Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για πόλεμο με το Ιράν: Ο Ν.Τραμπ ανακαλεί 1.000 πιλότους - Η Ελλάδα θα γίνει βάση των αμερικανικών δυνάμεων κατά των Περσών;

Νέες "πολεμικές εξελίξεις" προετοιμάζονται από την Ουάσιγκτον κατά του Ιράν, ενώ η "φωτιά" στο Κικρκούκ "σιγοκαίει" και η Συρία μόλις σήμερα βλέπει τους Τζιχαντιστές να παίρνουν δρόμο ειδικά μετά την κατάληψη της Ράκκα.  

Πληροφορίες ρωσικών και ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι ο Τραμπ έχει ενδώσει στις μεγάλες πιέσεις του Ισραήλ  και αναζητά πλέον νομιμοφανή «αφορμή» για να επιτεθεί στο Ιράν ελέω πυρηνικών όπλων.

Πρόκειται για ένα αληθινό πέρα ως πέρα σενάριο που θα εμπλέξει πιθανότατα και την ελληνική επικράτεια ως πιθανότατη βάση των αμερικανικών δυνάμεων,  λόγω των κάκιστων σχέσεων των ΗΠΑ με τον Ν Ερντογάν και του σταθερού καθεστώτος ασφαλείας στην χώρα μας .   

https://youtu.be/CkvhJAMyNRQ?t=5

Τονίζουμε δε ότι χθες  ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει στην αμερικανική πολεμική αεροπορία να ανακαλέσει  στην ενεργό υπηρεσία  1.000 πρώην πιλότους, λόγω έλλειψης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας μπορεί να επιτρέψει την «ανάκληση έως 1.000 απόστρατων πιλότων για μια τριετία», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Γκάρι Ρος.

Με τα "τύμπανα του πολέμου" κατά του Ιράν να ηχούν "συντονισμένα",  οι Ηνωμένες Πολιτείες , σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ,  έχουν ξεκινήσει μια μαζική "διασπορά " πληροφοριών και την διάδοση του μύθου της ανθρωπιστικής καταστροφής στο Κιρκούκ του Ιράκ, από  τους «φιλο-ιρανούς μαχητές», με σκοπό να ενοχοποιηθεί η Τεχεράνη . Η πληροφοριακή  "επίθεση"  υποστηρίχθηκε (όπως συνήθως) από τον ΟΗΕ .

Όλα αυτά ανταποκρίνονται πλήρως στην υπόσχεση του Προέδρου Τραμπ ότι ο ίδιος θα αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και γενικότερα θα  "λύσει το πρόβλημα" με τη χώρα αυτή μια και έξω.

Δεδομένης της σχεδόν εκτεταμένης  απόσυρσης των Κούρδων από διάφορους στρατηγικούς τομείς του Κιρκούκ , οι ΗΠΑ κάνουν  όλο και πιο εμφανές ότι είναι  έτοιμες να εισβάλουν στο Ιράν , αναζητώντας όμως ένα καλό πρόσχημα .

Εξίσου προφανείς  είναι και οι προετοιμασίες μεγάλης κλίμακας και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή από τους Αμερικανούς, οι οποίες  έχουν θορυβήσει υπερβολικά τις χώρες της  ΕΕ, και οι οποίες  δικαίως αναμένουν επακόλουθη αύξηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στην επικράτεια της Ευρώπης .

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν  προκλήσεις και  πόλεμο, οι Ευρωπαίοι  με επικεφαλείς τους Γερμανούς επιμένουν  ότι το Ιράν έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις του,  που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία,  και ανακοίνωσαν «ότι η ΕΕ παραμένει  πλήρως προσηλωμένη στην πλήρη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με όλα τα μέρη".

"Οι Βρυξέλλες θεωρούν  ότι αυτό αποτελεί ένα βασικό ζήτημα ασφάλειας για την ΕΕ και την περιοχή.»,  δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogerini.

Στην πραγματικότητα όμως , για πρώτη φορά με τόσο εμφανή τρόπο μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο,  η ΕΕ προσπαθεί δημόσια να αποστασιοποιηθεί από την επιθετική πολιτική του Λευκού Οίκου στην Μ.Ανατολή.

Στο Κογκρέσο , επίσης, πολλοί Γερουσιαστές δεν είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική ενός νέου  πολέμου.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δημιουργήσουν μια συμμαχία με την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας", δήλωσε χθες η Γερουσιαστής Ντάνα  Ροραμπάκερ: «Σήμερα, η κύρια απειλή προέρχεται από ριζοσπάστες ισλαμιστές που σκοτώνουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και στις χώρες τους, προκειμένου να τους εκφοβίσουν  και να τους υποτάξουν Η θέλησή τους και οι συμπολίτες μας, θα χαθούν από τα χέρια τους", κατέληξε η ίδια. 

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι καθόλου τυχαία ο  Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του "για το ποια είναι η σχέση της Ελλάδας με το Ιράν.

«Είχαμε ένα προβληματάκι πριν από 3.000 χρόνια αλλά από τότε τίποτα», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Μαζί με την σπουδή που δείχνουν οι ΗΠΑ αναζητώντας "οργώνοντας" την ελληνική επικράτεια για την ανεύρεση κατάλληλων βάσεων , εκτός της Σούδας", εμπλέκοντας ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια, λιμάνια κά  ...προμηνύονται " πολεμικές επιχειρήσεις" κατά των Ιρανών και η βάση του αμερικανικού στρατού θα είναι στην Ελλάδα αδιαμφισβήτητα λόγω συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν -Ρωσίας. 

Έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα μέχρι και την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα θα διαφοροποιηθεί πλήρως σε σχέση με τα γερμανικά και γενικά ευρωπαϊκά συμφέροντα ικανοποιώντας όλες τις αμερικανικές απαιτήσεις όπου και να ζητηθούν χωρίς καμία αμφιβολία.     

Θα πετύχει η διακοπή όμως της αντίστροφης μέτρησης για μια ακόμη πολεμική αμερικανική περιπέτεια στην Μ.Ανατολή: 

Αυτό εξαρτάται από την αποφασιστικότητα όχι των ηγετών της ΕΕ, κυρίως των Γερμανών ή κάποιων Γερουσιαστών στις  ΗΠΑ, αλλά κυρίως από τις συντονισμένες ενέργειες του συνασπισμού με επικεφαλής τη Ρωσία.

Μια αποφασιστική επίθεση εναντίον των Κούρδων στο Ιράκ και στη Συρία, με σκοπό τον διαμελισμό τους θα  μπλοκάρει  τις συμμαχικές δυνάμεις και τις ΗΠΑ από το να υλοποιήσουν μια εισβολή στο Ιράν,  προκαλώντας ενδεχομένως έναν νέο Γ’  παγκόσμιο πόλεμο .

https://youtu.be/MWi5kdqL1pU?t=1

 

https://youtu.be/zN3wMhr5rWI

 

https://youtu.be/d0db9w8RYlE?t=46

https://youtu.be/WxUsOaAp3mE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...