Αναιδής και προκλητικός ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήρθε και μας παρέδωσε τελεσίγραφο – Αερομαχίες γύρω από το αεροσκάφος του!

Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2017, 5:45 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 8, 2017 στις 11:40 πμ

Τεράστιο ενδιαφέρουν θα έχει από η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθώς ουσιαστικά αυτό που έκανε ο Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα ήταν να παραδώσει τελεσίγραφο στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση: «Αναθεώρηση ή επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης εδώ και τώρα”. Και θέλει την απάντηση τώρα. Ενας Ερντογάν εκτός ελέγχου, χωρίς κανένα όριο, αναιδής και προκλητικός προσέβαλε ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας λέγοντας «είσαι νέος και άπειρος» και αναγκάζοντας τον Α.Τσίπρα να τον ειρωνευτεί:


Αν θέλεις αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης να ψάξουμε την Ιαπωνία για να συμφωνήσει!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επέμενε στην συνέντευξη του στον Α.Παπαχελά για Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, το είπε και το ανέλυσε μάλιστα μπροστά στις κάμερες με όλο τον ελληνικό λαό να τον βλέπει, το είπε και στον Α.Τσίπρα.

Σαφέστατα επιδιώκει τετελεσμένο και είναι παρά πολύ επικίνδυνος. Μέχρι και η Γερμανία και οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να παρέμβουν.

Με αφορμή τις δηλώσεις του μπροστά στον Παυλόπουλο το Βερολίνο είπε ότι η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει εδώ και 100 χρόνια, δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της, τόνισε γερμανική διπλωματική πηγή.


Και το State Department δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Δείτε το Βίντεο

Ομως ενδεικτικό του κλίματος και της κατάστασης είναι το πως έφτασε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα. Πως αντιμετώπισε δηλαδή εξαρχής την επίσκεψη αυτή. Σαν μια επιθεώρηση στο βιλαέτι του.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων reuters.com, κατά την είσοδο του τουρκικού προεδρικού αεροσκάφους στο ελληνικό FIR είχαμε εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών που είχαν πάρει «φόρα» για να εισέλθουν.

Ο πιλότος του τουρκικού προεδρικού αεροσκάφους όμως αρνήθηκε να έχει «δίπλα του»  ελληνικά αεροσκάφη, ανέφεραν ελληνικές στρατιωτικές πηγές, σύμφωνα με το  διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. 

Τουρκικά F-16 συνόδευσαν το αεροσκάφος του στην είσοδό του στο Αιγαίο και στη συνέχεια έκαναν προκλητικές παραβιάσεις,φθάνοντας μέχρι το κεντρικό Αιγαίο!

Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη που ήταν έτσι κι αλλιώς σε επιφυλακή.

Συγκεκριμένα, το Airbus 320 του Τούρκου προέδρου απογειώθηκε στις 09:20 από το αεροδρόμιο Εσέν Μπουγκά της Άγκυρας.

Το προεδρικό αεροσκάφος συνοδεύουν από την αρχή της πτήσης του δύο F-16 της Αεροπορίας της Τουρκίας και μέχρι το σημείο όπου τέμνονται τα δύο FIR, αυτό των Αθηνών και εκείνο της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου στις 10:06 το Airbus του Ερντογάν μπαίνει στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της Χίου.

Εκεί τα τουρκικά μαχητικά δεν αποχώρησαν συνεχίζοντας μέχρι το Κεντρικό Αιγαίο.

Την …φόρα τους  την έκοψαν ελληνικά μαχητικά που θέλησαν στην συνέχεια  «τιμητικά»( όπως και με τον Πούτιν)  να συνοδεύσουν το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος.

Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει το ποιον και τις άνομες προθέσεις των Τούρκων να προκαλέσουν ερχόμενοι προφανώς για επίσκεψη … »στο βιλαέτι τους», αλλά  οι πιλότοι μας δεν μάσησαν και τους έκοψαν τον βήχα κανονικά.

Ίσως και  για αυτό ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τηρούσε αυτήν την στάση διότι πιθανότατα ειδοποιήθηκε για τα «καουμπουλίκια” των Τούρκων στο Αιγαίο , μαζί με τις χθεσινές  δηλώσεις  του Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης και την Δυτική Θράκη.

Δύο μέρες «καυτές” αναμένουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Τούρκου προέδρου και προφητεύουμε ότι  η επόμενη πρόκληση θα διεξαχθεί στην δυτική Θράκη παρουσία των μουσουλμάνων της περιοχής.