Αρχείο

Η Ελλάδα «51 Πολιτεία» των ΗΠΑ μετά την δημόσια kolotumba του Α.Τσίπρα: Προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ - Από F-15E Strike Eagle ή F/A-18 Super Hornet μέχρι πυρηνικά...

Οι πληροφορίες που αποδεσμεύονται σταδιακά από την συνάντηση Ν.Τραμπ-Α.Τσίπρα επιβεβαιώνουν απόλυτα τον τίτλο που είχαμε δώσει σε παλαιότερο άρθρο "Η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε… «51 Πολιτεία» των ΗΠΑ" και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έδωσαν γη και ύδωρ για να καταστεί η χώρα μας μια τεράστια αμερικανική βάση. Βέβαια πρώτα οι Αμερικανοί ανάγκασαν τον Α.Τσίπρα σε δημόσια κωλοτούμπα (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

Ο Ν.Τραμπ το είπε ξεκάθαρα χτες. Υπάρχει θέμα αγοράς μαχητικών από την Boeing. Και το θέμα εδώ αν πρόκειται για  F-15E Strike Eagle ή όπως είπαμε χτες για F/A-18 Super Hornet. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για F-15E Strike Eagle ώστε να υπάρξει εναέρια κάλυψη της Κύπρου και προστασία των κοιτασμάτων.

Αυτό προϋποθέτει ένα πράγμα βέβαια: Οτι η Τουρκία θα καθυστερήσει πολύ να παραλάβει αν παραλάβει F-35. Πράγμα δύσκολο.

Ταυτόχρονα όπως αναφέραμε και χτες, οι ΗΠΑ θέλουν σίγουρα μια νέα βάση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Νότια Κρήτη. Ο λόγος είναι λογικός. Προετοιμάζονται για την προστασία των ενεργειακών δρόμων από Μέση Ανατολή μέχρι...Κρήτη και Γρεβενά.

Οι Αμερικανοί θέλουν επίσης μεταστάθμευση UAV ΜQ-9 Reaper στην Ελλάδα. Οι βάσεις που εξετάζονται είναι η βάση της Σκύρου και το αεροδρόμιο στο Αγρίνιο.

Ομως όπως είχε αναφέρει πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο; – Η άφιξη αμερικανικού επιτελείου...  Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου σε νατοϊκή σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εργασίες “εκσυγχρονισμού” της αεροπορικής βάσης στον Άραξο για την αποθήκευση “ειδικών όπλων”.

Συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα: Συμφωνία για τον πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

Εκτός των θεμάτων που σχετίζονται με τις αμυντικές δυνάμεις της χώρας και τη βάση της Σούδας, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα με αιχμή του δόρατος το βόρειο τμήμα της Ελλάδας και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατασκευάζεται το έργο «Τερματικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Βορείου Ελλάδας».

Το δε ενδιαφέρον του Ντόναλντ Τραμπ για το έργο ήταν έντονο, καθώς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, δείχνοντας πως ήταν καλά «διαβασμένος» για τις σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Τραμπ αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε πως η Ελλάδα προσφέρει τρομερές ευκαιρίες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα project του TAP και IGB και των υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα δώσουν τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να κάνουν εξαγωγές.

«Στον τομέα της Ενέργειας, εκτιμούμε την ελληνική συνεισφορά στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, με τη στήριξή της στον Αδριατικό αγωγό, αλλά και τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού και υγροποιημένου αερίου (IGB) που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αμερικανικών εξαγωγών υγροποιημένου αερίου στο μέλλον, μία επιχειρηματική δραστηριότητα που όπως γνωρίζετε αποκτά όλο και μεγαλύτερες προοπτικές» τόνισε ο κ. Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα «καθίσταται σταδιακά σημαντικός κόμβος μεταφορών και ενέργειας. Να αναφέρω χαρακτηριστικά την ολοκλήρωση του αγωγού TAΡ και την προώθηση του αγωγού East med, τη συμφωνία για πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη και την προοπτική να αποτελέσει η Αλεξανδρούπολη σημαντική πύλη εισαγωγής σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ. Να αναφέρω την ανάπτυξη των σημαντικών μας λιμανιών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων και την προώθηση ταχέων σιδηροδρομικών συνδέσεων με τα Βαλκάνια. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σαφές ότι η στρατηγική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ».

Το μεγάλο έργο «Τερματικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη που αναπτύσσει η ελληνική εταιρεία Gastrade και θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της ΝΑ Ευρώπης. Ταυτόχρονα θα συμβάλλει στη διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2017, η Gaslog‭ ‬ Ltd, μέσω μιας 100% θυγατρικής της, εισήλθε με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Gastrade.

Η‭ Gaslog‭ Ltd είναι μία‭ ‬από‭ ‬τις‭ ‬μεγαλύτερες‭ ‬διεθνείς‭ ‬ ‭ναυτιλιακές εταιρείες που κατέχει, λειτουργεί και διαχειρίζεται συνολικά 27 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Την προηγούμενη Πέμπτη υπογράφθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ και Gastrade για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο έργο.

Τέλος, χθες έγινε γνωστό ότι το έργο του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης συμπεριλήφθηκε για τρίτη φορά στη λίστα με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ (PCI).

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για ολική κατάρρευση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στο κοντινό μέλλον δημιουργώντας την πρώτη γραμμή άμυνας στην Ελλάδα απέναντι στην Ρωσοτουρκική συμμαχία.

Κομβικό σημείο βέβαια αποτελεί η παράδοση ή μη των F-35 στην Τουρκία και η πορεία του κουρδικού κράτους στο έδαφος...

Πάντως το "κλίμα έχει ήδη φτιαχτεί".

O αμερικανικό τύπος «ομιλεί» εδώ και καιρό για επικείμενη αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Ο Stanley Weiss, ειδικός σε θέματα εξόρυξης και ιδρυτής επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την Εθνική Ασφάλεια με έδρα την Ουάσινγκτον, ΣΕ άρθρο του για την Τουρκία δηλώνει ότι : “Ήρθε η ώρα να πετάξουμε έξω από το ΝΑΤΟ την Τουρκία”!

Ο Weiss ξεκινά το άρθρο του με την διαπίστωση πως η αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ,έχει ήδη καθυστερήσει πολύ.

“ Όπως υποστήριξα πριν από πέντε χρόνια, ο Ερντογάν, είναι ισλαμιστής στον πυρήνα των απόψεών του.Έχει δηλώσει ότι” τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι τους τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας ” …

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα New York Times αναφέρει την ίδια στιγμή ότι η σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών επιδεινώθηκε δραματικά. Ο κ. Ερντογάν παραβίασε τις βασικές πολιτικές ελευθερίες και άλλους δημοκρατικούς κανόνες, αγοράζει ένα ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας και τώρα κρατά Αμερικανούς ομήρους.

Σήμερα όπως αποκαλύψαμε, επιστολή-«φωτιά» της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελσίνκι την οποία υπογράφουν Αμερικανοί εν ενεργεία Γερουσιαστές δείχνει ότι το θέμα Τουρκία θα σκάσει από στιγμή σε στιγμή.

Οι «γείτονες» θα χαρακτηριστούν κράτος εκτός δημοκρατικών πλαισίων της δύσης και έτσι θα κινητοποιηθεί οσονούπω ένας ολόκληρος μηχανισμός που θα τους αποκλείουν από την διεθνή κοινότητα , κατατάσσοντας τους στο επίπεδο του Ιράν και της Β.Κορέας και ακόμη παρακάτω.

Το μόνο χειροπιαστό μέχρι στιγμής είναι η Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στην Ελλάδα για την αναβάθμιση αεροσκαφών F-16 στο επίπεδο F-16 Block V, εκτιμώμενου κόστους $2,404 εκατ.

Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει 125 APG-83 Active Electronically Scanned Array (AESA) ραντάρ, 123 Modular Mission Computers (MMCs), 123 συστήματα ζεύξης δεδομένων LINK-16, 123 συστήματα LN260 Embedded Global Navigation Systems (EGI)/Inertial Navigation Systems (INS) και 123 Improved Programmable Display Generators (iPDGs).

Περιλαμβάνονται ακόμη 123 συστήματα αναγνώρισης Φίλου ή Εχθρού APX-126 Advanced Identification Friend or Foe (AIFF), ένας προσομοιωτής πτήσεων F-16V και αναβάθμιση δύο υφισταμένων, αναβάθμιση συστημάτων επικοινωνιών και κρυπτογράφης, καθώς και αναβάθμιση του συστήματος αυτοπροστασίας Advanced Self-Protection Integrated Suite (ASPIS) I σε ASPIS II για 26 αεροσκάφη F-16 καθώς και εξοπλισμός υποστήριξης, βιβλιογραφία, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό καθώς και λοιπά συναφή στοιχεία υποστήριξης εφοδιαστικής και προγράμματος.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

 

https://www.youtube.com/watch?v=m3Q6BrKanRI

https://www.youtube.com/watch?v=GcNa8k-xZwI

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ