Περιβάλλον

Αρναούτογλου: "Μεγάλη προσοχή, πλησιάζει ο κυκλώνας" - Σφοδρό χαλάζι πλήττει τώρα την Πάτρα – Ράγισαν παρμπρίζ αυτοκινήτων


https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/1956357914603617&width=500
Τα νεότερα για την κακοκαιρία του επόμενου 24ωρου, τον μεσογειακό... κυκλώνα και την έλευση του χειμώνα τη Δευτερά (20/11) ακόμα και με χιόνια σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια, αναλύει ο μετεωρολόγος κ. Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα τις επόμενες ώρες και μέχρι το Σάββατο (18/11) η χώρα θα πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία.

Σφοδρό χαλάζι ρίχνει αυτή τη στιγμή στην Πάτρα.

Μάλιστα λόγω του μεγέθους του χαλαζιού, ράγισαν και παρμπρίζ αυτοκινήτων. Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες, αλλά και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Και όλα αυτά ενώ αναμένεται ο κυκλώνας «Ζήνων» ο οποίος θα επισκεφθεί περιοχές της χώρας μας, χωρίς ωστόσο να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τώρα την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει. Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η πολιτική προστασία αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την κακοκαιρία.

Κίνδυνος να «κοπεί» η χώρα στα δύο λόγω της κακοκαιρίας

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Κατερίνη αλλά και όλη η Βόρεια Ελλάδα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική: «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, η Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων & μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται ομαλά».

Από εκεί και πέρα όμως όρατός είναι ο κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ηδη το ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχει αποκλειστεί στην Πιερία, στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου και η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύεται… μέσω Κοζάνης!

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου διακόπηκε νότια της Κατερίνης ήδη από τις 3.15 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η διακοπή κατέστη αναγκαία καθώς «συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές περιοχές του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο».

Έτσι οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα υπόκειται μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εκτρέπονται μέσω του κόμβο Κλειδιού (Αιγινίου) στην Εγνατία Οδό και από εκεί στην Κοζάνη, την Ελασσόνα και στη Λάρισα προκειμένου να επανεισαχθούν στο δρόμο μέσω του κόμβου Γυρτώνης.

Τρένο ακινητοποιήθηκε μεταξύ Λιτοχώρου – Κατερίνης, όταν φερτά υλικά μπλόκαραν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο focusfm, οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ στον προορισμό τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων

Ακόμη, για πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας, προειδοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Δείτε αναλυτικά στο βίντεο την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου!

https://www.youtube.com/watch?v=pJUbrrkr8GY

https://www.youtube.com/watch?v=klhvSXB6m0Ehttps://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Kmpm0L1OCMs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...