Κόσμος

"Φωτιά" από αέρα, θάλασσα και ξηρά καίει τους τζιχαντιστές στην Deir Ezzor- Mπαράζ πυροβολικού, πύραυλοι Cruise Kalibr και αεροπορικές επιδρομές τους αποτελειώνουν!


"Φωτιά" ξερνάει από το πρωί ο ρωσικός στολίσκος στις ακτές της Συρίας κατά  Τζιχαντιστών με καταγωγή από την Τσετσενία, σε μια σαφή προσπάθεια καταρράκωσης του ήδη πεσμένου και διαλυμένου ηθικού τους  ...μιας και το τέλος τους πλησιάζει.

Άλλωστε στο έδαφος έχει ξεκινήσει από χθες ολομέτωπη επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης Ντει Αλ Ζορ.  

Ρωσικό  πολεμικό πλοίο στη Μεσόγειο Θάλασσα εκτόξευσε μεγάλο αριθμό πυραύλων cruise  Kalibr σε φάλαγγα τζιχαντιστών  που βρίσκεται κοντά στην πόλη Deir ez-Zor στη δυτική Συρία, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

Πρόκειται για Τσετσένους  μαχητές κυρίως από τη Ρωσία και τις χώρες  ΚΑΚ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Συγκεκριμένα η φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ήταν αυτή που εκτόξευσε  πυραύλους σήμερα το πρωί της Τρίτης, ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Στόχος ήταν  ένα κέντρο επικοινωνιών, αποθήκες όπλων και ένα εργαστήριο επισκευών που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές  μαχητές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απόγνωση των Τζιχαντιστών αποτυπώνεται δε και στην κίνηση τους να δώσουν όπλα σε γυναίκες της οργάνωσης για να πολεμήσουν κατά του συριακού στρατού και των Ρώσων . Μιλάμε για την απόλυτη κίνηση απελπισίας από μέρους τους.

Την ίδια στιγμή ο Συριακός Στρατός  προελαύνει ταχύτατα για  την κατάληψη της πόλης Deir Ezzor  από τον ISIS , ενώ  ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη SU-30 έχουν αρχίσει να χτυπούν ανελέητα τις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης σε όλη την πόλη.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και το συριακό πυροβολικό έχουν εστιάσει ειδικά στην περιοχή Hawyqah, που θεωρείται το οχυρό του ISIS στην πόλη,  καταστρέφοντας  ένα αρχηγείο του ISIS και εξουδετερώνοντας  εννέα πολέμαρχους του ISIS που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Το  Al-Masdar News επιβεβαίωσε ότι τέσσερις από τους διοικητές έχουν αναγνωριστεί ως οι: Aby Omar al-Karbouli, Abu Muhammad al-Shaiti, Abu Mariam al-Taiyanah και Abu Moawyah Idlib.

Επιπλέον, τα ρωσικά και συριακά μαχητικά  αεροσκάφη χτύπησαν επίσης τις περιοχές Ayash, al-Shamitiyah, al-Masrab, al-Khariyah, al-Tabani και την περιοχή γύρω από την πόλη Deir Ezzor.

Επίσης ο  Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διεξήγαγε έναν καταιγιστικό μπαράζ πυροβολικού ενάντια στους ισλαμιστές  μαχητές και στο βουνό Thardeh,  στα νότια της πόλης Deir Ezzor με ρουκέτες και όλμους .

Την αποφασιστική επίθεση έχει  αναλάβει η περιβόητη συριακή ταξιαρχία των "Τίγρεων"  η οποία μέχρι τώρα ελέγχει τις δυτικές και νότιες περιοχές της  Deir Ezzor και είναι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την περίμετρο άμυνας του ISIS .

Μία από τις πρώτες ενέργειες των δυνάμεων των Τίγρεων  ήταν να φέρουν όλα τα πυραυλικά συστήματα και βαρέα  πυροβόλα κοντά στις  θέσεις του ISIS  επάνω στην οροσειρά Thardeh.

Αυτή  την στιγμή που μιλάμε , οι μονάδες Tiger Forces  πλησιάζουν το Deir Ezzor από τα βορειοδυτικά και απέχουν περίπου 2,5 χλμ. από την πόλη.

Μετρούν ώρες οι ισλαμιστές και σε λίγο η πόλη θα πέσει στα χέρια του συριακού στρατού , ο οποίος θα ελέγχει πλέον μεγάλη έκταση της συριακής επικράτειας , βγάζοντας τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό εκτός παιχνιδιού στην χώρα αυτή.   

Δείτε το σφυροκόπημα.

https://www.youtube.com/watch?v=uLbt_oCmbgshttps://twitter.com/mod_russia/status/905040152678076416

https://twitter.com/mod_russia/status/905040369720725506

https://twitter.com/mod_russia/status/905039303893549056

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...