ΗΠΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt με την ομάδα μάχης του και συνοδεία πυρηνοκίνητων υποβρυχίων απέπλευσε για την Βόρεια Κορέα - Έτοιμες να χτυπήσουν την Πιονγκγιάνγκ οι ΗΠΑ


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο απέπλευσε με την ομάδα μάχης του και πυρηνοκίνητα υποβρύχια με προορισμό την Βόρεια Κορέα, εγείροντας σοβαρότατες υποψίες για επικείμενο αμερικανικό «χτύπημα» που θα συγκλονίσει τον κόσμο.

Κύρια αιτία προφανώς είναι οι πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών της κατασκευής βορειοκορεατικών πυραύλων ακόμα και μακρού  βεληνεκούς , με στόχο το εσωτερικό των ΗΠΑ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η πιο ισχυρή ομάδα μάχης τους αεροπλανοφόρου του αμερικανικού ναυτικού  USS Theodore Roosevelt , με αεροσκάφη  του 5ου και 7ου στόλου, εξήλθε του ναυστάθμου του  Σαν Ντιέγκο για την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύουν τα πολεμικά πλοία  USS Bunker Hill και USS Halsey, μαζί με το  USS Samson και το αντιτορπιλικό USS Preble, ενώ μεταφέρει  τρεις μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων  και 6 μοίρες αεροσκαφών . Την ομάδα μάχης ως είθισται  συνοδεύει  ομάδα πυρηνοκίνητων υποβρυχίων .

Έχουμε δηλαδή  την μεταφορά στην κορεατική χερσόνησο  7.500 Αμερικανών στρατιωτικών πυροδοτώντας νέα ακόμα πιο μεγάλη ένταση στην ευρύτερη περιοχή  .

Στην ανακοίνωση , για ευνόητους λόγους,  δεν αναφέρεται  ρητά ο προορισμός της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι στόχος ξεκάθαρος είναι  πλέον  η Β.Κορέα .

Ενωμεταξύ το αμερικανικό  πυρηνικό υποβρύχιο USS Michigan θα καταπλεύσει  στο νοτιοκορεατικό λιμάνι Busan το Σαββατοκύριακο εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο λόγω των πρόσφατων πυρηνικών δοκιμών του Πιονγκγιάνγκ.

Το υποβρύχιο USS Michigan των 18.000 τόνων είναι εξοπλισμένο με 54 πυραύλους Tomahawk που μπορούν να εξουδετερώσουν στόχους που φτάνουν τα 1.400 μίλια μακριά.

Μετά το υποβρύχιο, και το αεροπλανοφόρο  USS Ronald Reagan θα αποσταλεί επίσης στη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα The Chosun Ilbo. Συνολικά θα έχουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα τρία ή και τέσσερα αμερικανικά αεροπλανοφόρα σε μια περιοχή που ήδη "βράζει".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οικοδομούν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Νότια Κορέα εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο,  λόγω των εκτοξεύσεων πυραύλων και των πυρηνικών δοκιμών του Πιονγκγιάνγκ που διενεργήθηκαν κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία πνέει μένεα εναντίον των ΗΠΑ για το επικείμενο κτύπημα στην Β.Κορέα το οποίο θα αιματοκυλίσει τον πλανήτη.

«Η οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο είναι απαράδεκτη», δήλωσε χθες  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Λαβρόφ διατύπωσε παράλληλα την απαίτηση της Μόσχας για την επιστροφή των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, που κατάσχεσε η Ουάσιγκτον το 2016.

Το υποθετικό σενάριο μίας πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα ανέλυσαν ειδικοί, προκαλώντας τρόμο με τα συμπεράσματά τους.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, με βάση τις καταστρεπτικές δυνατότητες του οπλοστασίου του Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα τέτοιο «χτύπημα» θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 3,8 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σεούλ και το Τόκιο.

Η λεπτομερής ανάλυση του «38 North», ενός προγράμματος του Institute at Johns Hopkins School of Advanced International Studies μιλά με συγκεκριμένους αριθμούς, με βάση ότι η Πιονγιάνγκ έχει πυρηνικές κεφαλές έως και 250 κιλοτόνων, όπως εκείνες που δοκίμασε τον προηγούμενο μήνα.

Με βάση το πόσο πυκνοκατοικημένες είναι οι συγκεκριμένες περιοχές και την εμβέλεια αυτών των όπλων, ο Μάικλ Ζαγκούρουκ υπολόγισε ότι η χρήση ενός μόνο από αυτά θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν 800.000 ανθρώπους στη Σεούλ και 700.000 στο Τόκιο, αναφέρει η Telegraph.

Οι τρομακτικοί αυτοί αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι, φτάνοντας σχεδόν τα 4 εκατ. νεκρούς, αν η Βόρεια Κορέα καταφέρει να εκτοξεύσει πολλαπλούς πυραύλους.

Εφόσον οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κλιμακώσουν την ένταση με  την Β.Κορέα όλα τα ενδεχόμενα για τον πλανήτη είναι πλέον ανοικτά και εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για αυτό που έρχεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ