Κοινωνία

Υπόθεση Γιαννουσάκη: Προκαταρκτική έρευνα για την εισαγγελέα Τζίβα, τον λιμενικό Χριστοφορίδη και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο καλούνται η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος, για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Ο καταδικασμένος για εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1 έχει καταγγείλει πιέσεις τόσο από την κ. Τζίβα και από τον λιμενικό, ο οποίος εκτελούσε χρέη προανακριτικού υπαλλήλου, όσο και από τον δημοσιογράφο.

Της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Γιαννουσάκη ακολούθησε αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία για το σκέλος που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε στη βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα στον κ. Μπρακουμάτσο. Στη μηνυτήρια αναφορά του ο γνωστός εφοπλιστής έκανε λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του, η οποία «μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Οι κκ. Χριστοφορίδης, Τριανταφυλλόπουλος και η κυρία Τζίβα καλούνται από τον εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, μετά τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις δύο αναφορές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...