Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσία εναντίον ΝΑΤΟ στη Ν.Συρία: Νορβηγικές δυνάμεις εισέβαλαν και ενώθηκαν με Αμερικανικές-Βρετανικές- Τελεσίγραφα από τις 2 υπερδυνάμεις και σφήνα από την Τουρκία - Όλα κρέμονται από μια κλωστή (βίντεο, εικόνες)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Πολύ κρίσιμες είναι οι ημέρες στην Ν.Συρία καθώς για πρώτη φορά ότι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια κινδυνεύει να γίνει τώρα. Με την εισβολή ακόμη και Νορβηγών ειδικών δυνάμεων είναι αντιμέτωποι σε απόσταση αναπνοής Ιρανοί-Ρώσοι-3.000 μαχητές της Χεζμπολάχ-συριακός Στρατός και οι σιιτικές πολιτοφυλακές. Απέναντι βρίσκονται FSA-Αμερικανοί-Βρετανοί-Ιορδανοί-Νορβηγοί.

Εναν συνασπισμό υπό το ΝΑΤΟ με λίγα λόγια.

"Αν οι ΗΠΑ  συνεχίσουν να απειλούν τον συριακό Στρατό και τους συμμάχους του στο Deir Ezzor τότε η Ρωσία μπορεί να ανοίξει το μέτωπο από το πέρασμα της Arimah στην Al-Bab ώστε να πιεστούν οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις SDF".

Αυτό αναφέρει η πρόταση της Τουρκίας προσπαθώντας να μπει σφήνα ανάμεσα σε Ρωσία-ΗΠΑ και να φτάσει στον στόχο της, τους Κούρδους.

Οι ΗΠΑ αυθαίρετα έχουν ανακηρύξει ως "ζώνη αποκλιμάκωσης" την περιοχή γύρω από την Al-Tanf ώστε να προστατευθούν οι δυνάμεις τους που πολεμούν μαζί με τον FSA  προς την κατάληψη το Deir Ezzor. Δείτε παρακάτω που είναι οι ζώνες αποκλιμάκωσης και που έπληξαν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ξεκάθαρα πλέον τις δυνάμεις SDF-FSA για τον διαμελισμό της Συρίας.

Ο Σ.Λαβρόφ αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν είχαν ενημερώσει ούτε καν προειδοποιήσει για τις επιδρομές εναντίον του συριακού Στρατού και των συμμάχων του στο Al-Tanf.

Aπό το Σάββατο υπήρξαν αναφορές από τον Ιρακινό στρατιωτικό Διοικητή, Shakir Abid, ότι μονάδα Νορβηγικών ειδικών δυνάμεων μπήκε στη Συρία από το πέρασμα Al-Waleed  στην δυτική Anbar.

Η Νορβηγική μονάδα έφτασε στην περιοχή Al-Tanf  στην συριακή πλευρά των συνόρων για να βοηθήσει τον FSA.

Ο Ιρακινός Στρατός και οι ιρακινοί συνοριοφρουροί με την Αστυνομία παρείχαν στο νορβηγικό απόσπασμα ασφαλές πέρασμα για να ενωθούν με τις Αμερικανικές και Βρετανικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί ήδη βαθιά στην ανατολική Χομς.

Ταυτόχρονα ο συριακός Στρατός ενισχύει κατά χιλιάδες την δύναμη του στην περιοχή με τεράστια κομβόι να μεταφέρουν ενισχύσεις ώστε να ξεκινήσει η αντεπίθεση εναντίον του FSA στην περιοχή Badiya, στην νοτιοανατολική Χομς.

Η Ρωσία με την κίνηση της να αναπτύξει αερομεταφερόμενες δυνάμεις στην περιοχή έστειλε και αυτή τελεσίγραφο για το τι θα συμβεί αν οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν ξανά στην περιοχή.

Ο συριακός Στρατός ταχύτατα κινείται προς τα σύνορα με Ιορδανία και κατέλαβε ήδη 50 χλμ στα σύνορα με Ιορδανία. Ο συριακός Στρατός μπήκε  μπήκε στο χωριό Zuluf και έφθασε την περιοχή Δαμασκός-Ιορδανία.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έδωσαν τελεσίγραφο στο οποίο ανέφεραν ότι:

"Ο συνασπισμός θα υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον του συριακού Στρατού και των συμμάχων τους των σιιτών αν συνεχίσουν την επέλαση στην περιοχή  Αl-Tanf στη Νότια Συρία".

"Αν οι δυνάμεις του Μ.Άσαντ κινηθούν περαιτέρω νότια ή ανατολικά από τις τωρινές τους θέσεις τότε αυτό θα θεωρηθεί απειλή" είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι αμερικανική φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων που προέρχονται από την Ιορδανία, διέσχισε το συριακό συνοριακό σημείο ελέγχου στην περιοχή του Al-Tanf .

Στην φάλαγγα  που αποτελείται από 62 άρματα μάχης και 500 στρατιώτες εκτός από τους ισλαμιστές συμμετέχουν Αμερικανοί  και Βρετανοί κομάντος .

 

https://www.youtube.com/watch?v=aRxCq0eFAoA

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mHYAwKSYUIE&t=2shttps://www.youtube.com/watch?v=zwmJeLHuHho

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...