Κόσμος

«Ποιο θα είναι το νέο μέτωπο που θα ανοίξουν οι ΗΠΑ μετά τη νίκη της Ρωσίας στην Συρία;» αναρωτιούνται στην Μόσχα

Μεγάλη στρατηγική νίκη έναντι των ΗΠΑ έχει πετύχει η Ρωσία στην Συρία αλλά οι Ρώσοι αναλυτές κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» ότι τώρα οι Αμερικανοί θα κτυπήσουν στόχους ρωσικού ενδιαφέροντος σε άλλα μέρη

Με αφορμή το γεγονός ότι εντοπίστηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας αμερικανικά ελικόπτερα να κάνουν αερομεταφορές ισλαμιστών ανταρτών εκτός των πεδίων των συγκρούσεων στη Συρία και την διάσωση από την Ουάσιγκτον εντελώς δικών της  «τρομοκρατικών» στοιχείων, για να πολεμήσουν, κάπου αλλού ή τέλως πάντων όταν ξαναφανούν χρήσιμοι, στην Ρωσία επιχειρούν να προβλέψουν την επόμενη κίνηση στην «σκακιέρα του χάους» που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ εφαρμόζοντας και το ομώνυμο διαχρονικό δόγμα του Χ.Κίσινγκερ: «Όσο πιο παρανοϊκός δείχνεις τόσο πιο πολύ φοβίζεις τους αντιπάλους»

Ο πόλεμος στην Συρία ήταν καθαρά σύγκρουση δια αντιπροσώπων ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεν περίμεναν άμεση ρωσική επέμβαση στην Συρία και όταν αυτή έλαβε χώρα βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Πλέον έχουν έναν αντίπαλο απέναντι τους που έχει εξασκήσει μακρόχρονα (επί δύο έτη) τις Ένοπλες Δυνάμεις του (Ναυτικό, Στρατό και Αεροπορία) και έχει δοκιμάσει εν πολέμω όλα τα καινούρια του οπλικά συστήματα, όπως και την ικανότητα συλλογής πληροφοριών.

Η Ρωσία κέρδισε καταλυτικά. Όμως τίποτα δεν τελείωσε και θα υπάρξουν και άλλα μέτωπα

Η απελευθέρωση του Χαλεπίου, τον περασμένο Δεκέμβριο, και της πόλης Ντεΐρ εζ Ζορ, αυτές τις ημέρες από τον συριακό Στρατό με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας, προαναγγέλλουν το τέλος μιας σύγκρουσης που χρηματοδοτήθηκε από το δυτικό ημισφαίριο

Ο Άσαντ πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει σταματήσει η εξωτερική χρηματοδότηση προς τους αντικυβερνητικούς μαχητές κάτι που σημαίνει ότι στις ΗΠΑ έχουνε γνώση της γεωστρατηγικής ήττας

Σημειώνεται ότι ο Ν.Τραμπ, πριν από δύο μήνες, ανακοίνωσε την παύση της υποστήριξης των επιχειρήσεων της CIA προς τους υποτιθέμενους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Αυτή την στιγμή έστω και συγκυριακά οι Τούρκοι βρίσκονται στο πλευρό των Ρώσων στην επικράτηση των συμφερόντων τους στην Συρία και οι Ρώσοι πλέον δεν επιθυμούν την ίδρυση κουρδικού κράτους διότι αυτό θα είναι προτεκτοράτο των Αμερικανών.

Έτσι η Άγκυρα έχει βρει έναν σημαντικό σύμμαχο για να ελέγξει τις πυροδοτούμενες από τις ΗΠΑ εξελίξεις

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν ήταν αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, όπου, σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Λαβρόφ, δήλωσε ότι το Παρίσι δεν απαιτεί πλέον την αποχώρηση του Άσαντ. Πρόκειται για εμφανή διαφοροποίηση από την άποψη του προκάτοχου του Λοράν Φαμπιούς, που επανειλημμένα δήλωνε πως «δεν υπάρχει τόπος στη γη για τον Άσαντ».

Η Σαουδική Αραβία επιζητά από τη Μόσχα να ασκήσει την επιρροή της στη Συρία με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσει την επιρροή του Ιράν. Αυτό είναι το μόνο πλέον που την απασχολεί σύμφωνα με το RT.

Το Ιράν και η Χεζμπολλάχ του Λιβάνου επίσης γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο στρατόπεδο των νικητών και αυτό είναι το μόνο που ενοχλεί το Ριάντ καθότι ξέρει ότι η παραμονή σιιτκών δυνάμεων στην Συρία είναι βεβαία

Το Ισραήλ ηττάται γεωπολιτικά και αυτό. Πόνταρε στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό ο οποίος στο τέλος αποδείχτηκε ένα άσχημο πολεμικό ανέκδοτο

Τώρα το Τελ Αβίβ βλέπει και αυτό τον σιιτικό παράγοντα έξω από τα σύνορά του και μάλιστα οπλισμένο με πολύ «σοφιστικέ» ρωσικό εξοπλισμό

Η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ αυτή την εβδομάδα στη Συρία που έγινε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για να αποφύγει τους ρωσικούς S-400) είχε ως στόχο ομάδες της Χεζμπολάχ και φερόμενη μεταφορά όπλων στη λιβανέζικη οργάνωση

Σημειώνεται ότι ακόμα η Συρία έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα καθώς στην Ράκκα υπονομεύεται η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από μια επικείμενη κουρδική κρατική οντότητα

Οι ΗΠΑ υπέστησαν, αναμφίβολα, σοβαρή ήττα στη Συρία και θα επιχειρήσουν να ρεφάρουν αλλιώς

Νέα πεδία μάχης να αναδύονται, όπως αυτό της Βόρειας Κορέας ενώ είναι πολύ πιθανό να έχουμε νέα αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία όπου οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το καθεστώς του Κιέβου με βαρύ οπλισμό.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει για επικείμενη κλιμάκωση της βίας και την εξάλειψη οποιασδήποτε ελπίδας για ειρηνική διευθέτηση, εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στο σχεδιασμό τους να εξοπλίσουν το Κίεβο.

Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα έχουμε νέο μετωπο. Πριν μέρες διοικητές της εγκληματικής  οργάνωσης ISIS φυγάδευσαν από την πολή Deir ez-Zor αμερικανικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρωσικό Sputnik.

Όπως ανέφερε διπλωματική και στρατιωτική πηγή στην  ρωσική ιστοσελίδα «εν μέσω της προέλασης των συριακών στρατευμάτων προς την πολιορκημένη πόλη, στα τέλη Αυγούστου ένας αριθμός από ενόπλους της ISIS, οι οποίοι προστατεύονταν από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις φυγαδεύτηκε με αμερικανικά ελικόπτερα προς άγνωστη αλλά ασφαλέστερη κατεύθυνση».

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η πρώτη απομάκρυνση  δύο ενόπλων της ISIS πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου από «ελικόπτερο ειδικών αποστολών της αμερικανικής Αεροπορίας».

Οι ένοπλοι, οι οποίοι αναφέρονται ως «διοικητές» ήταν ευρωπαϊκής προέλευσης και αναχώρησαν με το ελικόπτερο μαζί με τις οικογένειές τους από μια περιοχή η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Deir ez-Zor τις νυκτερινές ώρες της 26ης Αυγούστου.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές δύο ημέρες αργότερα αμερικανικά αεροσκάφη (V-22 Osprey)  μετέφεραν 20 ενόπλους, αυτή τη φορά, της ISIS από μια περιοχή βορειανατολικά της πόλης.

«Ένοπλοι οι οποίοι έχουν χάσει τους διοικητές τους εξαιτίας της αποχώρησής τους με ελικόπτερα τείνουν να παύουν την οργανωμένη αντίσταση, εγκαταλείπουν τις θέσεις  τους ή προσχωρούν σε άλλες μονάδες ή τέλος φεύγουν και ίδιοι. Αυτό αναμφίβολα έχει τις θετικές του επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού», τόνισε η ίδια πηγή.

Το γραφείο Τύπου πάντως της συμμαχικής επιχείρησης των ΗΠΑ Inherent Resolve διέψευσε τις πληροφορίες αυτές ως «λανθασμένες».

Ιρανός αναλυτής: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν τους ενόπλους της ISIS στην κεντρική Ασία

Σύμφωνα με τον Ιρανό αναλυτή επι γεωπολτικών θεμάτων Davoud Shoja οι ένοπλοι της ISIS που απομακρύνονται από την Συρία με αμερικανική βοήθεια μεταφέρονται  από την Μέση Ανατολή (Συρία και Ιράκ) σε περιοχές της κεντρικής Ασίας και σε χώρες που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιρανικό δίκτυο Mehr ο Shoja είπε:

«Σήμερα οι ΗΠΑ παίρνουν και τους επιζώντες της ISIS από το Ιράκ και τη Συρία και τους μεταφέρουν στην κεντρική Ασία, στο Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν προκειμένου να υπονομεύσουν από εκεί την Ρωσία και την Κίνα και να απομακρύνουν την πρώτη από την περιοχή».

Ο ίδιος προέθεσε πως η ιδέα για την δημιουργία της ISIS προτάθηκε για πρώτη φορά από την Mossad και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες κρατούσαν τον ηγέτη της Abou Bakr al Baghdad σε φυλακές τους θεωρώντας τον ως το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της οργάνωσης ίδιος πιστεύει με μετά από κάποια χρόνια εκπαίδευσης οι ένοπλοι της οργάνωσης μεταφέρθηκαν στις χώρες της περιοχής από τις ΗΠΑ.

Ο Ιρανός αναλυτής σημείωσε πως η απελευθέρωση της πόλης Tal Afar και της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις ήρθε κατόπιν συνεννόησης με τις ΗΠΑ, καθώς η ιρακινή κυβένρηση υποσχέθηκε ότι θα αγοράσει αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Συμφώνα με τις εκτιμήσεις του οι δυνάμεις της ISIS θα έχουν εκδιωχθεί από το Ιράκ σε διάστημα 4 ή 4 μηνών, αλλά η ιδεολογία τους ο τακφιρισμός/ουχαμπισμός θα παραμείνει στη χώρα καθώς έχει ισχυρά ιδεολογικά ερείσματα.  Για τη Συρία είπε πως η ISIS μπορεί θα βρίσκεται για ένα ή δύο χρόνια ακόμη σε περιοχές βόρεια από την  Deir ez-Zor, αλλά η οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των Ιρανών ια ενισχυθούν για την οριστική εκδίωξη της οργάνωσης.

Εν ολίγοις τι σημαίνει η φυγάδευση των «διοικητών» των ισλαμιστών; Η «Αυτοκρατορία» θα αντεπιτεθεί και θα κτυπήσει πάλι μόλις επιλέξει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης και θέλει να διαθέτει εμπειροπόλεμο και αξιόμαχο «προσωπικό»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...