απάντηση με την παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκονται τα Ίμια.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε το περιστατικό που αποκάλυψε νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ  με την τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε το ελληνικό πλοιάριο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων! Δυστυχώς όμως υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι ήθελαν να το υποβαθμίσουν ενώ συνέβη εντός ελληνικών χωρικών υδάτων σε μια προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο παρακάτω.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που είναι "persona non grata" για την Τουρκία ετοιμάζει επίσκεψη σε Κάλυμνο-Ίμια για να εμψυχώσει με την παρουσία του τους κατοίκους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την παρουσία του στην Κάλυμνο και στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, θα επιδιώξει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στους γείτονες.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τα Θεοφάνεια τις 6 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επίσκεψη έχει ήδη ενημερωθεί ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ενώ το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει γίνει γνωστό.

Η ένταση στην περιοχή των Ιμίων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς οι Τούρκοι με αφορμή την εποχή του ψαρέματος της τσιπούρας αυξάνουν σταδιακά την ένταση και το εύρος των προκλήσεων

Ένα τέτοιο επεισόδιο είχαμε σήμερα, όπου Έλληνας ψαράς κατήγγειλε ότι το σκάφος του εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες, σήμερα Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Καλολίμνου-Ιμίων, με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να προκαλεί ελαφρές υλικές ζημιές σε αλιευτικό σκάφος από την Κάλυμνο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το αλιευτικό σκάφος με το πλήρωμα του, ήδη έχει επιστρέψει στο λιμάνι της Καλύμνου.

Το περιστατικό σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πηγές από την Κάλυμνο αναφέρουν πως όταν συνέβη το περιστατικό το αλιευτικό βρισκόταν ΕΝΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τα παρατηρητήρια των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες, ΔΕΝ έχουν πάντως καταγράψει κάποιο επεισόδιο στην περιοχή, ενώ δεν υπήρχε κοντά πλοίο του ΠΝ.

Το σκάφος του Λιμενικού που πήγε για έλεγχο δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες το αλιευτικό έχει ένα "βαθούλωμα".

Αργότερα στη Καλόλιμνο διαπιστώθηκε ότι το βαθούλωμα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Και όλοι "σφυρίζουν" αδιάφορα...

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρισκόταν το «616» σκάφος του λιμεναρχείου της Κω, το οποίο δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Δείτε εδώ το Βίντεο με τις αποκαλύψεις

https://www.youtube.com/watch?v=KN6ryZ4dvGM

Στην Κάλυμνο ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό του 5/42 ΣΕ και τους Εθνοφύλακες.

Το Διοικητή της ΑΣΔΕΝ που έφτασε στην Κάλυμνο από Κω, με το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου, υποδέχτηκε ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης.

Στην έδρα του Συντάγματος ανέμεναν τον Αντιστράτηγο Ν. Μανωλάκο οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατιώτες του 5/42 ΣΕ αλλά και τα στελέχη της Εθνοφυλακής και Εθνοφύλακες του ΤΕ Καλύμνου, φορώντας τη στρατιωτική τους στολή.

Ακολούθως ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή και πραγματοποίησε προσκύνημα στην Ι.Μονή του Αγίου Σάββα όπου τον καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αμφιλόχιος και η Γερόντισσα.

Πυγμή από Μαξίμου: Οι 8 Τούρκοι δεν θα εκδοθούν ανεξάρτητα από την αίτηση ασύλου δηλώνει ο Τζανακόπουλος

«Το ζήτημα της έκδοσης έχει λήξει. Οι οκτώ δεν θα εκδοθούν ανεξάρτητα από την έκβαση των αιτήσεων ασύλου τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τζανακόπουλου στο Facebook:

«Δύο σχόλια σε σχέση με το θέμα της παροχής ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, επειδή είναι αναγκαία η κατανόηση ενός λεπτού νομικού και πολιτικού ζητήματος:

1. Ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την έκδοσή του, όπως και των υπολοίπων επτά, μετά από σχετικό αίτημα της Τουρκικής Κυβέρνησης. Το σκεπτικό της απόφασης αφορά μεταξύ άλλων τις επιφυλάξεις για την τήρηση της αρχης της δίκαιης δίκης που εξέφρασε το ανώτατο πολιτικό δικαστήριο της χώρας. Επομένως το ζήτημα της έκδοσης έχει λήξει. Οι οχτώ δεν θα εκδοθούν ανεξάρτητα από την έκβαση των αιτήσεων ασύλου τους.

2. Η αίτηση ασύλου τους αφορά την υπαγωγή τους και σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μη έκδοση. Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ασύλου απέρριψε την σχετική αίτηση, την οποία όμως έκανε αποδεκτή η Δευτεροβάθμια Επιτροπή. Παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έχει δεχθεί ότι οι Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Προσφυγων έχουν οιονεί δικαιοδοτικό χαρακτήρα, οι αποφάσεις που εκδίδουν εξακολουθούν να είναι ατομικές διοικητικές πράξεις που προσβάλλονται με αίτηση ακύρωσης. Η Ελληνική Κυβέρνηση προσέφυγε κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, διότι θεωρεί ότι τελικά είναι η Δικαιοσύνη που πρέπει να αποφασίσει για το αν και κατά πόσο δικαιούται ο συγκεκριμένος να υπαχθεί σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας, με δεδομένη την τεράστια πολιτική σημασία του ζητήματος που επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις με τη γείτονα.

Η πολιτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντως σαφής: Δεν είναι ευπρόσδεκτοι όσοι υπάρχει υπόνοια ότι εμπλέκονται με το πραξικόπημα στην Τουρκία».

https://www.youtube.com/watch?v=ryhhFuRzJLY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...