Πολεμική αεροπορία

Μαχητικά F-16, Mirage 2000 και F-4Ε Phantom σε σχηματισμούς μάχης στη Θεσσαλονίκη στέλνουν θανατηφόρο μήνυμα σε Αλβανία-Σκόπια - Βίντεο

Μαχητικά F16, Mirage 2000 και F-4Ε Phantom πραγματοποίησαν διελεύσεις σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και τις δοκιμαστικές πτήσεις τα μαχητικά θα πετάξουν σε τρεις σχηματισμούς των τεσσάρων αεροσκαφών.

Στρατιωτικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την πόλη, ενώ ο εκκωφαντικός τους ήχος έκανε πολλούς Θεσσαλονικείς να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό.

Ταυτόχρονα, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί και φέτος για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team).

Η επίσημη επίδειξη με το αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική πτήση, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί και ποιος θα είναι ο ιπτάμενος επίδειξης.

Ωστόσο, επισμηναγός της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16  είναι ο Ιπτάμενος Λουκάς Θεοχαρόπουλος και Σμηναγός ο Γεώργιος Παπαδάκης.

Τα τελευταία χρόνια η Ομάδα  F-16 Demo Team εντυπωσιάζει τους Θεσσαλονικείς με την παρουσία της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπάρχει και ομάδα υποστήριξης εδάφους, η οποία βρίσκεται κοντά στο χώρο της παρέλασης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=_8Ha1e4Ei8Y

https://www.youtube.com/watch?v=NbLtemju-v0

https://www.youtube.com/watch?v=VvPHZWy_dsQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...