Ελληνοτουρκικά

Ξεκίνησαν τα όργανα στα ελληνοτουρκικά - Μας κατηγορεί για παραβίαση συνθήκης του 1913 η Αγκυρα

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ σήμερα Πέμπτη κατηγόρησε την χώρα μας  για την πρόσφατη καταδίκη δύο μουσουλμάνων κληρικών, λέγοντας ότι παραβιάζει παλαιά συνθήκη.

Ο εκλεγμένος μουφτής της πόλης Ξάνθης , ο περιβόητος  Αχμέτ Μετέ και ο ιμάμης του γειτονικού χωριού Γλαύκη,  Έρκαν Αζισόγκλου, καταδικάστηκαν σε επτά μήνες στη φυλακή από δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα για διατάραξη  θρησκευτικής τελετής .

Οι δύο καταδικάστηκαν για ένα συμβάν που έλαβε χώρα κατά την τελετή κηδείας ενός στρατιωτικού πέρυσι, ο οποίος ήταν μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας και έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε και ήταν εν υπηρεσία.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Bekir Bozdag κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές επειδή δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί η εξώδιος ακολουθία ενός Μουσουλμάνου σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του και από έναν μουφτή που εκλέχθηκε από την τοπική κοινότητα αντί ενός διορισμένου από το κράτος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό ήταν αντίθετο στη Συνθήκη της Λωζάνης. «Πού είναι η ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης;» ρώτησε.

Οι ποινές φυλάκισης των δύο μουφτήδων έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα  και αυτό σημαίνει ότι αν διαπράξουν άλλο αδίκημα  μέσα σε τρία χρόνια θα φυλακιστούν.

Η εκλογή των μουφτήδων από τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στη Συνθήκη του  1913 μεταξύ της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον  ελληνικό νόμο 2345/1920, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou .

Ωστόσο, η Ελλάδα ακύρωσε το νόμο αυτό το 1990 και άρχισε να διορίζει το κράτος τους μουφτήδες .

Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων Τούρκων στις πόλεις Κομοτηνής και Ξάνθης δεν αναγνωρίζουν τους διορισμένους μουφτήδες και εκλέγουν δικούς τους , οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται με την σειρά τους από το ελληνικό κράτος.

Ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν δύο μουφτήδες σε κάθε πόλη, ο ένας διορίζεται από το κράτος και ένας εκλεγμένος από την τοπική κοινότητα, τονίζει το τουρκικό άρθρο.

Με λίγα λόγια ξεκίνησαν τα όργανα από την Άγκυρα και θα κορυφωθούν με την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα και την Δυτική Θράκη.

Το θέμα είναι που θα φτάσουν και τι ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...