Κόσμος

Deir Ezzor, τέλος - Απελευθερώθηκε η πόλη - Σκουπίζουν τα πτώματα τζιχαντιστών από τα βομβαρδιστικά της Ρωσίας


Του Βασίλη Καπούλα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Συρία! Deir Ezzor, τέλος!Θριάμβευσε  ο Συριακός Στρατός αλλά δυστυχώς ο θρυλικός Στρατηγός Ι.Ζαχρεντίν, ο υπερασπιστής της, σκοτώθηκε πριν λίγο καιρό και δεν ζει για να καμαρώσει μαζί με τα "λιοντάρια" του, τον τεράστιο θρίαμβο. Μόνο η δικιά του πόλη, το δικό του φρούριο δεν έπεσε στα χέρια του ISIS και άντεξε μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Όπως μετέδωσε το γενικό Επιτελείο Στρατού της Συρίας, η πόλη Deir Ezzor της Συρίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στα ανατολικά της χώρας, απελευθερώθηκε πλήρως από το ISIS.

O εκπρόσωπος του Στρατού, Στρατηγός Ali Mahyoub, ανακοίνωσε σε διάγγελμα ότι ο συριακός Στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή του διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την σταθερότητα στην πόλη της Deir Ezzor ολοκληρωτικά

Η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ ήταν η μοναδική συριακή πόλη που πολιόρκησε το ISIS και δεν κατάφερε να την καταλάβει ολοκληρωτικά.

Το 2015 η πόλη περικυκλώθηκε από το ISIS και αποκόπηκε ο ανεφοδιασμός της από το έδαφος.

Η συριακή κυβέρνηση έστελνε εφόδια όποτε μπορούσε με ελικόπτερα, ενώ αργότερα ανέλαβαν την τροφοδοσία της με αερογέφυρα οι Ρώσοι.

Τη Ντέιρ Αλ Ζουρ υπερασπίστηκε ηρωικά ο Δρούζος στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν, διοικητής της 104ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Στις 2 Σεπτεμβρίου συριακά στρατεύματα ερχόμενα από την έρημο δυτικά έσπασαν την πολιορκία της πόλης και πέρασαν με τη φρουρά της στην αντεπίθεση για την απελευθέρωση των συνοικιών που είχαν καταλάβει κατά τα δύο χρόνια της πολιορκίας της οι τρομοκράτες.

Κόλαση φωτιάς κατά της ISIS από τις ρωσικές δυνάμεις σφυρίζοντας την λήξη του πολέμου στην Deir Ezzor: Βομβαρδιστικά Tu-22, Su-24 και Su-34 και υποβρύχια εξαπέλυσαν ομοβροντία Kalibr για τρίτη κατά σειρά ημέρα!

Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη φορά με συνδυασμό εκτοξεύσεων από υποβρύχια και βομβαρδιστικά είχαν ως στόχο τις θέσεις του ISIS

"Στις 3 Νοεμβρίου 6 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και ένα υποβρύχιο κλάσης Varshavyanka πραγματοποίησαν μαζικούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη al-Bukamal", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο ;Aμυνας.

O εκπρόσωπός του αντιστράτηγος  Igor Konashenkov δήλωσε πως το υποβρύχιο Kolpino "B-271" κλάσης Improved Kilo εκτόξευσε 6 βλήματα Kalibr από θέση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ εκτός των Tu-22M3 στις επιθέσεις πήραν μέρος και βομβαρδιστικά Su-24 και Su-34 από την αεροπορική βάση Khmeimim συνέδραμαν στους βομβαρδισμούς.

«Οι επιθέσεις επέτρεψαν στον διοικητή των δυνάμεων των “Τίγρεων” του συριακού Στρατού στρατηγό Hassan Suheil να εκτελέσει νέα επίθεση με στόχο την ολοκληρωτική εξολόθρευση των δυνάμεων της ISIS στην τελευταία οχυρή τοποθεσία που ελέγχουν στην Συρία», είπε ακόμη ο Ρώσος αντιστράτηγος, προσθέτοντας πως η ισλαμική οργάνωση υπέστη βαρύτατες απώλειες.
https://twitter.com/Ruswariors/status/925760064367071232?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ruswariors/status/926128626424336384?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/miladvisor/status/926473199352778762?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/miladvisor/status/925739870324215808?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/miladvisor/status/923662749619679232?ref_src=twsrc%5Etfw

Map: Military Situation In Deir Ezzor City After Recent Advances Of Syrian ArmySyrian Army Liberates Another Neighborhood In Deir Ezzor City. ISIS Wents On Retreat (Map)

https://www.youtube.com/watch?v=FmaPX49bH_0https://www.youtube.com/watch?v=8f6_wBb4AW4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές