Κόσμος

Η φυλή Σαϊτάτ της Συρίας προσλαμβάνει μαχητές – Δείτε πόσος είναι ο μηνιαίος μισθός

Η φιλοκυβερνητική σουνιτική αραβική φυλή Αλ Σαϊτάτ της ανατολικής Συρίας, που κατοικεί στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, ανακοίνωσε ότι στρατολογεί μαχητές για να ενισχυθεί η μαχητική της ικανότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φυλής Αλ Σαϊτάτ που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, προσλαμβάνονται στρατιώτες πρώτης γραμμής με μηνιαίο μισθό 100.000 λίρες Συρίας (195 δολάρια) και έφεδροι με μηνιαίο μισθό 70.000 λίρες Συρίας (135 δολάρια).

Μπορεί οι μισθοί που δίνονται για να πεθάνει κανείς πολεμώντας στην έρημο της Συρίας να είναι πενιχροί για τα δικά μας δεδομένα, ωστόσο, ο βασικός μισθός στην εμπόλεμη Συρία δεν ξεπερνά τα 50 δολάρια.

Οι άνδρες της φυλής Σαϊτάτ μάχονται στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης και του κυβερνητικού στρατού από την αρχή της ισλαμιστικής εξέγερσης στη χώρα το 2011. Οι περισσότεροι ακολουθούν τις δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, δηλαδή της επίλεκτης προεδρικής φρουράς της Δαμασκού.

Τον Αύγουστο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος σφαγίασε 700 άνδρες της φυλής Σαϊτάτ στην περιοχή Άμπου Χαμά στα νότια της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ εξαιτίας της αφοσίωσής τους στην κυβέρνηση.

Η φυλή Σαϊτάτ αριθμεί περίπου 70.000 με 90.000 μέλη και ηγέτης της είναι ο σεΐχης Ραφάα Άακλα Αλ Ρατζού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...