Βαλκάνια

Βλέπουν ακόμη εφιάλτες οι Αλβανοί: «O ελληνικός στρατός ετοιμάζεται να εισέλθει στην Β. Ήπειρο»

Ο γνωστός Αλβανός εθνικιστής για την πλούσια δράση του στο διαδίκτυο Άρμπεν Λάλα , προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας στον αλβανικό λαό μετά από ελληνικά δημοσιεύματα περί ενδεδειγμένων πτήσεων F-16 στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ασκήσεων των Ελλήνων καταδρομέων, λόγω των κατεδαφίσεων των οικιών Ελλήνων της Χειμάρρας .

Ο Λάλα με αναρτήσεις στο Facebook, διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις ότι «ο ελληνικός στρατός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εισβολή στη Βόρειο Ήπειρο, παρουσιάζοντας παλιές φωτογραφίες ως σύγχρονες με Βορειοηπειρώτες που υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό με τη σημαία της Βόρειας Ηπείρου», μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

https://youtu.be/5zBKOxsmUYY?t=1

Σαφώς πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας του Αλβανού εθνικιστή αλλά το κυριότερο αφορά προσπάθεια δημιουργία κλίματος μίσους στους Αλβανούς σε όλα τα Βαλκάνια εναντίον των Ελλήνων.

Σε προβοκατόρικη ανάρτησή του, ο Αλβανός εθνικιστής, γράφει ψευδώς βέβαια, ότι «σε ορισμένες στρατιωτικές φρουρές ο ελληνικός στρατός έχει σηκώσει τη σημαία της νότιας Αλβανίας (Βορείου Ηπείρου).

Αυτή η σημαία αντιπροσωπεύει τις σφαγές που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός στα νότια της Αλβανίας το 1914. Όλα είναι συντονισμένα, η Χειμάρρα, η Κακαβιά, τα τηλέφωνα Μπουσάτι με τον Κοτζιά, συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου με τον Τσίπρα, Κοτζιάς και Μπέζας. Τι μαγειρεύει η Ελλάδα;», αναρωτιέται ο προβοκάτορας εθνικιστής.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενώ σε «πολεμική διάταξη» μεταπίπτει η Αλβανία με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Εντι Ράμα, να προχωρά σε μια πρωτοφανή απόφαση στρατικοποίησης με υψηλό συμβολισμό: Διόρισε 12 Αλβανούς πρώην ανώτερους αξιωματικούς νέους Νομάρχες. Αυτοί πλέον θα διοικούν τις 12 Περιφέρειες της Αλβανίας και θα είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση εδαφικού ελέγχου ενώ θα διαχειρίζονται τις πληροφορίες των μυστικών Υπηρεσιών. Ο «Δούρειος Ίππος» είναι στην Ελλάδα και στο Στράτευμα μας, μην το ξεχνάμε.

Ξεκάθαρα ο Ε.Ράμα προετοιμάζεται σταδιακά για σύγκρουση, είτε αυτή θα αφορά την Σερβία είτε…με την Ελλάδα και το σχέδιο του σχετίζεται άμεσα με το όραμα περί «Μεγάλης Αλβανίας».

Πλέον η Αλβανία ξεθάβει τακτικές από το παρελθόν της και μετατρέπεται σε ένα κράτος που θα διοικείται με μεθόδους στρατιωτικές. Κουμάντο θα κάνουν οι 12 ανώτεροι Αξιωματικοί.

Το άσχημο επίσης για τις σχέσεις της Ελλάδος  με τους Αλβανούς είναι η στενή σχέση του Ράμα με τον Ερντογάν και η δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και ΜΚΟ στην χώρα , στην οποία στην κυριολεξία αλωνίζουν παντού , μετατρέποντας την Αλβανία στην «μυστική βάση» της Άγκυρας.

Σκοπός τους  είναι η δημιουργία μέσω ειδικής συμφωνίας και συνθηκών για την υποδοχή τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων, ώστε σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα να βρεθούν στην «πλάτη» της ελληνικής άμυνας.

Ο  Ε.Ράμα και Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν για υπενοικίαση αεροπορικών βάσεων και μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών σε αεροπορικές βάσεις στην Αλβανία το καλοκαίρι που μας πέρασε .

Σκοπός είναι να ελέγξει η Άγκυρα τα Βαλκάνια με το βλέμμα ειδικά στο Κόσοβο και τη Βοσνία την ίδια στιγμή που θέτει υπό την προστασία της τους «τσάμηδες»…

Μία τέτοια εξέλιξη έχει πολύ δυσμενή αντίκτυπο στα ελληνικά επιχειρησιακά σχέδια, μιας έχουμε μία στρατηγική περικύκλωση και από δυσμάς από την τουρκική αεροπορία. 

Επίσης  Ράμα και η Turkish Airline  υπέγραψαν το καλοκαίρι  συμφωνία για την κατασκευή αεροδρομίου στην Αυλώνα, χωρίς να είναι  γνωστή η ημερομηνία έναρξης των εργασιών στην περιοχή του Αυλώνα.

https://youtu.be/BH-kUQUghF4

Το αεροδρόμιο του Αυλώνα, αναμένεται να καταστεί ένα από τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Τουρκίας λόγω των βλέψεων που υπάρχουν αποκαλύπτοντας τι ακριβώς παιχνίδι "παίζει" ο Ερντογάν παντού στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...