Βόρεια Ήπειρος

Το καπάκι της Ιστορίας άνοιξε με το δημοψήφισμα της Καταλονίας: Κίνδυνος-θάνατος για Ελλάδα - Θα υπερασπιστούμε εδάφη με όπλα και αίμα...

Του Βασίλη Καπούλα

Το καπάκι της Ιστορίας έχει ανοίξει και δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα κληθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα και την εδαφική της ακεραιότητα με όπλα και αίμα. Η Καταλονία θα προχωρήσει στην Ανεξαρτησία. Αυτό είναι βέβαιο. Από κει και πέρα, το φιτίλι που έχει ανάψει κινδυνεύει να κάψει και την Ελλάδα. Κυρίως λόγω των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Yπάρχει μια τάση από κάποιους κύκλους δημιουργίας νέων κρατών με κάθε τρόπο...

Το ένα μεγάλο εθνικό μέτωπο θα είναι η λεγόμενη "Τσαμουριά". Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χάρτης που έβγαλε η αμερικανική τράπεζα Merill Lynch για απόσχιση της Β.Ηπείρου, οι πολλές και κυρίως πολεμικές δηλώσεις των Αλβανών τον τελευταίο καιρό, ο εξολισμός τους και η συνάντηση των ηγετών τους με τον Τ.Σόρος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του του αλβανικού τύπου gazetatema , οι  Αλβανοί ετοιμάζονται με τουρκική προτροπή και στήριξη του γνωστού παγκόσμιου «ευεργέτη» Τ.Σόρος , να  αιματοκυλίσουν και πάλι  τα Βαλκάνια, με την «φωτιά» να φτάνει ακόμη στα ελληνικά σύνορα με την απαίτηση της  δημιουργίας «κράτους Τσαμουριάς» σε τρία κράτη ( Ελλάδα-Μαυροβούνιο-ΠΓΔΜ) και την αναγνώριση της "γενοκτονίας τους".

Ας δούμε όλες τις κινήσεις τους.

Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" θα διδάσκονται στην Αλβανία και την σχολική χρονιά 2017 - ΄18

Εδώ και μία εβδομάδα άρχισε η σχολική χρονιά 2017 - 2018. Κατά την έναρξη και αυτής της χρονιάς διαπιστώσαμε ότι τα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές της 9ης και της 12ης τάξης στην Αλβανία - μεταξύ τους και οι μαθητές των ελληνικών μειονοτικών σχολείων - συνεχίζουν να περιλαμβάνουν το κεφάλαιο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα".

Ως "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" αναφέρονται η δυτική Μακεδονία καθώς και ολόκληρη η Ήπειρος ως "Τσαμουριά".

Παρά τις αλλεπάλληλες διακρατικές συμφωνίες την τελευταία δεκαετία μεταξύ των Υπουργείων Ελλάδας και Αλβανίας για αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δύο χωρών κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα εις βάρος της άλλης, η αλβανική πλευρά δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή όπως δείχνει η πραγματικότητα.

Αντίθετα το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας έχει αφαιρέσει εδώ και χρόνια από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ως δείγμα "καλής θέλησης" απέναντι στους γείτονες.Το γεγονός αποδεικνύει την μονόπλευρη τήρηση της συμφωνίας.

Η Αθήνα έσβησε από τα σχολικά της βιβλία την μνήμη ενός ζωντανού τμήματος του Ελληνισμού, ενώ τα Τίρανα συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ανύπαρκτες αξιώσεις που προσβάλλουν την Ελλάδα.

Παραθέτουμε όλες τις επίμαχες σελίδες.

Βιβλίο Γεωγραφίας 9ης τάξης

Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" δηλαδή των Σκοπίων.

Στη σελίδα 7 αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη". Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα!

Στη σελίδα 8 ιστορικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης της "αλβανικής περιοχής της Τσαμουριάς" στην Ελλάδα το 1913. Δεσπόζει κάτω αριστερά ο πολιτικός χάρτης των αλβανικών περιοχών.

Στη σελίδα 29 στοιχεία απογραφών για τον πληθυσμό "αλύτρωτων αλβανικών περιοχών", μεταξύ των οποίων και η Τσαμουριά

Στις σελίδες 134-135 ιδιαίτερο αφιέρωμα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία για τις "αλβανικές περιοχές της Ελλάδας" με φωτογραφίες από Ηγουμενίτσα και Πάργα.

Βιβλίο Γεωγραφίας 12ης τάξης

Σελίδες 8-9 με "ιστορικά στοιχεία" για τον αλβανικό χαρακτήρα της Ηπείρου

Συνέχεια στις σελίδες 10-11 των ιστορικών αναφορών για την Ήπειρο από την αρχαιότητα ως το 1913 όταν οι Πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων άφησαν τις περιοχές αυτές της Αρμπερίας εκτός αλβανικού κράτους.

Μια από τα ίδια και στις σελίδες 12-13

Σελίδες 188-190: Το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας και διάφορα στοιχεία για την "Τσαμουριά"...

«Θα συνεχίσουμε την ανάπλαση της Χειμάρρας» δηλαδή το γκρέμισμα την ελληνικών σπιτιών στην περιοχή δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας κ. Μπουσάτι ,ενω ταυτόχρονα απέκλεισε να γίνει σεβαστή η συμφωνία του 2009 για το καθορισμό της ελληνικής και της αλβανικής ΑΟΖ.

Ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας για το θέμα της Χειμμάρρας υποστήριξε ότι «η αλβανική κυβέρνηση δε θα κάνει πίσω στην εφαρμογή του σχεδίου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης διότι, όπως είπε, πρόκειται για ισότιμη εφαρμογή του νόμου προς όλους τους πολίτες στη χώρα».

Μάλιστα σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χειμμάρρας είπε ότι «όπου υπάρχουν περιουσιακά ζητήματα, το αλβανικό κράτος σέβεται τους κανόνες του απαλλοτρίωσης και όποιος πολίτης έχει ενστάσεις μπορεί να αποταθεί στα δικαστήρια για καλύτερη μεταχείριση».

Αναφερόμενος, τέλος στο θέμα της ΑΟΖ είπε ότι τρεις γνωματεύσεις κατέληξαν στο πόρισμα περί της ορθότητας της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας και υποστήριξε ότι η Συμφωνία του 2009 παραβίαζε τα συμφέροντα της Αλβανίας.

Αλβανίδα Υπουργός Πολιτισμού: «Δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα στη Χειμάρρα»

Προκλητική η Αλβανίδα υπουργός Πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον φιλοκυβερνητικό σταθμό Top Channel, δήλωσε πώς στη Χειμάρρα -μια ελληνική πόλη- «δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα».

Σύμφωνα με την Αλβανίδα Υπουργό, «στη Χειμάρρα δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα. Στη Χειμάρρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, όπως όλοι οι Αλβανοί πολίτες, υπάγονται στους νόμους της χώρας».

Νέο παραλήρημα από τον Ταχίρ Βελίου: «Οι Έλληνες έχουν τεχνητό κράτος- Το 60% είναι Αλβανοί»

Τα τελευταία χρόνια έχει διαφανεί πλήρως η Τουρκική επιρροή, υπό την οποία το Αλβανικό κράτος λειτουργεί, όντας αυτό ένας «δούρειος ίππος» του Ρ.Τ.Ερντογάν επί ευρωπαϊκού και βαλκανικού εδάφους.

Άλλωστε, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως Αλβανοί και Τούρκοι αποτελούν οικογένεια. Τώρα όμως, ένας άλλος Αλβανός πολιτικός δήλωσε πως το 60% των Ελλήνων είναι… Αλβανοί, σε μία προσπάθεια να υψώσει το γόητρο του τεχνητού εθνολογικού «σιναφιού» του.

Ο πολιτικός αυτός ενθυμείται μάλλον, τις άριστες σχέσεις που είχαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Υψηλή Πύλη, αφού οι Αλβανοί υπήρξαν οι πιο πιστοί και βάρβαροι μισθοφόροι του Σουλτάνου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ενωμένου Κινήματος για την Αλβανία, Ταχίρ Βελίου, προέβη σε δηλώσεις, αντιδρώντας στις θέσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος έκανε μια τολμηρή δήλωση σε συνέντευξή στην ελληνική δημόσια τηλεόραση.

«Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι μια γελοία δήλωση ενός εκπροσώπου μιας τεχνητής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, η οποία αν και είναι, άδικα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, κυρίως τους Αρβανίτες και τους Αλβανοτσάμηδες», δήλωσε Βελίου.

Ο Βελίου απάντησε, επίσης, στον Κοτζιά, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική μειονότητα πρέπει να αναγνωρισθεί, όπου και αν βρίσκεται, σε όλη την (αλβανική) επικράτεια.

«Εάν ο κ. Κοτζιάς εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος, τότε αν ενεργήσει για να μας πείσει, ας εφαρμόσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, ας αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Αρβανιτών και των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ας συνεχίσει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στους Αλβανοτσάμηδες, να αποζημιώσει για τη ληστεία με τη βία της ιδιοκτησίας, τον επαναπατρισμό των βίαια εκτοπισμένων πληθυσμών, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων, το δικαίωμα της οργάνωσης εξουσίας και διοίκησης και της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και την προετοιμασία του εδάφους για το τελικό καθεστώς της αρχής της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα της από-αποκοικιοποίησης των 15.674 τ.χ. αλβανικού εδάφους που βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας», δήλωσε ο Βελίου.

Οι κινήσεις του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς, που συνδέεται ακόμα με εγκληματικές οργανώσεις, εντάσσονται (σύμφωνα με τις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες) στο πλαίσιο των βλέψεων των Τιράνων για τη «Μεγάλη Αλβανία»

Περίεργες κινήσεις υποτιθέμενων αυτονομιστών Τσάμηδων στην Ηπειρο και του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς (UCC/Ushtria Clirimtare e Camerise) έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια  σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες εκτιμούν ότι εντάσσονται στο πλαίσιο των σχεδίων των Τιράνων.

Μια ολόκληρη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία δώρισε η Ιταλία στην Αλβανία!

Η Ιταλία έκρινε πώς είναι ώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας και να συμμετάσχει στον (υπέρ) εξοπλισμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, δωρίζοντας στον αλβανικο Στρατό μια ολόκληρη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία!

Και όχι με υλικό β΄επιχειρησιακής αξίας αλλά με την παράδοση 160 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Iveco, από τα οποία τα 120 είναι Iveco Lince με τηλεχειριζόμενο πυργίσκο βαρέων πολυβόλων των 12.7 mm και τα άλλα 40 ΤΟΜΑ με πυροβόλα των 30 χλστ.: Το Iveco Arrow 8 × 8 είναι ένα εξαιρετικό όχημα παντοδαπού εδάφους και ιδιαίτερα φονικό.

Δηλαδή η Αλβανία αποκτά μία πλήρη Ταξιαρχία με σύγχρονα ΤΟΜΑ από την Ιταλία, όταν ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει ούτε για δείγμα σύγχρονο ΤΟΜΑ και καταφεύγει σε πατέντες τύπου Αφγανών Ταλιμπάν και ισλαμιστών, με την τοποθέτηση πυροβόλων των 23 χλστ. επί ΤΟΜΑ BMP-1, αμφότερα δεκαετίες του '60 και το προσωπικό εντελώς ακάλυπτο, επ'αυτών!

Εκτός από τα ΤΟΜΑ θα παραδοθούν στην Αλβανία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 περίπου και 5.000 αυτόματα τυφέκια εφόδου όπλα AR70/90 με όλα τα παρελκόμενά τους για τον σχηματισμό μιας τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πλήρους σύνθεσης.

Το σχετικό σχέδιο νόμου της ιταλικής κυβέρνησης εγκρίθηκε από το ιταλικό Κοινοβούλιο με την αιτιολογία ότι "Η Αλβανία θεωρείται εταίρος που πρέπει να προστατεύσει το δίκτυο αγωγών TAP από το Αζερμπαϊτζάν"!

Τεράστια φορτία όπλων στέλνει η Τουρκία στην Αλβανία - Γιατί άραγε;

Μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού παρέλαβαν οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις και από την Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο.

Οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού, καθώς και ειδικές μονάδες εσωτερικής ασφάλειας, έχουν ήδη αντικαταστήσει τα ρωσικά μοντέλα όπλων με τουρκικής κατασκευής αυτόματα όπλα, όπως τα Μ20, MP5, M4A1, MPT-76 κλπ.

Εχουν επίσης προμηθευθεί για ελεύθερους σκοπευτές τα KNT-308, ελαφρά αντιαρματικά M72 LAW, τεθωρακισμένα οχήματα, βομβιδοβόλα των 40 χλστ. πολυβόλα των 0,50'', ενώ συζητούν για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 30 (αναβαθμισμένα), αρμάτων μάχης Μ60Α1, τεθωρακισμένων οχημάτων Cobra κλπ.

Το Ναυτικό της χώρας ανανεώθηκε στο σύνολό του από την Τουρκία, η οποία έχει δημιουργήσει και υποβρυχιακή βάση στο Δυρράχιο.

Το Ναυτικό Ναυπηγείο του Πασαλιμανιού και η στρατιωτική βάση στο Ορίκουμ έχουν πλήρως ανακατασκευασθεί με ναυτικά ραντάρ και οχήματα από τον τουρκικό Στρατό το 1998, όταν υπογράφηκε η Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Μια τουρκική εταιρεία βρίσκεται στη σημαντικότερη ναυτική βάση και πάνω από 10 χρόνια προσφέρει εκπαίδευση στους Αλβανούς αξιωματικούς και δοκίμους στις πιο σύγχρονες ναυτικές τακτικές άμυνας και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Αλβανία με το κανάλι του Οτράντο αλλά και τον κόλπο του Όρικουμ.

Εν τω μεταξύ η δύναμη των Φρουρών της Δημοκρατίας έχει εκπαιδευτεί και προμηθευτεί τουρκικά όπλα από το 1998, ενώ οι καλύτεροι Τούρκοι εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει το Ειδικό Τάγμα της Φρουράς της Δημοκρατίας.

Βάσει συμφωνίας που εγκρίθηκε το 2013 από την αλβανική Βουλή, ανακατασκευάστηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κούτσοβας, ενός από τα τρία στρατιωτικά αεροδρόμια που διαθέτει η Αλβανία στην κεντρική-νότια περιοχή της χώρας

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή του Μπεράτ, νοτιο-ανατολικά του Ελβασάν (40.7719°N 19.9019°E) με κωδικό κλήσης LAKV, Έχει μήκος διαδρόμου 2.853 μέτρα και η συμφωνία αφορά την επέκτασή του μέχρι τα 3.500 μέτρα και την αναβάθμιση του συνόλου των ραδιοβοηθημάτων, ραντάρ τροσέγγισης κλπ.

Τώρα όμως παράλληλα με αυτές τις κινήσεις κινούνται και διπλωματικό επίπεδο στην ΕΕ.

Στις 28 Ιουνίου είχαμε στην ουσία μια άτυπη νομιμοποίηση του κόμματος των Τσάμηδων των Βαλκανίων  και του άκρως επικίνδυνου ηγέτη τους (πρωταγωνιστή σε δύο αλβανικές εξεγέρσεις)  Φεστίμ Λατώ,  σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Σκωτία , αναγνωρίζοντας ένα κόμμα-τρομοκρατική οργάνωση που δεν έχει καμία νομιμοποίηση από κανέναν, προκαλώντας συναγερμό στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η ανακοίνωση των Τσάμηδων ανέφερε περί « εκπροσώπων της «κυβέρνησης» και του Δημοκρατικού Συνδέσμου των Τσάμηδων , που συμμετείχε στην συνάντηση με Ευρωβουλευτές  των χωρών που ανήκουν στο συνέδριο του συνασπισμού UNPoA στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της υπόθεσης των Τσάμηδων ( με  την  κατηγορία της γενοκτονίας των Ελλήνων ) σε εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Πριν τρεις  ημέρες ο Αλβανός στην καταγωγή Βέλγος  βουλευτής Άμετ Γκιανάι που εκλέγεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Βέλγιο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για τη λεγόμενη γενοκτονία των τσάμηδων στο κοινοβούλιο του Βελγίου .

Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά του πληθυσμού των τσάμηδων το 1944.

Καλείται η ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει το υπ’ αριθμόν 2636 βασιλικό διάταγμα της 10ης Νοεμβρίου 1940, γνωστό ως «κατάσταση πολέμου» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, που θα επιτρέψει την άρση της κατάσχεσης των ιδιοκτησιών των επιζώντων και των απογόνων.

Καλείται η Ελλάδα να εγκρίνει στους επιζώντες και τους απογόνους των της γενοκτονίας των τσάμηδων του 1944, να επιστρέψουν στα εδάφη τους και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως κάθε Έλληνας πολίτης ή τουλάχιστον να έχουν το δικαίωμα της επίσκεψης στους τάφους των νεκρών τους από τη γενοκτονία του 1944.

Καλείται, επίσης, η περιφέρεια των Βρυξελλών να συμβάλει στην επίλυση αυτού του ανοιχτού θέματος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, όπως δήλωσε ο επίτροπος της Διεύρυνσης Γιόχαννες Χαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Καλείται η περιφέρεια των Βρυξελλών να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν το διάλογο μεταξύ της αλβανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με τους τσάμηδες.

Να διαβιβάσει το ψήφισμα αυτό στον πρωθυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και στον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Επίσης ζητά την προώθηση του θέματος σε ΕΕ και ΗΠΑ και παντού για την διεθνοποίηση του προβλήματος.  

Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» πατρίδων (Κόσοβο – Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες.

Ο UCC εκτιμάται ότι ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του UCC, είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες, οργανωμένοι στα πρότυπα του UCK. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ένοπλους, πανέτοιμους να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδος.

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία είναι απόλυτα σίγουρο πως:

  • Ο UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK.
  • Ο οπλισμός του έρχεται κυρίως από Κροατία, Βοσνία και Αλβανία.
  • Τα χρήματα φτάνουν από Σαουδική Αραβία, την ίδια την Αλβανία, μέσω Ελβετίας (μαύρο χρήμα) και Αλβανούς της Αμερικής.
  • O UCC ελέγχεται πλήρως από τις αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες.

Από το 1999 ως σήμερα έχουν οργανωθεί πυρήνες, που καθένας έχει πέντε και έξι μέλη, «αυτονομιστές», και συνολικά δεν αριθμούν περισσότερα από 150 άτομα. Κάποια από τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη προέρχονται από σκληροπυρηνικούς αντάρτες του UCK, δηλαδή του υποτιθέμενου Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος ευθύνεται για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Στελέχη του αποκαλούμενου UCC έχουν εντοπιστεί κυρίως στις περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνδέονται ακόμα και με εγκληματικές οργανώσεις.

Βασική πηγή ήταν τα τυφέκια και το υλικό που αποσπάστηκε από τις αποθήκες οπλισμού του αλβανικού στρατού κατά την εξέγερση του 1997. Σε δεύτερο επίπεδο, είχαν συλλεχθεί υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον UCK, ενώ υπάρχουν όπλα που, όπως εκτιμάται, προέρχονται από τη Βοσνία και την Κροατία.

Πριν τρία χρόνια άντρες του τμήματος Διώξεως Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς ανακάλυψαν μια τέτοια κρύπτη, με σημαντικό υλικό, το οποίο ήταν συσκευασμένο και καλά κρυμμένο.

Το σχέδιο αυτό έχει σπόνσορα τον Τ.Σόρος και υλοποιείται σχολαστικά από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ