Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Αιφνιδιαστικό διάγγελμα από Β.Κορέα - "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο - Θα καταρρίψουμε τα αμερικανικά αεροσκάφη που πετούν και εκτός του εναέριου χώρου μας"


Του Κώστα Κομποθέκρα

Aνακατεύτηκε η γεωπολιτική τράπουλα παγκοσμίως μετά την επίθεση των ΗΠΑ και τον θάνατο του Ρώσου στρατηγού στην Deir Ezzor και το αμερικανο-ισραηλινο υποκινούμενο δημοψήφισμα των Κούρδων για ανεξαρτησία. Για όσους γνωρίζουν, Ιράν και Βόρεια Κορέα συνεργάζονται στενά με Ρωσία και Κίνα.  Ετσι πριν λίγο, η Βόρεια Κορέα  προχώρησε σε μια ενέργεια που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ειδοποίησε όλους τους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δημόσια συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη. Όλοι κινητοποιήθηκαν καθώς δεν ήταν μια συνηθισμένη κίνηση.

Ο Ri Yong Ho είπε:

"Η Βόρεια Κορέα θα καταρρίψει όλα τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ακόμη και αυτά που δεν εισέρχονται στον εναέριο χώρο μας".

"Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ν.Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στην χώρα μας, ήταν μια ξεκάθαρη πράξη πολέμου".

"Απο τη στιγμή που ο Ν.Τραμπ προέβη σε μια τέτοια ενέργεια, τότε έχουμε το δικαίωμα να καταρρίψουμε τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά".

"Η Ανώτατη Ηγεσία έχει λάβει αποφάσεις".

"Nα θυμούνται όλοι, ότι πρώτος ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο".

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα είχε δώσει στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο έδειχνε αμερικανικά βομβαρδιστικά και το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να… ανατινάζονται!

Η Βόρεια Κορέα επιτίθεται σε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφορο USS Carl Vinson. Και στέλνει μακάβριο «μήνυμα»: «θα καταλήξετε στον τάφο».

Το βίντεο ξεκινάει με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ ενώ μιλά σε Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση Άντριους. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται πως «τρελός» σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τις εικόνες συνοδεύει ένα μήνυμα: «Αν τα F-35, τα B-1B και το USS Carl Vinson ηγηθούν της αμερικανικής επίθεσης, θα καταλήξουν στον τάφο με αυτή τη σειρά».

Ηδη αντιαεροπορικά συστήματα σοβιετικής κατασκευής S-200 και τα αντίγραφα των S-300, KN-06,  ενεργοποιήθηκαν ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Βομβαρδιστικά B-1B Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα ανατολικά της Βόρειας Κορέας το Σάββατο σε μια επίδειξη δύναμης. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που έχει στη διάθεσή του ο Τραμπ.

«Μια συνέχιση της αύξησης των εντάσεων στη χερσόνησο, πιστεύω, δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς», είπε ο Λου, απαντώντας σε ερώτηση για τα γυμνάσια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ο παρουσιαστής της νοτιοκορεατικής YTN οργισμένος είπε:

"Και τώρα τι; Ως απάντηση στις δηλώσεις πολέμου του βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ, μάλλον θα δούμε ένα τουίτ από τον Αμερικανό Πρόεδρο".

Και δεν είχε άδικο!Απάντησε όντως μέσω τουίτερ!

Αμέσως μετά έγινε γνωστό πως ο Choe Son Hui απεσταλμένος της Πιονγιάνγκ αφίχθη στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Oleg Burmistrov, τον Ρώσο Πρέσβη υπεύθυνο για το βορειοκορεατικό.

Ο Choe εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Vladivostok .

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, δήλωσε πως μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα στον Ειρηνικό ωκεανό θα ήταν μια «σκανδαλώδης επίδειξη ανευθυνότητας», απαντώντας στις απειλές της Πιονγκγιάνγκ.

«Θα ήταν μια σκανδαλώδης επίδειξη ανευθυνότητας στο επίπεδο της υγείας, της σταθερότητας και τη μη διάδοσης» των πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Μάτις στους δημοσιογράφους , μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ινδία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.

Ερωτηθείς αν μια δοκιμή τέτοιας φύσης θα αποτελούσε πράξη πολέμου, ο επικεφαλής του Πενταγώνου αρνήθηκε να απαντήσει.

Την ίδια ώρα, η Κίνα κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στην κρίση με τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην «ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά», εν μέσω αυξανόμενης φιλοπόλεμης ρητορικής ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο ανησυχεί η Κίνα ότι ο πόλεμος… λέξεων ανάμεσα στον Τραμπ και στη Βόρεια Κορέα μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ, χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ πολύπλοκη και ευαίσθητη.

«Είναι ζωτικής σημασίας όλοι να εφαρμόσουν αυστηρά, πλήρως και ορθά όλα τα σχετικά με τη Βόρεια Κορέα ψηφίσματα του ΟΗΕ», είπε ο Λου, «ψηφίσματα τα οποία καλούν τόσο για πιο αυστηρές κυρώσεις όσο και για προσπάθειες να επαναληφθεί ο διάλογος».

Καμία πλευρά «δεν πρέπει να ερεθίσει περαιτέρω την άλλη και να προσθέσει λάδι στη φωτιά της τεταμένης κατάστασης στη χερσόνησο αυτή τη στιγμή», είπε ο Λου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Ελπίζουμε πως καμία πλευρά δεν θα συνεχίσει να κάνει πράγματα που ερεθίζουν την άλλη και θα πρέπει, αντίθετα, [όλες οι πλευρές] να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

https://www.youtube.com/watch?v=Nz9AE15nD0Mhttps://www.youtube.com/watch?v=jC9y8yGHDKA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...