Πολεμικό Ναυτικό

Μας ενισχύουν για την επερχόμενη θύελλα: Mετά τα OH-58D Kiowa Warrior, το αμερικανικό ναυτικό ενισχύει άμεσα και το ΠΝ!

Το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) παρέδωσε ήδη στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων RHIB) στη βάση της Σούδας σύμφωνα με το defpost.com.Η αμερικανική "κάνουλα" άνοιξε φυσικά πρωτίστως για την κάλυψη των αμερικανικών ενεργειακών συμφερόντων στην περιοχή αλλά και για την ασφάλεια της ίδιας της βάσης .

https://youtu.be/ObeIE1o2EsU

Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε από το Ναυτικό Δίκτυο Ναυτικής Υποστήριξης (NSA) του κόλπου της Σούδας σε εκπροσώπους του ελληνικού πολεμικού ναυτικού σε ειδική μικρή τελετή.

Ο νόμος περί εξωτερικής βοήθειας (FAA) του 1961 εξουσιοδοτεί το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας να μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τέσσερα σκάφη RHIB, αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα .

Τα σκάφη RHIB παραχωρήθηκαν είτε σε μειωμένη τιμή είτε ως δωρεάν βοήθεια σε χώρες συμμάχους των ΗΠΑ για να εκσυγχρονίσουν τις δυνάμεις τους, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις παρέλαβαν και ήδη αξιοποιούν επιχειρησιακά νέας γενιάς σκάφη,διευκρίνισε ο πλοίαρχος Mat Zublic του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο ίδιος δήλωσε , ότι η παραχώρηση των σκαφών αυτών εξυπηρετεί και τα αμερικανικά συμφέροντα, καθώς τα σκάφη θα εκτελούν περιπολίες θαλάσσιας ασφάλειας στην Κρήτη και νότια αυτής.

«Ήταν προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να παραχωρήσει αυτά τα σκάφη στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο Zublic.

Ο  ίδιος εξήγησε ότι η μεταφορά αυτών των πρώην αμερικανικών πλοίων στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σημαίνει ότι η Ελλάδα αυξάνει τον στόλο των μικρών περιπολικών πλοίων που ήδη διαθέτει και το ναυτικό των ΗΠΑ επωφελείται από την ύπαρξη ενός αμυντικού εταίρου που θα διαθέτει σκάφη πλήρως διαλειτουργικά σκάφη με το  αμερικανικό λιμενικό .

https://youtu.be/-o2sPjnYPPA?t=9

Η δραστηριότητα ναυτικής υποστήριξης στον κόλπο της Σούδας επεκτείνει τις δυνατότητες του αγώνα κατά της τρομοκρατίας , παρέχοντας, ανώτερα οπλικά συστήματα και υπηρεσίες αφιερωμένες στην ετοιμότητα και την ασφάλεια των πλοίων, των αεροσκαφών, τονίζουν Έλληνες Ειδικοί .

Το φουσκωτό φουσκωτό σκάφος (RHIB) είναι ένα ελαφρύ αλλά υψηλής απόδοσης σκάφος μεγάλης χωρητικότητας κατασκευασμένο με  συμπαγές κύτος για ειδικές αποστολές.

Η κατασκευή του επιτρέπει στο σκάφος να διατηρεί την πλοϊμότητα  του ακόμα και σε άσχημες συνθήκες  στη θάλασσα.

Τα σκάφη RHIB χρησιμοποιούνται από το πολεμικό ναυτικό για περιπολίες ρόλων και την μεταφορά κομάντος σε επιχειρήσεις κατά πλοίων ή στην ξηρά.

Η ουσία όμως είναι ότι οι ΗΠΑ μας προετοιμάζουν με την δημιουργία στολίσκου ο οποίος θα επιφορτιστεί με την ασφάλεια μελλοντικών πλωτών εξεδρών εξόρυξης υδρογονανθράκων από αμερικανικές εταιρείες στην Κρήτη.

Το ασταθές περιβάλλον στην Μεσόγειο και οι κίνδυνοι από διάφορες πλευρές, ISIS, Τουρκία και η ασφάλεια του ναυστάθμου της Σούδας οδηγούν στην δημιουργία ειδικής δύναμης φύλαξης» στην περιοχή σε συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδος.

https://www.youtube.com/watch?v=oD4xc2gTtoY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ