Κοινωνία

Μακελειό στη Νορβηγία: Πάνω από 100 τάρανδοι σκοτώθηκαν σε μία βδομάδα από τρένα

Περισσότεροι από 100 τάρανδοι σκοτώθηκαν από φορτηγά τρένα στη Νορβηγία μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε κάτι που οι ντόπιοι αποκαλούν «ψυχολογικό εφιάλτη».

Τα ελάφια στο βόρειο τμήμα της χώρας έπεσαν θύματα των αμαξοστοιχιών κατά τη χειμερινή τους μετανάστευση από ορεινές περιοχές προς την ακτή. Ένα μόνο τρένο σκότωσε 65 ζώα το Σάββατο, ενώ άλλα 41 σκοτώθηκαν από Τετάρτη έως Παρασκευή.

«Είμαι τόσο θυμωμένος που είμαι ζαλισμένος,», είπε ο Ole Henrik Kappfjell, βοσκός ταράνδων, στη νορβηγική ραδιοτηλεόραση NRK . «Είναι μια παράλογη τραγωδία... ψυχολογικός εφιάλτης».

Ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Jon Erling Utsi, τράβηξε φωτογραφίες που δείχνουν το τρομακτικό τέλος των ταράνδων. «Ήταν εφιάλτης να το βλέπεις», δήλωσε ο Utsi στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Οι προειδοποιήσεις για τα τρένα να οδηγούν αργά δεν ενεργοποιήθηκαν λόγω «τεχνικού σφάλματος». Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Bane NOR, της εταιρείας τρένων, λέει ότι ο πάροχος προσπάθησε να προειδοποιήσει τον οδηγό όταν ανακάλυψαν ότι το μήνυμα δεν εμφανίζεται στις πινακίδες των σιδηροδρόμων.

«Όταν ανακαλύφθηκε ότι το μήνυμα είχε εξαφανιστεί, προσπάθησαν να καλέσουν το τρένο... Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά»

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να δημιουργηθούν φράγματα κατά μήκος της διαδρομής για την προστασία των ζώων, ωστόσο το σχέδιο δεν έχει ακόμη λάβει καμία χρηματοδότηση.

Η Νορβηγία φιλοξενεί περίπου 250.000 ταράνδους. Τουλάχιστον 250 από αυτούς είχαν σκοτωθεί από τρένα το τελευταίο έτος και περισσότεροι από 2.000 σκοτώθηκαν κατά μήκος της ίδιας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ 2013 και 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...