Πολεμικό Ναυτικό

Προς "καρατόμηση" ο Κυβερνήτης - Δείτε την φρεγάτα Κανάρης στα αβαθή - Εχει υποστεί ζημιές...

Η φρεγάτα “Κανάρης” του Πολεμικού Ναυτικού ακούμπησε τα ξημερώματα στα αβαθή στη νήσο Αταλάντη κοντά στην Ψυτάλλεια.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «βρήκε» στον βυθό κατά την επιστροφή της στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Παρά το ατύχημα δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μέλους του πληρώματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Περίπου στις 6:15 το πρωί επιστρέφοντας στο ναύσταθμο Σαλαμίνας από προγραμματισμένη αποστολή η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης» προσάραξε στη νησίδα Αταλάντη,η οποία βρίσκεται κοντά στην Ψυττάλεια.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «σκάλωσε», όπως ανέφεραν αξιωματικοί από το ΓΕΝ επιβεβαιώνοντας την είδηση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο πολεμικό πλοίο δεν έχει σημειωθεί εισροή υδάτων, ούτε διαρροή καυσίμων και όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες είναι καλά στην υγεία τους.

Στην περιοχή του περιστατικού βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία θα επιχειρήσουν την αποκόλληση του πλοίου μετά και την κατάδυση των δυτών για την πρώτη αυτοψία.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η φρεγάτα έχει χτυπήσει μπροστά στην πλώρη.

Ποιες φαίνεται να είναι οι ζημιές

Οι πρώτες αναφορές είναι ότι ευτυχώς δεν έχουν υποστεί βλάβη οι προπέλες του πολεμικού πλοίου.

Ζημιές φαίνεται να υπάρχουν στο θόλο της φρεγάτας, όπου βρίσκεται η συσκευή σόναρ του πολεμικού πλοίου, ενώ από τις πρώιμες πρώτες ενδείξεις δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η γάστρα της φρεγάτας «Κανάρης».

Η προσπάθεια είναι να ολοκληρωθεί η αποκόλληση χωρίς βιασύνη, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, ώστε το πλοίο να απομακρυνθεί από την ξέρα χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Όταν συνέβη το ατύχημα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας ανέλαβε πρόσφατα τη διοίκηση του πολεμικού πλοίου και ο συγκεκριμένος πλους ήταν ένα από τα πρώτα ταξίδια που είχε την ευθύνη ως κυβερνήτης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ προσκόλλησε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη Σαρωνικού Κόλπου, κατά την επιστροφή του από προγραμματισμένη δραστηριότητα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος. Έχουν αναληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκόλληση του πλοίου. Αίτια διερευνούνται από το Πολεμικό Ναυτικό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ