Κίνα

Πανικός στις ΗΠΑ: Η Κίνα δοκίμασε βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο με 10 κεφαλές που μπορεί να κτυπήσει οπουδήποτε στον κόσμο (βίντεο)

Συναγερμός στο Πεντάγωνο απο νέας τεχνολογίας κινεζικό βαλλιστικό πύραυλο που θέτει για πρώτη την αμερικανική ενδοχώρα στο στόχαστρο του Πεκίνου ...μετά την Μόσχα,  αποδεικνύοντας την δύναμη της συμμαχίας  Κίνας-Ρωσίας κατά των ΗΠΑ.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας δοκίμασε  διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλων επόμενης γενιάς, κυρίως για να αποδείξει την αυξανόμενη στρατιωτική δύναμη του  επειδή βρίσκεται πολύ πίσω από τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που κατέχουν οι ΗΠΑ.

Ο βαλλιστικός πύραυλος που ονομάζεται Dongfeng-41, έχει βεληνεκές 12.000 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην υδρόγειο από την ηπειρωτική Κίνα, μεταφέροντας 10 πυρηνικές κεφαλές ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους Global Times με τελική  ταχύτητα μεγαλύτερη από 10 Mach.

"Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10 πυρηνικά κεφαλές, καθεμία από τις οποίες θα στοχεύει ξεχωριστά", δήλωσε ο  Xin Guangyu, ανώτερος σύμβουλος της κέντρου ελέγχου πυραύλων της Κίνας, στην κρατική τηλεόραση στο Πεκίνο. "Μόλις τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία ο Dongfeng-41, η ικανότητα της Κίνας να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια και να αποτρέπει  πολέμους θα αυξηθεί σημαντικά".

Ο Xu πρόσθεσε ότι ο πυραύλος μπορεί να χρησιμοποιήσει συσκευές παραπλάνησης  με τη δυνατότητα να μπλοκάρει τα αμυντικά συστήματα του εχθρού, ενώ η  επίσημη παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

https://youtu.be/x6V7tdxbYrQ?t=25

Ωστόσο, ο Κινέζος στρατιωτικός αναλυτής Song Zhongping,  πρώην μέλος της Δύναμης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, δήλωσε στο Phoenix TV στο Χονγκ Κονγκ ότι , o πύραυλος  Dongfeng-41 είναι πολύ πιθανό να είναι ήδη σε υπηρεσία επειδή οι τελικές δοκιμές του πυραύλου  μπορούν να γίνουν μετά την ανάπτυξή του.

Ο ίδιος είπε ότι η Κίνα δεν ανταγωνίζεται με καμία χώρα σχετικά με τον αριθμό πυρηνικών κεφαλών της και ότι δεν πιστεύει στον αγώνα των εξοπλισμών, αλλα΄αυτά είναι κουβέντες των διπλοματών Κινέζων .

Η Κίνα έχει δοκιμάσει το πύραυλο Dongfeng-41 για πρώτη φορά  το 2012, σε μια άγνωστη τοποθεσία σε  έρημο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο, το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των ΗΠΑ εντόπισε δοκιμή τον Απρίλιο του 2016 την  έβδομη κατά σειρά.

Οι Κινέζοι διαθέτουν βέβαια  διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους πολύ ισχυρότερους από τη Βόρειο Κορέα, ο οποία εξακολουθεί να απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση. Σε επίσκεψη στο Πεκίνο νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Ταμπ ζήτησε από τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping να πιέσει τη Βόρεια Κορέα να παραιτηθεί από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Η Πιονγιάνγκ έχει υλοποιήσει τουλάχιστον 13 δοκιμές πυραύλων φέτος.

Η Ρωσία τον Οκτώβριο είχε δοκιμάσει τέσσερις διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι μεταφέρουν δώδεκα πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

Στην ουσία όμως οι Κινέζοι κρατούν τα ‘’κλειδιά‘ της τύχης της Β.Κορέας ενώ οι ΗΠΑ βρίσκουν απέναντι τους έναν ακόμη αντίπαλο , ο οποίος είναι αποφασισμένος να τους κόψει τον ‘’αέρα‘ στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.  

Αυτό που φοβίζει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς είναι η τεράστια μυστικοπάθεια του Πεκίνου και τα  ‘’Κρυφά όπλα‘ που διαθέτει ο κινεζικός στρατός κατά των ΗΠΑ σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση.

Σύμφωνα με κάποιον φιλόσοφο όμως αυτή η κόντρα εξοπλισμών πυρηνικών όπλων είναι ανούσια , διότι η γη σε περίπτωση παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου θα καταστραφεί μία φορά όχι πέντε η δέκα που ‘’διαφημίζουν‘’ οι μεγάλες υπερδυνάμεις.

https://youtu.be/F45kKQv1JPw?t=5

https://youtu.be/hKr03YOdYZI?t=4

 

 

https://youtu.be/aHiRBoA2GVM?t=9

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...