Κόσμος

Ινστιτούτο Ifo: Δεν αποκλείονται εκ νέου εκλογές στη Γερμανία

Δύσκολο εγχείρημα χαρακτηρίζει την επίτευξη του λεγόμενου συνπασπισμού «Τζαμάικα» ο επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτο Ifo, Κλάους Βολράμπε, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο νέας πρσφυγής στις κάλπες.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών γερμανικών εκλογών μπορεί να δημιουργήσει αβεβαιότητα μεταξύ των επιχειρήσεων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του οικονομικού ινστιτούτου Ifo,  μετά την απρόσμενη επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο.

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος είναι ακόμα σε σύγχυση», δήλωσε ο οικονομολόγος Κλάους Βολράμπε, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο λεγόμενος συνασπισμός «Τζαμάικα» μεταξύ των συντηρητικών της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών και των Πρασίνων.

Ο Βολράμπε δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, δεδομένης της δυσκολίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης: «Άρα μπορεί σίγουρα να εξαπλωθεί η αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική οικονομία πιθανόν θα επιβραδυνθεί το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, αλλά συνολικά το 2017 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...