Κόσμος

Αδίστακτος ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Εθεσε υπό κράτηση υπάλληλο της Πρεσβείας των ΗΠΑ λόγω κατασκοπείας - Τούρκος αξιωματικός "κελάηδησε" σαν πουλί στην Κύπρο

Υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη κατηγορείται για κατασκοπεία και για προσπάθεια ανατροπής της συνταγματικής τάξης στην  Τουρκία.

Ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη έθεσε  υπό κράτηση έναν υπάλληλο του Γενικού Προξενείου των Ηνωμένων πολιτειών χθες Τετάρτη ως κατηγορούμενο για τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

«Ο υπάλληλος, που εντοπίζεται  μόνο από τα αρχικά  Μ.Τ., κατηγορείται ότι «προσπάθησε να ανατρέψει τη συνταγματική τάξη και την κυβέρνηση της Τουρκίας» ενώ συγχρόνως  «κατασκόπευε», ανέφερε  πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω περιορισμών  στα μέσα ενημέρωσης .

Ο M.T. συνδέεται με τους υπόπτους της οργάνωσης τρομοκρατικής οργάνωσης (FETÖ), μεταξύ των οποίων είναι και  Τούρκοι αστυνομικοί αλλά και ο φυγόδικος πρώην εισαγγελέας Zekeriya Oz, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι «είχε δημιουργήσει σπείρα για να διαπράξει έγκλημα», ενώ «προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση με τη χρήση βίας», μετά από εντολή από τον Ιμάμη  Fethullah Gulen με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία, η αμερικανική κυβέρνηση «είναι βαθιά αναστατωμένη από τη σύλληψη στις 4 Οκτωβρίου ενός ντόπιου εργαζομένου του γενικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη».

«Αβάσιμες, ανώνυμες κατηγορίες εναντίον υπαλλήλων μας υπονομεύουν και απαξιώνουν την μακροχρόνια σύμπραξη» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, αναφέρει η πρεσβεία στη δήλωσή της και απορρίπτει τις κατηγορίες ως «παντελώς άνευ αξίας».

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας εκφράζεται λύπη για τις διαρροές «από τουρκικές κυβερνητικές πηγές» στον Τύπο σχετικά με τη σύλληψη του εργαζομένου και εκτιμάται πως αυτό ισοδυναμεί «με το να δικάζεται από τα μέσα ενημέρωσης και όχι ενώπιον δικαστηρίου».

Ο εν λόγω εργαζόμενος προφυλακίσθηκε επισήμως το βράδυ της Τετάρτης από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

FETÖ και Gülen ενορχήστρωσαν, σύμφωνα με τον τύπο στην Τουρκία την  αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, η οποία προκάλεσε 250 νεκρούς και σχεδόν 2.200 τραυματίες.

Πρόσφατα άλλος υπάλληλος ο οποίος αναγνωρίστηκε ως H.U. του αμερικανικού προξενείου στη νότια επαρχία Adana συνελήφθη επίσης με την ίδια κατηγορία.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι εντελώς αδίστακτος και το γεγονός αυτό δείχνει ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κυρίως κανέναν.

Υπενθυμίζουμε ότι ανώτατος Τούρκος Αξιωματικός του Ναυτικού διέφυγε στη Κύπρο και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με κότερο ήρθε στη Λάρνακα ο αξιωματικός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο οποίος αφότου έδεσε στη μαρίνα Λάρνακας πήγε απευθείας στις λιμενικές Αρχές ζητώντας να του αποδοθεί πολιτικό άσυλο.

Σήμερα ο τουρκικός και ελεγχόμενος από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, τύπος, ανέφερε πως ο Τούρκος Αξιωματικός πέρασε από ανάκριση δύο φορές από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και "κελάηδησε" σαν πουλάκι...

Τέλος οι Τούρκοι σημειώνουν πως " Οι Ε/Κ αξιωματούχοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την συνεργασία του"...

Τι σχεδιάζει και πως θα αντιδράσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν;

https://www.youtube.com/watch?v=_0zMNpvZ1AU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...