Μέση Ανατολή

Γι αυτό απειλεί το Ισραήλ: Η πανίσχυρη ρωσική Αεροπορία τέθηκε στην «υπηρεσία» της Συρίας/ Χεζμπολάχ/Ιρανικών δυνάμεων

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα ρωσικά πληρώματα και φυσικά τα πανίσχυρα μαχητικά τους αεροσκάφη  στη Συρία είναι στην «υπηρεσία» Συρίας /Χεζμπολάχ αλλά και του Ιράν. Ετσι εξηγείται το μένος και οι απειλές Ισραήλ προς τη Ρωσία και προσωπικά του Β.Πούτιν.

Μετά από πρόσφατη συνάντηση και συμφωνία του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού με  τον Σύρο και Ιρανό ομολόγο του έχει δοθεί η εξουσιοδότηση σε αξιωματούχους της Συρίας και της Χεζμπολάχ στο έδαφος «να πάρουν τον πόλεμο στα χέρια τους».

Αυτοί θα κατευθύνουν πλέον  απευθείας τα ρωσικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν την αποκαλούμενη συριακή αντιπολίτευση , η οποία στην ουσία είναι μία από τα ίδια με τους Τζιχαντιστές.

Αυτό πραγματοποιήθηκε ειδικά στον ισχυρό βομβαρδισμό  κατά της συριακής αντιπολίτευσης στην επαρχία Deir ez-Zour στα ανατολικά της Συρίας το προηγούμενο Σάββατο.

Πριν, οποιαδήποτε αίτηση για βομβαρδισμό και  ρωσική κάλυψη από αέρος  περνούσε από τα κανάλια εντολών του Κρεμλίνου και της βάσης Hmeimim και δεν εγκρίνονταν αυτόματα.

Οι αιτήσεις τώρα υλοποιούνται από Σύρους αξιωματικούς και τους  φιλο-ιρανούς  διοικητές της Χεζμπολάχ, οι οποίοι επικοινωνούν απευθείας με τα αεροσκάφη και τις ρωσικές  μοίρες χωρίς να υπάρχει «παρεμβολή» για παράδειγμα από την ρωσική αεροπορική βάση στο Hmeimim στη Λατάκια ή την  Δαμασκό.

Αυτό σε στρατιωτικούς όρους σημαίνει «πολεμική αυτονομία κινήσεων» και  αυξάνει δραματικά την αυτονομία των συριακών δυνάμεων και της  Χεζμπολάχ εναντίον οποιουδήποτε, ακόμα και κατά τυχόν ισραηλινών .

Παρέχει επίσης την τεράστια δυνατότητα στην Συρία  να θέσει  ρωσικές και συριακές ομάδες εναέριας άμυνας υπό ενιαία εντολή.

Επίσης επισημαίνεται ότι ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού συναντήθηκε  με τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ Άσαντ στη Δαμασκό την περασμένη Πέμπτη, και σύμφωνα με πηγές του DEBKAfile , εκεί αποφασίσθηκε  να κατευθυνθούν προς τη στα σύνορα με το Ιράκ  και να προετοιμαστούν για να καταλάβουν  τις πόλεις  Abu Kamal και Mayedin από το Ισλαμικό κράτος.

Ο Ρώσος υπουργός στη συνέχεια πέταξε στην Τεχεράνη , αυτή τη φορά στα κρυφά, για να συζητήσει με τους Ιρανούς τα νέα σχέδια της  Ρωσίας για τη Συρία , αλλά και για τον νέο ρόλο των  Φρουρών της Επανάστασης  και των στρατιωτικών ηγετών του στην Συρία.

Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile ανέφεραν ότι ο Σοιγκού  έχει επιταχύνει τη στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας στη Συρία και το Ιράν, στο συριακό έδαφος μαζί με την  Χεζμπολάχ.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει σαφώς κανένα πρακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των  ισχυρών ρωσο-ιρανικών κινήσεων στη Συρία και απλά παρακολουθεί.

Σύμφωνα δε,  με  αμερικανικό συντηρητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει  το Ισραήλ ότι δεν θα επιτρέψει καμία επιθετική κίνηση  στις ιρανικές στρατιωτικές θέσεις στη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες  στους δημοσιογράφους:

«Αν κάποιος στη Μέση Ανατολή ή [η] άλλο μέρος του κόσμου σχεδιάζει να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, υπονομεύοντας την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε  άλλης  χώρας, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αυτό θα πρέπει να αποκλείσει κατηγορηματικά .»

Πρόσθεσε ο ίδιος  επίσης:

«Σχετικά με την οποιαδήποτε  συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Συρίας, η θέση μου είναι ότι, αν η συνεργασία αυτή  δεν παραβιάζει τις βασικές διατάξεις του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να είναι αιτία για καμία ερώτηση ή μομφή από οποιονδήποτε.»

Αυτή η γραμμή σκέψης από τη Ρωσία επιβεβαιώθηκε από τους Times of Israel σε άρθρο που ισχυρίζεται ότι ακόμη και οι Αμερικανοί  αξιωματούχοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Χεζμπολάχ  να αναλάβει  θέσεις στη Συρία,  λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από τα  Υψώματα του Γκολάν, τα οποία είναι τεχνικά υπό ισραηλινό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ